Nie ale już masz ulta które daje ci stuna, w które ma średnie cd , no i e co ci pozwala uniknąć ganku. Jeszcze jest pasywka. Więc ona rośnie w siłę grana rozważnie.
Chyba speeda, a nie stuna?
Nie ale już masz ulta które daje ci stuna, w które ma średnie cd , no i e co ci pozwala uniknąć ganku. Jeszcze jest pasywka. Więc ona rośnie w siłę grana rozważnie.
@Mu chodzi o Ashe.
A sivir w obecnym momencie jest kosmiczna, topa kroi dzięki możliwości kitowania + trinity z W(prawie 0 cooldowna), poke z Q, Anty-gank E no i ulti do ucieczki/gonitwy KOSA.
Może zacznijmy inaczej: jakimi supportami potrafisz grać? Łatwiej będzie ocenić czy Nami do ciebie pasuje.
Ech, sprawa jest ciężka. Ewidentnie nie potrafię grać supportami, które muszą wchodzić w bezpośredni kontakt z wrogiem - Alistar w moim wykonaniu to porażka, Taric zapewne wyjdzie podobnie (choć go wypróbuję w najbliższym czasie mam nadzieję). Chyba, że potrzebuję jedynie kogoś kto by mnie nauczył Jedynie Soraką miałem parę przyzwoitych meczy, gdzie wszystko udawało się owardować - win. I w enemy był Ez który bał się mojego "harasu" jak ognia
Potrzebuję jakiegokolwiek supporta, którego bym dobrze ogarnął, a Nami wzbudza we mnie pewne nadzieje, bo jej zestaw skilli wydaje mi się przyjazny dla mnie.
@down Nie podobała mi się. Papier który tylko w 10% przypadków chroni ADC przed zgonem jak dojdzie do rękoczynów ;d
Jak podobała ci się Soraka to możesz próbować śmiało Sonę albo Nami aczkolwiek ja osobiście preferuję Zileana jako support (i prosze nawet nie wciskajcie bajek że jest useless bo nie ma hard CC) ma fajny sposób na nękanie wroga bombami (robią ładny dmg) , speed dla sojusznika albo slow dla enemy dodatkowo od 6 lvlu latasz z GA dla najbardziej nękanej postaci w twoim teamie
Varus ma speeda z pasywki a ashe stuna z ulta.
Jak podobała ci się Soraka to możesz próbować śmiało Sonę albo Nami aczkolwiek ja osobiście preferuję Zileana jako support (i prosze nawet nie wciskajcie bajek że jest useless bo nie ma hard CC) ma fajny sposób na nękanie wroga bombami (robią ładny dmg) , speed dla sojusznika albo slow dla enemy dodatkowo od 6 lvlu latasz z GA dla najbardziej nękanej postaci w twoim teamie
I co ci po tym GA w late? Skoro w erze assassinów zanim ally się odrodzi będzie po tf?
Varus ma speeda z pasywki a ashe stuna z ulta.
Skąd ty wziąłeś tego Varusa? I co mu z AS jako systemu ucieczki? Z resztą n4zArh myślał o Sivir o ile się nie mylę.
I co ci po tym GA w late? Skoro w erze assassinów zanim ally się odrodzi będzie po tf?Skąd ty wziąłeś tego Varusa? I co mu z AS jako systemu ucieczki? Z resztą n4zArh myślał o Sivir o ile się nie mylę.
Już tłumaczę ktoś pytał o trzech adc, to napisał mu co i jak. n4zArh tak pytał o sivir a ja jeszcze napisałem iż może by spróbował ashe.
Wtedy ująłem iż ashe do 6 lvla jest papierowa (Bo potem powinna mięć : stuna którego może użyć do ucieczki, w slow, q slolw, no i e do uniknięcia ganku).
Potem tak samo varus jest papierowy bo nie ma jakiegoś systemu ucieczki i potrzebuje ochrony supporta jednak ma : boost spee'da czyli po zabiciu stwora czy bohatera zyskuje na moment prędkość ataku (więc przed zaatakowaniem przeciwnika lepiej wykorzystać miniona.) - nie pamiętam jednak czy zadaje % obrażeń hp przeciwnikowi.
Już tłumaczę ktoś pytał o trzech adc, to napisał mu co i jak. n4zArh tak pytał o sivir a ja jeszcze napisałem iż może by spróbował ashe.Wtedy ująłem iż ashe do 6 lvla jest papierowa (Bo potem powinna mięć : stuna którego może użyć do ucieczki, w slow, q slolw, no i e do uniknięcia ganku).Potem tak samo varus jest papierowy bo nie ma jakiegoś systemu ucieczki i potrzebuje ochrony supporta jednak ma : boost spee'da czyli po zabiciu stwora czy bohatera zyskuje na moment prędkość ataku (więc przed zaatakowaniem przeciwnika lepiej wykorzystać miniona.) - nie pamiętam jednak czy zadaje % obrażeń hp przeciwnikowi.
