Jakieś grywalne MMO gdzie gra dużo polaków!

@PanLowca

Jeżeli chodzi o liczbę osób online konkretnie na serwerze Barus, to według moich prostych obliczeń matematycznych, najwięcej dziennie jest 1980 graczy. Obliczyłem to na podstawie strony: http://aioninfo.com/online/. W chwili obecnej, maksymalny daily online wynosi 36%, na serwerze może jednocześnie grać do 5500 osób, dlatego 36% z 5500 wynosi 1980 osób.

Wiem jeszcze, że znajdują się tzw serwery dla początkujących, gdzie loguje Cię od razu po stworzeniu nowej postaci, można to oczywiście przełączać, nawet jest odpowiednia do tego misja w pierwszym mieście. Na tych serwerach możesz spotkać graczy niekoniecznie z Barusa, dlatego nie jestem pewien, jak ta strona oblicza graczy, bo być może jest to trochę zawyżone.

Możesz spróbować Aiona, mnie niestety nie przekonał do siebie, głównie za sprawą słabej optymalizacji jak i tego całego przebiegu castowania spelli, nie chodzi tutaj o ich wygląd ale sam proces od wciśnięcia guzika, trochę jest to jak w Lineage 2. Jednakże Tobie może to nie przeszkadzać, ja "wychowałem się" na World of Warcraft, dlatego być może zwracam na takie szczegóły uwagę i się czepiam. Traktuj tę opinię jako subiektywną a nie jako recenzja czy warto zagrać. Według mnie, jak na darmowy tytuł, to robi dobre wrażenie ogólne. Na plus są te zadania przetłumaczone na język polski (na piśmie, nie lektor), mimo, że czasem coś nie jest napisane zbyt poprawnie, to bardzo przyjemnie jest móc skupić się w całości na grze, a nie dodatkowo na tłumaczeniu questów. Przyznam się, że chociaż w World of Warcraft grałem 7 lat, to nie czytałem questów czy też nie wgłębiałem się w fabułę. Tutaj natomiast jako pierwsza gra połączyłem robienie questów z czytaniem tego co jest w zadaniach lub mówią do mnie NPC i jest to fajna odskocznia. Wiadomo, zajmuje to więcej czasu lecz daje nawet sporo radości.

Piszę jako osoba, która pograła dwa dni i sobie odpuściła, dlatego nie mogę podpowiedzieć i wypowiedzieć się, jak to wygląda dalej, jednak jak w każdym MMORPG, lvlowanie jest tylko etapem przed tym, co gra ma właściwie do zaoferowania.

Ps. Jeżeli zdecydowałbyś się na Aion'a, to polecam ci odszukać w internecie poradnik jak zmienić czcionkę w grze, ponieważ ta domyślna powoduje straszne zmęczenie oczu i nie jest przyjemna. Tę czcionkę zmienia się szybko, ponieważ możesz wybrać dowolną z komputera z folderu Windows/Fonts.

Brawo sildu za "kare" za pisanie prawdy, bardzo ładnie widze tu sie bawicie

/Tak dla uregulowania - Kara od Sildu była za doublepost, więc następnym razem przed wypisywaniem pretensji zapoznaj się z warnem, który dostałeś/aś. - Derpblade

Może NosTale? prosty system upgrade, arena pvp 3v3, mass pvp frakcja vs frakcja. lv cap (99lv+50) szybko nie wbijesz, ale do komfortowej gry wystarcza 92lv+0. (a na nowym serwerze to pewnie i 70-80 wystarczy)
Z tym że zaznaczam, aktualne serwery są albo puste (S2 i S3) albo P2W (S1). We wrześniu NosTale ma wyjść na steam a wraz z tym ma zostać otworzony nowy serwer, więc myślę, że to dobra okazja. Ewentualnie prywatny serwer nostale z expem x20: nt.vendettagn.com z tym że na nim nie znajdziesz samych polaków, ale też graczy innych narodowości.

Kolejny tytuł wydaje mi sie warty poswiecenia uwagi. Tree of Savior? kto co myśli na ten temat i czy sporo ludzi gra?

Do tej pory nie złapałem się niczego. Aby bardziej zprecyzować swoje oszukiwania, mam na myśli coś z izometrycznych grindow. Może ktoś się o coś obił.

Witam.

Szukam jakiegoś bardzo grywalnego MMORPG! Chodzi mi o grę w której można spotkać dużo polaków, grę prostą w której wszystko jest przejrzyste z nieskomplikowanym upgrade itemów. Przede wszystkim żeby gra nie była p2w. Miło by było jeżeli miała by dobrą oprawę graficzną, skille i itemy. Gra musi być na średniej klasy PCta.

AMD Phenom II x4 955 (4x3,2GHz)

Gigabyte GeForce 650 TI Boost (2gb)

Ballistix 8gb RAM

Dysk Sata2 1TB

Gry które wcześniej mnie wciągnęły to Tibia, Conquer Online,Cabal i Dekaron. Jeżeli chodzi o grywalność to szukam takich tytułów. Gra z prostym Upgradem, prostym PVP i przede wszystkim bez durnych przynieś, zanieś, pozamiataj (chodzi mi o questy).

Odrazu mówie że nie szukam żadnej moby czy coś w tym stylu. Chodzi mi o typowe mmo gdzie tworzymy swoją postać i brniemy nią do cap lvla.

Gry które przetestowałem i wyłączyłem po 20 minutach gry:

Titan Siege - pustki w mieście, brak polskiego dubbingu, durne questy typu zabij 3 dziki...

Black Desert - Za bardzo rozbudowana gra, podejrzewam żeby opanować wszystko o co w grze chodzi, zajmie więcej niż mam czasu na gre

Vindictus - bardzo dobra gra ale niestety nie warto grać w nią samemu a ja niestety nie mam z kim :)

Path of Exile - Nie lubię gier w których nie można handlować z innymi graczami.

Proszę o jakieś ciekawe tytuły bądź propozycje gry. Miło by mi było jeżeli ktoś mógł by mnie wprowadzić do gry :)

Pozdrawiam! :)

Nadal szukasz gry ?