Szukam jakieś gry MMORPG żebym mógł wpłacić trochę pieniędzy i grac jak król (kupowanie golda z allegro czy IS). Myślałem o BDO ale jak ponad rok temu grałem i wbiłem ten 58lvl to praktycznie nic oprócz bicia mobów nie było. WoW, ESO czy GW2 odpadają (tylko wow mnie wciągnął na dłużej, reszta crapy). A może ktoś wie jak sytuacja w Nostale bo grałem kilka lat temu i chętnie wrócę.
Jakiś tytuł do wpakowania pieniędzy
Tibia pasuje w 100%
Jakieś mobilne MMO, nie zawiedziesz się.
Przecież w bdo spokojnie dojdziesz do softcapa wydając sporą sume, a to pozwoli ci na niszczenie wiekszosci graczy na wiekszosci spotow czy tez wieksza przydatnosc na nodewar. No, ale skoro ci się znudziło po 58 lvl, to nie wiem czy jest sens wracania skoro większość gry polega na grindzie.
Nostale dalej p2w tak jak było, imo za duża inflacja by wracać. Pewnie dalej tylko 2 serwery sa przy zyciu (avalon na pl i ancelloan na de). Nawet jak wydasz sporo hajsu i tak bedziesz nikim w pvp.
Prowokacja
C9(dungeonówka) od Webzena, możesz kupić bronie z IS albo itemki i sellać za gold(dużo golda) albo Digimon Masters Online, możesz kupić jajka z digsami bardzo dobrymi z IS, albo je sellać i kupić inne( też dużo hajsu wpada) i grać przyjemnie i fajnie Archeage chyba też można w is wpakować i być lepszym.
Albo Neverwinter Online, bardzo fajna gra, wydanie kasy mega przyśpieszy zdobywanie wszystkiego.
Jeszcze Allods Online, ogólnie raczej starsze gry f2p, bo jeżeli się trzymają tzn, że jest na co kase wydawać w itemshopie xd jak C9, wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jak wygląda itemshop w C9, narzekacie na te BDO, a BDO może buty lizać dla c9 w kwestii p2w. Zapewne przez to, że wiem jak wygląda C9, nie uważam BDO za p2w nawet w 1%, no ale cóż, jest to gra gra w której spędziłem najwięcej czasu, mega przyjemna.
Ostatecznie Metin2 xd Ale nie na PLu, bo tam każdy pieniądze topi metin2.sg tylko.
Nie kłam ¯_(ツ)_/¯
Jak grałem to nie było tak łatwo, teraz przecież zmniejszają o 50% expa mniej przy wyjściu każdej krainy XD
ArcheAge to chyba taki najlepszy wybór jeśli chodzi o p2w, bo gra jeszcze jakoś tam zipie, reszta p2w tytułów już wymiera.
Allods Online w sumie też bardzo p2w, ale gra generalnie kompletnie martwa.
Na mobilne mmo, to niestety, ale typa stać nie będzie (no chyba, ze jest jakimś arabskim szejkiem).
W zasadzie to ci powiem, że z “trochę” gotówki, to nigdzie nie poszalejesz, no chyba, ze pod tym trochę, kryje się ponad tysiąc euro, bo tyle nie oszukujmy się trzeba wydać, by grać jak szlachta (na początek).
A mówię ci to jako osoba, która pakuje hajs w gry i widzę ile średnio jestem w stanie wydać, a ile tak na prawdę potrzeba, by poczuć tą różnicę. Jeśli nie dysponujesz takim hajsem, to unikaj jak ognia gier z wszelkiego rodzaju “loot boxami” w is, no chyba ze kosmetycznymi (a te tez potrafią wycisnąć z ciebie ostatnie $$).
Co ci powiem, jeśli masz hajs, to nie musisz pytać się ludzi na forum, w większości gier mmo (f2p) jeśli dobrze rozdysponujesz walutę premium, to będziesz kosił.
No właśnie tutaj powinno najpierw paść pytanie, ile to “trochę”, bo jak jednorazowo poniżej tysiąca złotych to “jak król” jest nierealne gdziekolwiek. I czy chodzi o regularne pakowanie czy raz i koniec.
Ogólnie BnS jeśli ktoś ma kasę pozwala kupić praktycznie wszystko w is albo auction hause za golda którego uzyskuje się z wymiany waluty premium. Tam takie 200-300 Euro na start + 100 Euro miesięcznie + dodatkowe 150-200 jak jest Trove i na battlegrundach nikt kto nie wydaje podobnie nie podskoczy + cały kontent można robić na luzie.
grać jak król? WTF
w szachy albo ruletkę pograj.
Słoma z butów wystaje