Jakim programem nagrywać?

Mam pytanie, jakim programem nagrywać gry i przy tym nie będzie mi za bardzo muliło kompa i zajmowało po nagraniu dużo tylko mało ?

Odpada Fraps.

P.S.

Na koncie YouTube MMORPG.org.pl jakim programem jest nagrywane ?

Dxtory odpowiednio ustawiony naprawde jest swietny:)

Dlaczego fraps odpada? Aktualnie skreślasz z listy najlepszy program do nagrywania materiałów.

Dlaczego fraps odpada? Aktualnie skreślasz z listy najlepszy program do nagrywania materiałów.

Miałem już z nim styczność i zawiodłem się na nim

Fraps? Jeden z gorszych programów. Słaba jakość video w stosunku do wagi plików jak na dzisiejsze standardy, ubogi w opcje, nierozwijany i potrafi obniżać FPS'y. Może i był dobry 5 lat temu - teraz jest daleko za czołówką.

Polecam MSI Afterburner 2.2.1, jest to duży program, który potrafi m. in. nagrywać i robi to naprawdę nowocześnie. Trzeba tylko kliknąć odpowiednią zakładkę, ponieważ czołowym narzędziem tego programu jest podkręcanie karty graficznej

1.Fraps (Nie rozumiem czemu go skreślasz)

2.Dxtory

3.Bandicam(w ostatecznośći)

Fraps - 30sekund nagrywania - 700MB

Fraps - 30sekund nagrywania - 700MB

Wystarczy go odpowiednio skonfigurować i to 700mb bardzo się zmniejszy. Druga sprawa to, że FRAPS kompresuje swoim kodekiem, ale delikatnie. Procesor musi zajmować się grą, a nie kodowaniem filmu(inaczej byś miał pokaz slajdów). Nagrane filmy kompresuj później do DivXa za pomocą np. VirtualDub.

Ok, sprawdzę jeszcze program Dxtory, MSI Afterburner 2.2.2 i ostatecznie pobawię się we Frapsie

bandicam jest 100 razy lepszy od frapsa nie zamula itp a fraps to ostateczna opcja

Ok, przetestuję wszystkie propozycję.

Dxtory ja tym programem nagrywam i nie ma żadnych problemów z nim 15min filmu zajmuje mi 2Gb.

Dxtory ja tym programem nagrywam i nie ma żadnych problemów z nim 15min filmu zajmuje mi 2Gb.

A gra ci muli ?

Ja używam frapsa i nie narzekam.

Fraps? Jeden z gorszych programów. Słaba jakość video w stosunku do wagi plików jak na dzisiejsze standardy, ubogi w opcje, nierozwijany i potrafi obniżać FPS'y. Może i był dobry 5 lat temu - teraz jest daleko za czołówką.Polecam MSI Afterburner 2.2.1, jest to duży program, który potrafi m. in. nagrywać i robi to naprawdę nowocześnie. Trzeba tylko kliknąć odpowiednią zakładkę, ponieważ czołowym narzędziem tego programu jest podkręcanie karty graficznej

O.o słaba jakość ? Mi nagrywa w hd a czasem w full hd.

Dxtory jest bardzo dobrym programem, sam nim kiedyś nagrywałem lagi małe, zdecydowanie lepszy od frapsa.

No to dobrze przetestuję teraz Dxtory i powiem co i jak.

Dxtory - nagrywałem filmik 4 minutowy i zajmował ok 16 GB - za dużo + do tego gdy go oglądałem strasznie się cięło(w trakcie gry tego nie było, tylko na filmiku)

Filmy Frapsa ważą tyle, ponieważ nie kompresuje on zapisywanego obrazu.. oj ludzie. Używam frapsa od kilku lat i jakoś nie muli mi kompa. Może to Wy po prostu macie słabe komputery?

Słaba jakość przy nagrywaniu Frapsem.. uśmiałem się.

No to dobrze przetestuję teraz Dxtory i powiem co i jak.Dxtory - nagrywałem filmik 4 minutowy i zajmował ok 16 GB - za dużo + do tego gdy go oglądałem strasznie się cięło(w trakcie gry tego nie było, tylko na filmiku)

Bo go pewnie wogole nie skonfigurowales.... automatycznie nastawiony jest na full hd , wiec dlatego ci mulil i nagral taka wielkosc pliku. Sciagasz jedna wtyczke ( kodek) do dxtory i masz bardzo dobra jakosc obrazu i ladna kompresje w tle. Fraps moze sie schowac co do mozliwosci konfiguracji nagrywania.

Ustaw wedlug

http://guildwars2.co...filmikow-z-gry/

Bo go pewnie wogole nie skonfigurowales.... automatycznie nastawiony jest na full hd , wiec dlatego ci mulil i nagral taka wielkosc pliku. Sciagasz jedna wtyczke ( kodek) do dxtory i masz bardzo dobra jakosc obrazu i ladna kompresje w tle. Fraps moze sie schowac co do mozliwosci konfiguracji nagrywania.Ustaw wedlughttp://guildwars2.co...filmikow-z-gry/

Ok, zrobiłem jak w tutku i 2:17min zajmuje 2,7GB - Jest jakaś możliwość zmniejszenia tego rozmiaru ?

Jeżeli chcesz nagrywać w słabej jakości to możesz.. ale jeżeli masz za mało miejsca na dysku to po prostu odpuść.