Mam kate...Bardziej bym chciał kogoś na mid-a lub junglera....Co polecicie w ten "desejn" ? A jest może jakas postać która na każdym skliu stuna albo silenca albo jakieś CC ?
Jakiego bohatera kupić?
Aktualnie 4 stuny ma tylko Nautilius i nie powiem da się nim iść w jungle i na mida.
Tak tylko, że nautilius to tank, więc raczej odpada.Z postaci na mida hmmmmmm,Ostatnio zaczęto stosować nową metę, tzn. postaci z burstem w 1 cel, np. syndra, leblanc.
@Neg nie słyszałem o tym, więc zwracam honor .
Dariusa kontruje teemo
Kolejny "pros" się znalazł, jeden grab i Teemo nie ma.
Dariusa prędziej kontruje Jayce, Vladimir, Kayle, Nidalee i Yorick.
Kolejny "pros" się znalazł, jeden grab i Teemo nie ma.
Powodzenia graniem dariusa na teemo z butami maletem i tym itemkiem co bije % z życia.
Darius niszczy Teemo. Range Darka=500, Teemo=550. Jeden błąd i teemo wącha grzyby.
Nautilus ma tylko 1 stuna. Root/knockup/stun to nie to samo . Btw. wiedzieliście, że Nautilus ma teoretycznie 22 CC
.
Pantheon to nie offtank, a assassin.
@GrucA
Zanim Teemo złoży malleta, kinga (czy jak ten od % dmg się nazywa) i ogólnie cały build, Darek go zjedzie. Wystarczy, że Teemo zaatakuje Darka w złym momencie i w czasie animacji ataku Teemosa, Darek podchodzi o te 50 jednostek, pull, slow, Q, ew. R.
I do tego niech będą w krzaczkach porostawiane grzybki co spowolni dariusa, nie ma szans na ucieczkę. Chyba że użyje flasha lub ghost ale w co wątpię, bo temo ma przyspieszacza .
Dobra ok, to jeżeli teemo ma buta i phage, a nawet jeżeli darek go przyciągnie to teemo odpala blinda, ciepie grzyba i dodaje sobie speeda przy okazji czasem bijąc darka i kto tutaj może wąchać grzyby ?
Co z tego, że Teemo załącza boosta, jak dostanie hita + slow i gówno ma, a nie MS . I mówię. Teemo nie zabije darka w tych early lvl'ach. Do 6 lvl teemo nie ma CC, żeby go kite'ować, a Darek z mercami w d*pie ma tego >1 sec blinda. Gorzej z teemo, który składa się na Q.
Na q, czyli chodzi ci pod ap tak ? Ja go robię na ad/as/tanky i powiedzmy sobie szczerze, jeżeli już piszemy o teemo, że do 6 lvl nic nie robi to powiedzmy to samo o darku.
I tak Teemo ssie jak na swej drodze ma sapera czyli Yoricka.
@Avitus to jest logiczne, że praktycznie każda postać range zniszczy teemo, ale on zaś sam jest sytuacyjnym pickiem na postacie bez dashów ani range, np. darius, garen itp.
Yorick zarąbiście czyści/sprawdza krzaki swoim W duszkiem czy nie ma tam niespodzianki typu grzyb, trap lub buszujący jungler.
Lub mistrz krzaków Garen, przed którym ucieczki nie ma
Edit: To teraz ja Szukam postać na mida, najlepiej do 3150 IP, w wyjątkowych przypadkach 4800. Ogarniam Kassadina, Veigara, Kennena, średnio: Katarinę, Evelynn i cienko Heimerdingera. Co polecicie? Zastanawiam się nad Akali - jakieś alternatywy? Uwielbiam assasinów i róznego typu kombinacyjne postacie.
Jest, nawet siora go pizga. Wystarczy stun i koniec, speed z Q mu się skonczy i nas nie dogoni. Wiadomo Ryze, czy Annie prędkością nie grzeszą, ale stuna czy coś tam mają
Yorick i Zed to na topa potęga tak samo jak Riven, jak dla mnie lepszych nie ma.
@GrucA
Chodziło mi o to, że Teemo składa się na Q Darka. Nie powiedziałem, że ni nie robi, tylko z Darkiem przegrywa.
Odpowie ktoś na moje pytanie czy będziecie się kłócić jeszcze 2 strony o to, czy Teemo kontruje Dariusa?
@Svizz, akali bardziej jest na topa, juz odpisywałem na podobne pytanie, teraz na streamach zauważyłem, że zaczyna się meta postaci kill and die, czyli burst dmg w 1 cel, np. syndra, leblanc.
@Svizz Jeżeli teemo nie da się przyciągnąć przez dariusa to go pociśnie, jeżeli go złapie i nie ma on flasha to cieńko to widzę.