Janna

Hej, mógłby jakiś miły i dobry gracz polecić build lub poradniczek dla Janny? :) Oraz na jaką postać ciułać punkty, gdy lubię grać postaciami takimi jak Morgana, Janna ?

Wiesz mobafire się kłania :]

Ty preferujesz grę jako support, czy po prostu robi na tobie wrażenie ta tarcza ?

Janna żre strasznie dużo many, nie obejdzie się bez tear of the goddess, nawet czasem potrzebny chalice of harmony oraz runy na mana regen... Obie dwie postaci którymi preferujesz grać maja strasznie mało hp, a ich ulti sa niezbedne przy teafightach, więc użyteczny bedzie item Kindlegem [+200 hp + 10% cooldown reduction]

Janna bardzo dobrze sprawuje się jako support na linii za AD [ jeżeli ma wystarczająca ilość many ], nie dość że nie da przeciwnikowi zaatakować swojego carry, to jeszcze chroni przed obrażeniami, a do tego potrafi mocno spowolnić przeciwnika i uniemożliwić mu ucieczkę

Build dla janny jest zależny od tego z jakim carry ma współpracę, bo jeśli chodzi o normalną grę jako AP, to niestety się nie nadaje zbytnio [30lvl]

Jeżeli hcodzi o n.p. Caitlyn, to sporo oszczędzamy na wardach i hp potkach, ale za to niezbędny jest mana manipulator, jeśli chodzi o ashe, to sporo wardów

Janna bardzo dobrze sprawuje się jako support na linii za AD [ jeżeli ma wystarczająca ilość many ], nie dość że nie da przeciwnikowi zaatakować swojego carry, to jeszcze chroni przed obrażeniami, a do tego potrafi mocno spowolnić przeciwnika i uniemożliwić mu ucieczkę

Zapomniałeś wspomnieć o najważniejszym - aktywny shield zwiększa AD gracza o naprawdę porządne wartości. Bardzo fajne do pushowania, jeśli użyjemy go na naszym carry.

Ja polecam zaczac od itemow na kase -philosoper stone,"ten kamien"(zapomnialo mi sie nazwe), krige -> pozniej aegis dla teamu, pozniej mozesz ulepszyc philosopera.

Hym raczej jako support, a Janna podoba mi się poprzez tornadko :D jako dobry skill aoe już kilka razy ratowałem tyłki graczom, ale drażni mnie gra nią, w tym że zarabiam mało kasy na itemki dla niej oraz mało punktów(tych za które kupuje się bohaterów itd.). Więc jak możecie mi poradzić jak zdobywać więcej kasy i jakie itemki dla niej, żeby zadając sporą ilość obrażeń skillami w miarę dobrze leczyć innych graczy. Najlepiej jak na razie byłoby, abyście dawali mi rady odnoście itemków za kasę zarabianą w grze, a nie za punkty na runki, bo chce uciułać na jakiegoś nowego bohatera, ale takie rady też z chęcią przeczytam i się postaram zastosować. :) Oraz jak nią grać xD :P

PS: Jestem nowy w LoLu i gram na razie przeciw botom :P

jezli lubisz grac janna polecam ci zrobic ja na ap/hp wtedy robi nawet nie zly dmg do tego ma troche hp nie jest wtedy taka papierowa i najlepszy trening to graj normale bo na botach sie nie nauczysz grac

Okej, thx wszystkim za odpowiedź, ale mam jeszcze jedną prośbę do was: jaką postać radzicie na początek, bo grając Janna zauważyłem, że na chwilę obecną strasznie ciężko mi się nią gra...nie stać mnie na itemki...czytałem, że na początek dobra jest Ashe, ale jak możecie to polećcie jakąś postać z support/mage i od razu jakiś build dla tej postaci. Thx za odpowiedź :)

Dla mnie najłatwiejszymi magami są :Ryze , Annie , Fiddlestick

Supportami:Soraka , Sona

Ja sam ci polecam na początek Ryze bardzo dobra postać i dosyć mocna :D.

Buildy szukaj na www.solomid.net lub www.mobafire.com

Dobra postać na start z magów ? Ryze i Annie. Supportów nie polecam na start.

Supportem można się co najwyżej później pobawić jak będzie ci się nudzić ;p

Hej, mógłby jakiś miły i dobry gracz polecić build lub poradniczek dla Janny? :) Oraz na jaką postać ciułać punkty, gdy lubię grać postaciami takimi jak Morgana, Janna ?