Polecam Jax'a pod Botrk>>Tritynity>Gunblade>Warmog>Guinsso. Z takim healem nie do zaebania
Jakiego bohatera kupić - c.d
Skarner jest dobry w jungli?Chodzi mi właściwie o ganki bo raczej szybko czyści.
@Down A wiecie może jaki to rework będzie?Kupić go mam zamiar i tak i tak,ale chciałbym wiedzieć czym za niedługo będę grał.
@up reworka niedługo dostanie także wstrzymałbym się.
Nie umiem farmić,chce zacząć grać mida,szukać fanego championa,HALP bo po ostanich grach chcem się pociąć
Naucz się farmić- niestety mid polega głównie na swojej farmie oraz ewentualnych killach. - w sumie nie potrafiąc farmić zostaje Tobie support i jungle- tak nie masz jak stracić mobka zbytnio (chyba że od innego gracza)
Siemka, skończyłem runki, więc zbieram na coś ciekawego
Gragas / Kennen czy Fiddle?
Dodam że runy AP + przebicie.
Jeżeli wolisz prostą postać polecam fiddle,może iść n mida i jungle.Gragasem nie grałem więc się nie udziele choć wydaje mi się że to wesoła postać .Kennen miażdzy stunem w tfach,może iść na topa i mida
Gragas to moj main, wiec polecam ci go z calego serca. Ma chyba najlatwiejsza farme w grze z autoatakow jak i ze skilli(w pozniejszych etapach q+e i fali minionow nie ma).
Problem taki, ze trzeba swietnie trafiac beczkami jak i ulti, ktore czesto zamiast nam pomoc moze pomoc przeciwnikowi.
Przy dobrym ogarze ma jeden z wiekszych burstow w grze. Swietny poke , super pssyw ktory daje nam regen hp co kazde uzycie skilla do tego "W" ktorym regenerujemy sobie mane , dodajemy AD jak i zmniejsza sie w nas dmg(chyba 18% na ostatnim poziomie). Ma on swietne predyspozycje do roamu, dzieki E moze "przeskakiwac" przez sciany co czesto daje szanse na unikniecie bycia wykrytym przez warda.
Nastepny +. Dzieki szybkiego czyszczeniu linii gragas moze w miedzyczasie robic sobie wraithy, ktore czysci chyba najszybciej z postaci na midzie(moze zyra ma troche lepiej). Rzucasz beczke i w tym samym czasie E przez sciane. W tym czasie male wraithy gina a duzego na spokojnie dobijasz. Przewaznie jest tak, ze zanim zabije sie duzego to cd z E spadnie do 0 przez co mozna wrocic na linie przez ta sama sciane. Daje to mu duza przewage na lini.
Do tego jest to chyba najlepsza postac do stealowania dragona i barona. Q + R w tym samym czasie robi duzo wiekszy dmg niz smite przez co bardzo latwo jest ukrasc barona lub smoka. Oczywiscie do tego trzeba miec juz w glowie timing miedzy wyrzuceniem ulti a doleceniem nim do ziemi, zeby oba skille "oddaly" swoj dmg w tym samym czasie.
Bierz gragasa a nie pozalujesz.
Hmm Magnum, chyba rzeczywiście mnie przekonałeś
Ogólnie to jakoś tak się trafiało że grałem głównie postaciami typu point n click ( Ryży / Fizz ( głownie ) / Swain ) Więc najpierw trzeba będzie zagrać vs boty i poświczyć beczuszki
Pozdrawiam
@MAGNUM
Niet, Zed ma łatwiejsze z AA
A ktoś kto pisał, że buduje i botrka i gunblade-a na jaxa powinien się jeszcze raz dobrze zastanowić.
Budujesz Botrka, trinity a reszta budujesz tanka, omen/sunfire/ga/SV ETC.
@UP
Ja nie napisałem, że buduję, tylko polecam. Czytanko..
Nie moge dokonac wyboru szukam kolejny raz jungli zostalo mi malo postaci do zakupienia i zastanawiam sie co lepsze na jungle w Goldzie SoloQ Sejuani czy Volimiś ?
@UP
Sejuani, bo ma dużo dobrego cc.
Miśko jest lepszy w pojedynkach nie mówiąc o pasywce. W ogóle cleara ma niezłego, ult zabójcze.
To zależy jeśli chodzi o przydatność w teamfightach to proponuje seju jeśli zaś o spore obrażenia to voli twój wybór.
