Jakiego bohatera kupić - c.d

Fiddle jest fajną postacią i do jungli i na support a nawet jak ktoś ogarnia to na mida tylko problem że dużo ludzi go nie ogarnia mimo że ma dosyć prostą mechanikę jedyne co sprawia w nim problemy to ta chwila czekania przed użyciem ulta poza tym dużo ludzi robi go na typowego papierowego maga co jest błędem bo wtedy wskoczy z ulti odpali silence zonhye i jak tylko ulti zejdzie jest trupem bo wszyscy uciekli z jego ulti i go dojechali ja osobiście składam na niego jeśli gram na midzie ROA, Rabadon, Sorceres shoes , Liandrys torrment , Rylai i Zonhye , daje mi to mase hp , tony dmgu i kolejne CC w postaci slowa z Rylai. dodatkowo zazwyczaj nawet nie biore ignite tylko flash+ghost żeby mi szmaciarze nie uciekali z mojego ulti. Szkoda że nie mogę się zapytać jakiego bohatera mam kupić bo już niestety złapałem wszystkie pokemony ;P

Właśnie ja go kocham za to iż nie musi brać udziały w tf. Sobie czeka za ścianą a tu porządny tf i nagle co wyskakuje ;p. I dobija to co zostało. Tylko nie wiem czy na nim brać smite czy przeznaczyć miejsce na inny spell.

Hm? Troszkę się zgodzę.. troszeczkę nie. Jak nie nakarmisz całej JINX.. to w Late jest ona free killem.. minionem. Jinx ma słabszego early od late.. więc Nie dać jej farmić na początku gry.,. i Jinx idzie spać.. :)

Jakiego AD Carry polecacie z tych paru: Lucian, Cait, Vayne, Jinx, Varus?

Hm? Troszkę się zgodzę.. troszeczkę nie. Jak nie nakarmisz całej JINX.. to w Late jest ona free killem.. minionem. Jinx ma słabszego early od late.. więc Nie dać jej farmić na początku gry.,. i Jinx idzie spać..

Bullshit, wystarczy że nie odstajesz w farmie i gnoisz late game, druga Vayne. A o killa w early i tak dziecinnie prosto nią grając.

Powiem tak wreszcie moja main pozycja ;p. Ja bym polecił vayne trudna do opanowania ale jaką frajdę teraz daje mi z gry. Chociaż ogarnięta cait ją skarci na początku to w miarę zdobywania doświadczenia jest nie do zatrzymania. Jednak na początku musisz farmić. Jak zdobędziesz 3-4 lvl możesz powoli wymieniać ciosy jak już osiągniesz szósty poziom możesz pokusić o kila. No i system ucieczki posiada z e i q. Stun i q nie raz uratowało mi życie - no i niewidka. Jak jest mała przestrzeń to możesz wykorzystać na swoją korzyść stuna z e. Pasywka która nie daje wrogowi uciec.

Poleciłbym najpewniej Vayne. Faktycznie tłucze kosmiczny dmg, przyjazny dash i tak na prawdę nie jest aż taka strasznie trudna. Mam plan ją zakupić, dopracować farmę i jechać z koksem.

EDIT: Polecilibyście Nami na supporta dla kogoś, kto raczej nie radzi sobie z supportami, które muszą się dokleić do przeciwnika (np. Ali)? Chodzi głównie o to, czy jest w miarę prosta, bym mógł jako tako ogarnąć support. Btw. daje może radę na midzie?

Na jaką pozycję mogę iść lee. Na razie nim jungluje i jest świetny coś ala vayne ale w swojej klasie. Pokochałem go za jego mobilność ;p.

Lee jest wszechstronny, spokojnie ogarniesz topa, albo mida. Swego czasu Lee na midzie robił pogrom, ale musisz się nim porządnie nauczyć grać, bo mid, Ci raczej wielu błędów nie wybaczy, a na naszym mnichu, błędów można mase zrobić.

EDIT: Polecilibyście Nami na supporta dla kogoś, kto raczej nie radzi sobie z supportami, które muszą się dokleić do przeciwnika (np. Ali)? Chodzi głównie o to, czy jest w miarę prosta, bym mógł jako tako ogarnąć support. Btw. daje może radę na midzie?