1. Escape nie mi nic wspólnego z żywotnością. Ashe po 6 wciąż jest papierowa.
2. Varus też.
3. Co ma piernik do wiatraka? Co daje boost as do ucieczki, czy w twoim rozumowaniu nie bycie squishy?
1. Bo ja wiem ja bym jej nie skreślał jej.
2. Nie wiem o co chodzi teraz.
3. No jest chyba różnica mieć stuna, x1, mieć slowa z x2 skili i móc przewidzieć przeciwnika - mowa o Ashe.
4. "varus jest papierowy bo nie ma jakiegoś systemu ucieczki i potrzebuje ochrony supporta" to napisałem a tu wymieniłem jego zalety więc w czym problem ?. :
a zalety dałem : jednak ma : boost spee'da czyli po zabiciu stwora czy bohatera zyskuje na moment prędkość ataku (więc przed zaatakowaniem przeciwnika lepiej wykorzystać miniona.) - nie pamiętam jednak czy zadaje % obrażeń hp przeciwnikowi. O co chodzi teraz to nie wiem.
Zgadzam się z panem nade mną , poco uciekać Varusem skoro potrafi on na low hp składać wrogów z full albo taką Kayle na ulcie , to zależy od użycia ulta i jaką kombinację skilli się zrobi.Jak wiem że padnę to przynajmniej zrobię jakieś DMG spore aby pomóc supportowi uciec.
Skąd ty wziąłeś tego Varusa? I co mu z AS jako systemu ucieczki? Z resztą n4zArh myślał o Sivir o ile się nie mylę.
Tak tak, nie doczytałem całego posta (mea culpa), myślałem że mowa o Sivir, a nie o Ashe.
Mimo to uważam że ult ashe nie daje jej żadnej ucieczki przed gankami, chyba że w wyjątkowych okazjach. Ten ult zbyt wiele daje przy wykorzystaniu ofensywnym, żeby go marnować (no i jednak trochę many kosztuje, chociaż możliwe że patch to zmienił). Jeśli ktoś ma jakiś mocny gap closer, to Ashe ma bardzo poważny problem z ucieczką.
Dla mnie ashe to ninja a ult nadaje się do zaskakiwania przeciwników w oddali po to by w momencie jego uderzenia użyć TP lub wylecieć z krzaków.
Raczej nie używał bym tego skila do ucieczki chyba, że już naprawdę nie było by innego wyjścia
Jakiego czempa za 3150 ap lub ad, tylko jakiego?
@up po tym co podales możemy Ci zaproponować każdego bohatera. Wolisz coś atakujacego z bliska czy może z daleka? Na jaką pozycję ma być ten bohater?
Jakiego czempa za 3150 ap lub ad, tylko jakiego?
ap : Lux, akali, Anivia, nidalee (warta uwagi za tą cenę), kassadin, kata, no i Heimer (tego jak opanujesz jest nie do zatrzymania).
ad: pantheon,shen,rammus,olaf, xin (godny polecenia), nidalee {(warta uwagi za tą cenę (bo można grać pod ap i ad)}.
Luxa mam i nim koksze, te ulti penta
Jakbyście mogli to opiszcie trochę te postacie, oczywiście gram bot, top. Sporadycznie mid, ale to bardzo rzadka rzadkość.
Mają dobrze dedać
Shaco nie bierz bo to jungler i na lane się nie nadaje (no chyba iż ktoś z forum gra nim na lini).
Nidalee jest świetna i na supporta i na mid, chyba na topie też da radę. Jak chcesz mieć wszechstronnego championa bierz nidle (możesz zmieniać w panterę czy tygrysa).
Kass jedynie na mid. Ma w sobie slince, slowa, no i ulta teleport, ze skila ma regeneracje many z podstawowych ataków.
Który lepszy trudno powiedzieć, który przydatny na pewno postać nidalee.
a shackiem da sie dobrze dedać?
Shaco w miare dobrze sprawdza się w jungli ma dobre ganki chyba, że pink to już tak fajnie nie ma ;p można też nim ładnie pograć na ap i kosy sieją niezłe spustoszenie
Urgot-malphite-singed który z tej 3jki jest dobrym wyborem na topa ? I czy warto kupować kassadina ..niegdyś banowano go na rankedach (ofc low elo) a dzisiaj mało kto nim gra
a shackiem da sie dobrze dedać?
Nie rozumiem pytania. Shaco jedynie na jungle i pod warunkiem iż masz masterki i runy, inaczej nic nie wskórasz chyba. Jest trudnym junglerem, niby clear ma najszybszy - jednak trzeba naumieć gankować. (Przynajmniej takie miałem kiedyś info). To lepiej sobie kup jak chcesz pierwszego junglera, i nie masz Xin'a.