Jakiego bohatera kupić?

Witajcie :). Z racji tego że ludzie robią dużo tematów co kupić tutaj możemy zamieszczać pytania i odpowiedzi.

Temat zaczerpnięty z innego forum.

Jeżeli jest możliwość proszę moderatora o przyklejenie tematu.

tak mi się wydaje, że po to jest ten dział, żeby zakładać takie tematy. Takie coś rzadko wypala, ponieważ ludzie pomijają niektórych, więc można się nie doczekać odpowiedzi ;)

Kup wszystkich? Co to za pytanie wgl... jak nie chcesz kupować to graj na tych darmowych lulz

Ehh. Np ktoś chce porady czy kupić ashę czy vayne. +/- coś w tym stylu. Jak kogoś się pominie to można zawszę odnowić post.

Może ja bedę w stanie pomóc :D

Jeżeli chodzi Ci o dystansowe zabawki [attack damage] to lepiej weź Vayne, tylko jest trudniejsza do opanowania i nie ma slowa :/

Jeżeli chodzi Ci o dystansowe zabawki [ability power] to spróbuj Lux bądź Ezraela

Ale długo minie, aż opanujesz coś dla siebie

Może ja bedę w stanie pomóc Jeżeli chodzi Ci o dystansowe zabawki [attack damage] to lepiej weź Vayne, tylko jest trudniejsza do opanowania i nie ma slowa :/Jeżeli chodzi Ci o dystansowe zabawki [ability power] to spróbuj Lux bądź EzraelaAle długo minie, aż opanujesz coś dla siebie

za to Vayne jak umiesz nią grać, to ma stuna ;p

osobiście preferuję ją, czemu ?

bo jest zaje ;p super można gości gonić, na ucieczki też jest ok, gorzej jeśli się ją nie nafiduje, wtedy bywa różnie, zwykle ja inny build robie

Ezio na ap? - jesteś aż takim hardkorem? a może annie na ad? - też mega koxu

takich porad od cholery a g*wno Się z tego dowiesz. Już lepiej pogadaj z graczami(#IRC), którzy streamują.

Co jakiś czas pojawia się sporo pytań o bohaterów. Wpadłem na pomysł, żeby przygotować taki jakby Poradnik Bohaterów. Nie będzie to jakieś szczegółowe zagłębianie się w postacie, ale na pewno pozwoli graczom zdecydować się kogo kupić. Wyglądało by to mniej więcej tak:

akalio.jpg

Każdy bohater miałby swoją kartę, na której by znalazł właśnie takie informacje. Jesteście czymś takim zainteresowani ?

Co jakiś czas pojawia się sporo pytań o bohaterów. Wpadłem na pomysł, żeby przygotować taki jakby Poradnik Bohaterów. Nie będzie to jakieś szczegółowe zagłębianie się w postacie, ale na pewno pozwoli graczom zdecydować się kogo kupić. Wyglądało by to mniej więcej tak:Każdy bohater miałby swoją kartę, na której by znalazł właśnie takie informacje. Jesteście czymś takim zainteresowani ?

Sam to zrobiłeś? Tak, jestem czymś takim bardzo zainteresowany, myślę, że ludzie także. A jeśli ktoś chce kupić championa to polecam Kennena, bardzo łatwy do ogarnięcie, a ile frajdy :]. Sam go 3 dni temu kupiłem "na żywioł" nigdy wcześniej nim nie grałem i ownię :D. Ale i tak lama jestem.

Sam to zrobiłeś? Tak, jestem czymś takim bardzo zainteresowany, myślę, że ludzie także. A jeśli ktoś chce kupić championa to polecam Kennena, bardzo łatwy do ogarnięcie, a ile frajdy :]. Sam go 3 dni temu kupiłem "na żywioł" nigdy wcześniej nim nie grałem i ownię . Ale i tak lama jestem.

Tak, to moja robota :) Okej, jak znajdę chwilkę to postaram się wykonać takie coś dla każdej postaci i wrzucę na forum :)

Na pewno twoja? Widziałem to chyba gdzieś na jakiejś stronie. Hm... jak znajdę to podeślę chyba że się mylę. Mam nadzieję, że nie oszukujesz. W sumie ja też jestem za tym tylko te plusy i minusy są takie mało dokładne tzn. nie zbyt dobre, przynajmniej w moim skromnym mniemaniu. Ale spoko to się tylko czepiam. Ogólnie jestem za.

Żebym musiał udowadniać moją prawdomówność :) Proszę, link do screena z photoshopa :)

beznazwy1aj.jpg

To niczego nie udowadnia, ale i tak ci wierzę. Ogółem na dmg to jest dobry trynd, trzeba tylko dobrego builda mieć i drżyjcie przeciwnicy xD. Jax jest też spoko, doskok i dead. Annie, jeżeli chcesz dobry dmg na dyst.

Okej to skoro to temat poświęcony pytaniom o champów, to ja daje wam wybór: akali, lee sin, wukong? Którego mi bardziej polecacie? Jakieś plusy i minusy będą miło widziane :)

Ja zastanawiam się nad Brandem i Vladimirem mógłby ktoś podać plusy i minusy obydwu postaci oraz może jakiś build?

Moge pomóc w robieniu "kart bohaterów". Bawie się Gimpem dosyć długo a przecież każdy bohater nie musi mieć identycznego tła? Będzie nawet ciekawiej. Tylko musicie mi mówić +/- bo gram od dwóch dni ;D

to na początek zrób Irelię, Mordekaisera, Ezraela i Wukonga

,,Moge pomóc w robieniu "kart bohaterów". Bawie się Gimpem dosyć długo a przecież każdy bohater nie musi mieć identycznego tła? Będzie nawet ciekawiej. Tylko musicie mi mówić +/- bo gram od dwóch dni ;D '' to po co ktoś taki co zrobi tylko tło ? bo reszta to napisy ...

@araker

Brand;

+ Stun na 2 sec

+ Ulti op !!

+ Nie jest trudno trafić czarami (2 no target i 2 target)

+ Można nim łatwo farmić

+ Dobry na walki solo jak i gangi

+ Passiv pomaga dobić nie 1 chempiona

+ Gdy użyjesz 1 czaru na chemp (i trafisz)to przez krótką chwile następne mają dodatkowe opcje (stun/25% silniejszy passiv itp.) jeśli szybko trafisz nimi przeciwnika.

- Przez to że często jest op jest często focusowany

- Ulti chodź bardzo silne w 1 vs 1 bez mininów i innych chempów atakuje tylko 1 raz

- Czasami trudno trafić q na stuna (przeszkadzają miniony lub chemp ucieka zygzakiem)

- Ulti czasami traci 4/5 swojej mocy na minionach ;/

Polecam z do niego build Ages of Rode i potem grubo w ap

Ulepsz go tak;

W i Q na maxa z przewagą W ( np. W na 3 a Q na 2 gdy masz 5 lev)i oczywiście na 6,11 i 16 ulti a potem jak już bedziesz miał 2 na 5 to E

Twisted Fate czy Annie ?

Każdy ma swoje plusy i minusy... Annie to nuker, zdejmuje wszystkich na swoje combo

TF jest dobrym DPSem (tak, gram nim AD) jak ogarniesz karty to masz co chwile stuna lecz ostatnio został znerfiony ;P