Jest świetna jako support, szczególnie jeśli dobrze celujesz z aqua prison. Na mid się raczej nie nadaje, za wolno czyści linię i ma słabe przeliczniki. Jeśli wygrasz early to w late i tak będziesz sto lat za murzynami.

Dalej nie wiem kogo wybrać, teraz został Varus, Caitlyn, Lucian.

Lucian - useless crap

Varus - Wymaga specyficznego supporta(lulu np.) ponieważ nie ma jak uciec gdy ktoś go goni, zerowa mobilność ALE jest naprawdę dobry :D

Cait - Tak, chyba najlepszy wybór.

@up2

varusa nie polece. niby postac przyjemna ale najważniejsza wada to brak escapa . według mnie to taki inny adc , bo w late game żeby nie odstawac z dmg w porównaniu do innych adc musi nastakować 3 ładunki rozkładu a potem je zdetonować co jest dość ... nietypowe bo pod czas 3 sekundowego naciągania strzały mamy jakieś 4-5 AA w plecy ... nie polecam .

vayne w early słaba ale late roznosi , to właśnie takie przeciwnieństwo varusa, kiedy on ładuje strzałe ona wbije , wpierniczy ci na twarz deszcz auto ataków + kryty + srebrne bełty i zniknie na ulcie . lepsza niż varus, bo chociaż w early troche ssie to jeżeli wytrzyma do late to roznosi wszystko co się rusza :P

Lucian . tego bym ci najbardziej polecił . sam go mam i jestem z niego bardzo zadowolony . choć dość szybko sie wypluwa z many to skille są bardzo opłacalne , Q przebija świetne do haarsu , W do farmienia i przyjemna passywka co daje fajny bonus do MV , E to genialny escape z trudnych sytuacji , lub skróca dystans w pościgu , a nasus nas nie złapie bo dash usuwa spowolnienia :P a ult genialny i dziesiątki zastosowań : do dobijania uciekinierów , do zrobienia zamieszania w team fighcie, dmg bije też przyjemny , genialny baron steal (400% obrażeń stworom :D), a uciekając można poczęstować naszych prześladowców z serii pocisków co może ich zniechęcić do dlaszej gonitwy / zabić , ostrzał przez ściany... pełno zastosowań :D . a do tego przyjemna pasywka dzięki której mamy lepsze wymiany z wrogiem , a w late wchodzą podwójne kryty . a jeśli ktoś cie hejtuje albo flejmuje możesz go zreportować za rasizm :D polecam luciana , niedoceniany murzynek

@up

ty jesteś ussless :o

Lucian - useless crapVarus - Wymaga specyficznego supporta(lulu np.) ponieważ nie ma jak uciec gdy ktoś go goni, zerowa mobilność ALE jest naprawdę dobry Cait - Tak, chyba najlepszy wybór.

1. Tak crap chciałem napisać iż możesz go wykluczyć ale znowu by było iż dd napisał głupotę.

2. Ma dobrą pasywke bijesz miniona ( masz speda przed za atakowaniem lepiej ubić stworka), no i za asysty i kile zwiększa na moment prędkość ataku. No i q niezłe do nękania przeciwnika - jednak potrzebuje supporta więc nie może odłączyć od teamu aby iść sobie farmić.

3. Cait jest w darmowej rotacji więc na razie nie musisz kupować możesz wypróbować.

Wybaczcie, ale zaproponuję coś spoza wybranej puli ADC. Próbowałeś grać nową Sivir? Jeśli nie, to gorąco polecam - co prawda z zasięgiem odstaje, ale jej Q i W świetnie czyszczą linię. Jeśli nie miałeś okazji, to spróbuj - stracisz całe 450IP, a potencjalnie otrzymasz przyjemnego ADC na tą pozycję.

Nami... ogólnie ciekawy support. Nie musi stać na wrogu ani tankować (wręcz przeciwnie...), trzeba natomiast grać z głową - spamowanie skilli skończy się wypluciem z many w zatrważającym tempie. Mimo tego nie jestem pewny czy to support którego poleciłbym każdemu. Może zacznijmy inaczej: jakimi supportami potrafisz grać? Łatwiej będzie ocenić czy Nami do ciebie pasuje.