Volibear jednakże jest uber agresywny i ma super ganki early. W endgame jego siła nieco maleje, bowiem zazwyczaj buduje się go pod tanka/ tanky bruisera, ale dzięki swej wytrzymałości wbiegnie w sam środek wrogów i skoncentruje się na ADC , rzucając nim, slowując, gryząc i robiąc niezły chaos. Wówczas jeżeli przeciwnicy nie będą go focusować, to zagryzie adc na śmierć. W momencie dostania pełnego skupienia na nim samym, jego wielka wytrzymałość i pasywka dadzą tyle czasu nim Voliego dobiją, że Twój team powinien z trzy razy przeciwników zabić. Na temat Seju powinni się wypowiedzieć jacyś doświadczeni gracze, bo grałem tylko pare razy i nie podeszła mi jakoś pod jungle.
Seju jak tank też nie jest zła. Bo chyba jak pamiętam wbiega w przeciwnika albo wybiega zależy od sytuacji. Ma dwa stuny no i slowa z auto ataku chyba jak pamiętam. Czyli nie dość masa cc to można nią nieźle tankować. Czego ja nie lubię "rzucanych ult" wole "twarde umiejętności" jak u miska. Odpalam sobie ulta i nie mam obaw czy trafię czy nie..
Volimisio jednak jest za bardzo podatny na kite'owanie i to jego największa bolączka. Wystarczy vayne, cait, ez, team który będzie chronił adc i taki miś nie podejdzie. Stawiałbym obecnie na sejuani, która swoim ultem i permafrostem może diametralnie odwrócić losy teamfightu.
W lola gram od niedawna uzbierałem 3150 pz i mam dylemat kogo kupić. Obecnie gram tylko Morganą i gra mi się bardzo przyjemnie, szczególnie ze względu na możliwość zatrzymania przeciwnika oraz dużą ilość hp. Od początku byłem nastawiony na kupno Sony (pasuje mi supportowanie) ale nie spotkałem jej w grze i nie wiem czego się spodziewać. Lubie support ale lubię też trochę powalczyć i nie wiem czy grając tą postacią mogę liczyć na zabijanie innych championów tak jak Morganą. Ogólnie zabijanie ma dla mnie drugorzędną wartość ale nie jest bez znaczenia. Wole walczyć z dystansu ale nie pasuje mi bycie papierowym.
Czy kupno Sony to dobry wybór?
Czy Khartus jest papierowy i czy by mi pasował?
Czytałem, że Mordekaiser jest łatwy do gry i można sporo namieszać. To prawda?
Jaką inną postać mogę kupić za 3150 i powinna mi pasować?
Chodzi mi głównie o Sone czy to dobry wybór i może trochę jej opis czy można nią zabijać równie dobrze jak Morganą.
Tylko bez tego typu zdań "każda postać dobra o ile umiesz nią grać" to mi w niczym nie pomaga i zdaje sobie z tego sprawę
Sona to sona czyli dość mocny supp,ale na kille nie masz co liczyć(Chyba że trollujesz i budujesz pod ap...i pod koniec kierujesz do wygranej).Kajtkiem dobijesz do 1k ap i z R będziesz miał pente(przesadzam odrobinkę).Co do mordy pewny nie jestem,dmg ma nienajgorszy ale ult kierujesz tylko na jedną postać i to najlepiej postać która ma zaraz zginąć.
@up Trochę się nie zgodzę bo Sona dzięki swojej pasywce i Q wyciąga naprawdę sporo dmgu więc nie jest tak ciężko zgarnąć kille, poza tym nie trzeba nią trolować bo jest pare support itemów które dają ap co jest na sonie bardzo wskazane. Odnośnie karthusa się zgadzam ( przesadziłeś ale nie dużo ) , za to ulti od morde kierujesz na najmocniejszego ad carry w ich drużynie ( niekoniecznie ranged bo taki Yi albo trynd też jest dobrym wyborem) bo po zabiciu takiego delikwenta masz duszka który napieprza tylko z AA wiec im wiecej ad i crita mial za życia tym lepiej dla ciebie i twojego teamu poza tym nie musi twój cel być ledwo żywy bo po pierwsze twoje ulti zadaje kosmiczny dmg na single target poza tym jeszcze ignite i E , większość papierowych champow robi papa na takie combo.