Japońskie tatuaże - symbolika i inne informacje

Witam. Od pewnego czasu interesuję się tatuażami i ich symboliką. Na chwilę obecną potrzebuje dużej ilości informacji na temat motywów japońskich, ich symboliki, genezy itp. Ważna jest też symbolika kolorów, posiada może ktoś dużą wiedzę na ten temat i chciałby się nią podzielić albo mógłby ktoś mi polecić coś do czytania nawiązującego do tematu. Z góry dziękuję.

Nie radze szukac na tego typu forach informacji na tak wazny temat jaj tatuaze... Pelno tu trolli. Radze ci pojsc do specjalisty nt Japońszczyzny :)

No cóż,znalazłem takie coś tu masz symbolikę poszczególnych wzorów(zwierząt) i ogólny opis czym jest japońska sztuka tatuaży-Irezumi. Irezumi czyli japońskie dziary

Witam. Od pewnego czasu interesuję się tatuażami i ich symboliką. Na chwilę obecną potrzebuje dużej ilości informacji na temat motywów japońskich, ich symboliki, genezy itp. Ważna jest też symbolika kolorów, posiada może ktoś dużą wiedzę na ten temat i chciałby się nią podzielić albo mógłby ktoś mi polecić coś do czytania nawiązującego do tematu. Z góry dziękuję.