Jakiś dobry MMORTS

Gatunek: MMORTS
Sprzęt: Wszystko pójdzie
Cechy: 
*Czas rzeczywisty (Tylko nie turówki)
*Mile widziana rozbudowa bazy
*Ciekawe frakcje

Przypadły mi do gustu:
    * Age of Empires Online: Ogólnie szukam gry tego typu  
    * Art of war: Red tides: Gram do teraz jednak brakuje mi kontroli nad jednostkami i budowy bazy.
    * ...

Nie przypadły mi do gustu:
    * Wszelakie turówki/Karcianki

Witam, poszukuję jakieś ciekawej gry MMORTS, zależy mi na tym by walka odbywała się w czasie rzeczywistym, najlepszym przykładem gry której poszukuję jest zamknięte jakiś czas temu Age of empires Online.

Jeżeli takowych gier nie ma proszę o podanie propozycji gier singleplayerowych z aktywną sceną multi :)

Gra może być darmowa oraz do zakupu :)

Gra może posiadać także jedynie walkę z góry wybranymi przeze mnie oddziałami, aczkolwiek budowa bazy będzie wielkim atutem.

Jeżeli takowych gier nie ma proszę o podanie propozycji gier singleplayerowych z aktywną sceną multi 

Chyba Cossacks 3 będzie dobrym wyborem, wiem, że Kozacy 2 mieli przez wiele lat aktywną scenę multi (i pewnie dalej mają), więc trójka raczej też, zwłaszcza, że nie minęło jeszcze bardzo dużo czasu od premiery.

Starcraft 2? Seria Total War? Jakiś Warhammerek (bardziej pod singla)?

Gatunek: MMORTS
Sprzęt: Wszystko pójdzie
Cechy: 
*Czas rzeczywisty (Tylko nie turówki)
*Mile widziana rozbudowa bazy
*Ciekawe frakcje

Przypadły mi do gustu:
    * Age of Empires Online: Ogólnie szukam gry tego typu  
    * Art of war: Red tides: Gram do teraz jednak brakuje mi kontroli nad jednostkami i budowy bazy.
    * ...

Nie przypadły mi do gustu:
    * Wszelakie turówki/Karcianki

Witam, poszukuję jakieś ciekawej gry MMORTS, zależy mi na tym by walka odbywała się w czasie rzeczywistym, najlepszym przykładem gry której poszukuję jest zamknięte jakiś czas temu Age of empires Online.

Jeżeli takowych gier nie ma proszę o podanie propozycji gier singleplayerowych z aktywną sceną multi :)

Gra może być darmowa oraz do zakupu :)

Gra może posiadać także jedynie walkę z góry wybranymi przeze mnie oddziałami, aczkolwiek budowa bazy będzie wielkim atutem.