Jarvan IV oraz Maokai

Jak wiemy w zeszłym tygodniu wprowadzili Maokai-ego support/tanka, a dokładnie dzisiaj około 11:00 wprowadzali patch który dodawał min. nowe obrazki postaci takich jak (katarina/annie) oraz nowego herosa Jarvana IV. Co sądzicie o obu tych bohaterach?

Maokai :

Drzewko które jest supp/tankiem hmmmm... Według mnie to totalna klapa. Ale ma fajnego skilla : Rzut sadzonką (tak przetłumaczyli w pl wersji).

Jarvan IV :

Nie grałem jeszcze ale jak będę mieć okazję od razu się za niego biorę! Fajny wygląd + Lekko zmodernizowane skille Pantheona = Coś pięknego! Nareszcie coś co mi zastąpi Jaxa, Xina i Olafa!

Spotlighty :

Maokai :

Jarvan IV :

Ja mam kupionego, jest w porządku, ale słaby przelicznik pod ad, na pierwszym lewelu tylko 53 jest... Skile są bardzo dobre, slow, podrzut ( jak trafimy ) , i coś ala sneer na ulti. Flaga, która daje dobry pasyw na atak speed i armor.

Ocena końcowa: 8/10

Maokai to syf a Jarvan ma fajne skille i fajnie wyglada :D

Nie zgadzam sie. Rowniez maokai jak i jarvan sa nawet nawet championami. Kazdy pierdzi do maokaia ze deda, bo ma dedac to support tank, ale jak rozwala all by ult ot pozniej cichosza nikogo nie ma. Jarvan jest jak na razie nie znerfiona postac, pozyjemy zobaczymy ;P

Oni chca od tanka supporta full tankowania lub zbierania killi :o

Moim zdaniem maokai jest zaje***** ponieważ on ma 1stun oraz spowolnienie i wtedy jak jesteś z jakimś dobrym dps'em koleś pada od razu. (wiem bo ja ciągle tak gram).Jeżeli użyje ulti to 20% obrażeń spada więc to też jest dobry tank.(kiedyś nawalało mnie 5v1 i przetrwałem 30sec ;p)

Ja mam kupionego, jest w porządku, ale słaby przelicznik pod ad, na pierwszym lewelu tylko 53 jest...

Słabe przeliczniki? O.o Pod Q 1.0, pod R 1.2. To są ogromne przeliczniki...

Moim zdaniem maokai jest zaje***** ponieważ on ma 1stun oraz spowolnienie

Maokai nie ma stuna...

@Up, ma zaraz po teleporcie do przeciwnika.

Maokai - świetny harras, dobry tank, niezły support. Ale użyteczny jest tylko w dużej grupie. Ultimate przereklamowany

Jarvan - Wygląd! Dobry escape skill, niezły damage i unikatowy ult. Bez szału ale wygląd wynagradza.

Ostatnio chcąc, nie chcąc wypuszczają same tanky champy.

Maokai, Jarvan, Rene i Karma też ma niczego sobie survavility.

Snare to nie stun...

Maokai... Przez wielu niedoceniany bo albo nie umieją nim grać, albo widzieli tych co nie umieją grać... Maokai jest zaje*isty! Jak się ma 6 lvl to Carry składają się na 1 combo... na 3 lvlu kiedy ma się na 1 lvlu Snare i na 2 lvlu sadzonkę walisz praktycznie prawie każdemu ponad pół hp... Najlepszy build na Maokaia? OffTank! Nigdy full tank... Full tank na nim ssie..! Offtank rządzi... Co do Jarvana... Najbardziej lipny champion jaki ostatnio wyszedł... Trzeba być już nieźle wyfarmionym żeby był dobry... Sam Maokaiem rozwalam walki 1vs3... Grałem nawet na lane ja Maokai na Jarvana i Kayle... Ja miałem 7 lvl oni oboje 6... i doszło do teamfightu -.- poszły na mnie wszystkie skille, ubiłem Jarvana, a Kayle uciekła z 150 hp. Jarvan jak się naprawdę mocno nie nafeeduje jest do d*py i zdania nie zmienię a Maokai jedna z lepszych postaci jakie ostatnio wyszły i obecnie mój ulubiony offtank. Zdecydowanie wolę nim grać niż takim pełnym tankiem, a i tak lepszy ogar jest!

Jak czytam niektóre (większość) wypowiedzi to chce mi się płakać, że ludzie tak ogarnieci grają w LoL'a, mam szczęście, że z taką wiedzą nie zaczniecie grać rankedów, albo przynajmniej nie wbijecie 1500+, bo grać z takimi znafcami to by była katorga.

Cóż wg mnie Jarvan niczym wielkim się nie wyróżnia , wiadomo ma się dobry team to każda postać grzmoci. Jeśli miałbym wybierać , raczej Jarvan , dlaczegóż to ? New char , można się pobawić , jako takie skille . Ale na dłuższą metę odpada , już wolę grać "papierową" Lux czy LeBlanc niż nim . A co do Maokai co to wgl za porównanie , solo killer vs tank , trochę żeś przesadził z tytułem tematu , chyba że takie było twoje zamierzenie. Chcesz grać killerem graj Jarvanem , tankiem Maokai , oczywiście wybrałbym inne champy na te grupy , ale to mój osobisty pogląd.

Jak wiemy w zeszłym tygodniu wprowadzili Maokai-ego support/tanka, a dokładnie dzisiaj około 11:00 wprowadzali patch który dodawał min. nowe obrazki postaci takich jak (katarina/annie) oraz nowego herosa Jarvana IV. Co sądzicie o obu tych bohaterach?

Maokai :

Drzewko które jest supp/tankiem hmmmm... Według mnie to totalna klapa. Ale ma fajnego skilla : Rzut sadzonką (tak przetłumaczyli w pl wersji).

Jarvan IV :

Nie grałem jeszcze ale jak będę mieć okazję od razu się za niego biorę! Fajny wygląd + Lekko zmodernizowane skille Pantheona = Coś pięknego! Nareszcie coś co mi zastąpi Jaxa, Xina i Olafa!

Spotlighty :

Maokai :

Jarvan IV :