Jakiego zwierza domowego preferujesz?

W komentarz, możecie opisać czemu ten zwierz a czemu nie inny.

Osobiście, preferuję chomiki oraz wszelakie gryzonie w wadze x>200gram

Słowo preferuję, chyba nie było najlepsze...

Prawdziwy zwierzak domowy każdego animka to Nekomimi.

Mam fretkę i zaopiekowałem się szopem, który mnie nie lubi. :(

Zawsze chciałem mieć papugę nimfę ale jestem za leniwy na zwierzęta.

Popieram Silda. Nekomimi to must have. Nie tylko dla animkow, ale takze dla wielbicieli kotow :3

---

Ah tak be te wu - mam 3 koty i psa :3

A ja mam bardzo ładne akwarium z rybkami i krewetkami oraz ślimaczek jako wisienka na torcie. :)

Szczury są świetne, miałem trzy długi czas temu. Obecnie mam szynszylę.

Ja zawsze chciałem mieć iguane, ale brak czasu i chęci by się tym zajmować. Z koty vs psy, wybieram koty, ale obecnie mam tylko psa.

Świnki morskie (szczególnie rozetki), gdy już przyzwyczają się do właściciela jest z nimi wiele radości c:

No i pająki. Nie trzeba im poświęcać tak dużo uwagi, a wyglądają świetnie.

Kot.

Ale wiecie że nie ma takiego zwierzęcia jak świnka morska, prawda? :rolleyes:

Ja zawsze chciałem mieć kameleona, ale niestety nie mam na tyle miejsca w pokoju żeby postawić na tyle duże terrarium (może kiedyś jak zmienię mieszkanie... :rolleyes: ) a na razie przymierzam się do kupna agamy. Ogólnie jaszczury są świetne.

Kot- Bo jest samowystarczalny , wystarczy nasypac mu jedzenia i zostawic kuwete , ew. wyrzucic na noc/rano na pole :)

Nie ma to jak wonsz. Wrzucasz kure albo krolika i patrzysz :)

Dałem psa, ale zawsze pragnąłem jeża :v

Miałem węża ale mi się staruszek zadławił myszą i od tamtej pory żadnego zwierzaczka ale myślałem osobiście nad jeżem, jeże są fajne.

wąż udławił sie myszą? XDDD to dla mnie jakby ryba sie utopiła ;D

obecnie dwa szynszyle - zaraz po kotach najlepsze zwierzaki ever

To staruszek był, miał wyłamane kły, ogólnie był porządnie zaniedbany jak go do siebie zabrałem, nie miał już siły, nie upilnowałem i tyle, dostał za dużą mysz i lipa nie podołał chłopak.

Od urodzenia 'wychowywałem' się z psem, jednakże żółwie lubię od małego. Nigdy nie miałem na te zwierzęta tak długiej 'zajawki', bo jak wiadomo dzieciaki chcą dzisiaj tego, a jutro już co innego, od dzieciaka ciągle preferuję żółwie, chodź i psy są fajne, buldogi angielskie <3.

Nienawidzę kotów.

Ja lubię chomiki za ich pojemność. Tak jak przeczytałem te wszytkie wasze komentarze..... daaamnnn dzwońcie do psychiatryka.