Wybaczcie, ale zaproponuję coś spoza wybranej puli ADC. Próbowałeś grać nową Sivir? Jeśli nie, to gorąco polecam - co prawda z zasięgiem odstaje, ale jej Q i W świetnie czyszczą linię. Jeśli nie miałeś okazji, to spróbuj - stracisz całe 450IP, a potencjalnie otrzymasz przyjemnego ADC na tą pozycję.Nami... ogólnie ciekawy support. Nie musi stać na wrogu ani tankować (wręcz przeciwnie...), trzeba natomiast grać z głową - spamowanie skilli skończy się wypluciem z many w zatrważającym tempie. Mimo tego nie jestem pewny czy to support którego poleciłbym każdemu. Może zacznijmy inaczej: jakimi supportami potrafisz grać? Łatwiej będzie ocenić czy Nami do ciebie pasuje.

Sivir jest op i patch 3.15 i ma zbugowaną tarczę tzn. inaczej powinno zablokować tylko 1 zaklęcie. A tu fizz rzucił ulta i mój support i była blokada.

Co jeszcze ma dobrego ulta zwiększa prędkość nie tylko sobie ale sojusznikowi wokół siebie. Czy warto zainwestować te 450 IP to czemu nie.

Ja bym polecił jeszcze ashe ale to samo co z varusem brak systemu ucieczki i do 6 lvl'a jest papierowa, więc w początkowej fazie musisz polegać na supporcie.

@up2varusa nie polece. niby postac przyjemna ale najważniejsza wada to brak escapa . według mnie to taki inny adc , bo w late game żeby nie odstawac z dmg w porównaniu do innych adc musi nastakować 3 ładunki rozkładu a potem je zdetonować co jest dość ... nietypowe bo pod czas 3 sekundowego naciągania strzały mamy jakieś 4-5 AA w plecy ... nie polecam .

Aha, myślałem, że ma jeszcze E i R, no ale ja się nie znam. Normalni ludzie używają Q do poke, no ale dobra. No i w mojej grze ult Luciana nie bije dmg, a Q w lane phase łatwo ominąć, ogólnie crap.

Sivir jest op i patch 3.15 i ma zbugowaną tarczę tzn. inaczej powinno zablokować tylko 1 zaklęcie. A tu fizz rzucił ulta i mój support i była blokada.Co jeszcze ma dobrego ulta zwiększa prędkość nie tylko sobie ale sojusznikowi wokół siebie. Czy warto zainwestować te 450 IP to czemu nie.Ja bym polecił jeszcze ashe ale to samo co z varusem brak systemu ucieczki i do 6 lvl'a jest papierowa, więc w początkowej fazie musisz polegać na supporcie.

A po 6 dostaje jakiś bonusowy armor, czy ekstra hp?

Po 6 dostaje doskonały mechanizm ucieczki- strzała w twarz i noga :D

Co do Varusa, Q nie musisz naciągać 3s- można je wypuścić od razu, tylko trzeba liczyć się z tym, że ma mniejszy zasięg- ale przy wymianie ciosów to raczej nie robi różnicy, ponieważ na starcie ma więcej niż przeciętny adc zasięgu.

@UP

Co nie znaczy, że po 6 nie jest squishy... Z resztą ona ma op kite, więc trochę marnowanie ulta.

Aha, myślałem, że ma jeszcze E i R, no ale ja się nie znam. Normalni ludzie używają Q do poke, no ale dobra. No i w mojej grze ult Luciana nie bije dmg, a Q w lane phase łatwo ominąć, ogólnie crap.A po 6 dostaje jakiś bonusowy armor, czy ekstra hp?

Nie ale już masz ulta które daje ci stuna, w które ma średnie cd , no i e co ci pozwala uniknąć ganku. Jeszcze jest pasywka. Więc ona rośnie w siłę grana rozważnie.

Nie ale już masz ulta które daje ci stuna, w które ma średnie cd (bo zazwyczaj 1 skil jest w więc jego cd jest dość długie więc marnowanie go sprawia iż potrzebuje supporta) , no i e co ci pozwala uniknąć ganku. Jeszcze jest pasywka. Więc ona rośnie w siłę grana rozważnie. Później combo w + q albo q + w robi miazgę. Nie mówią iż jest op - może jednak namieszać.

duble post wleciał bo od 2 dni mam ping powyżej 700 nie wiem czemu ale kara należna więc przyjmę ją z godnością :).