Jarvan IV

Witam wszystkich.

Otóż kupiłem Jarvana IV i nie mam pojęcia czy budować go pod tanka czy pod AD. Może mi ktoś pomóc w tym. Chodzi mi o build itemów i masteries.

idz na strone lolcraft czy cos to postac semi tak AD zloz jakies bunshiee + sunfire i reszta pod ad i poeinno byc dobrze

szukaj tu http://leaguecraft.com/strategies/guide/17930-tank-ad-like-a-pro.xhtml

http://leaguecraft.com/strategies/guide/14133-fear-the-dragon-prince-a-comprehensive-guide-to-jarvan-now-with-theorycraft.xhtml

a to ja złożyłem na speedzie może będzie git http://leaguecraft.com/builder/Jarvan%20IV/?items=16,29,62,115,73,85&level=18

ale co do dps/tank to teraz garen rządzi

@UP

Zalosne? Wlasnie w offtankach chodzi o to, że 1 item ofensywny i reszta defensywna. Ile grasz? 2 tyg?

Jak się nie znasz, to się nie wypowiadaj.

@topik

Merce

Trinity

FoN

Omen

Warmog/Banshee

Sunfire/Banshee

Jarvanem nie gram ani nie gralem, ale wydaje mi sie, ze dobrze byloby na nim zbudowac wczesnie warmoga i kupic atme. Daloby to sporego boosta do ad.

warn_ico.png
Nie grałeś i nie grasz to po co się wypowiadasz. - crracked

gram w to od closed bety

nie semi tak to pol tank pol dps dla etgo am itemy takie jak impaler ucz sie dalej grac

Jarvanem gralem dluzszy okres czasu i powiem ci ze build zalezy od teamu.Jesli w teamie nie ma zadnego tanka, jarvan z pewnoscia spelni jego role w 100%, zwlaszcza gdy przeciwny team bedzie ad. Osobiscie skladalem na poczatku cos pod hp, sunfire cape albo phage ktorego pozniej robilem na frozena. Jesli chodzi item pod dmg, bawilem sie podstawowo w infinity + phantom, albo bloodthister+ phantom. Warto pozniej jak kolega na gorze wspomnial by kupic warmoga + atmasa. Warmog+frozen+ pasyw jarvana na def to swietne polaczenie do tankowania, oczywiscie jesli w przeciwnym teamie jest sporo ap lepij zaczac z banshe, badz jesli chcesz szybsze kille to z force of nature. Czasami warto tez zaczac z latarnia nawet jesli nie idziemy do lasu, life steal, dmg + def w jednym no i darmowy ward co czastu ratuje nam tylek na linni. Budowanie jarvana na full dps-a nie ma sensu poniewaz jego ulti najczesciej wtedy jest samobojcze. Full tank tylko w skrajnych przypadkach. Tak averdon napisal, najlepiej spisuje sie jako offtank. Mam nadzieje ze troche pomoglem : D

A ja nie chce robić kolejnego tematu, bo ten już jest na 98% rozwiązany, także mam pytanie, jaka champ nie posiada many i leci mu tak jak np Garanowi, Akali. Tylko żeby miał same skille nie do buffa tylko do ataku, najlepiej duzy range. Chodzi mi o to też żeby na poczatku mial duzy dmg bez wkładania wielkiej ilosci golda.

grałem

Garen

Akali

Dr.Mundo (mu leci z HP wiem..)

Kennen

Lee sin <3

Mord , podobnie jak Mundo jego skille używają hp i przy okazji przekładają się na armor :).

Co do Lee Sina . Wymaga on sporego ogarnięcia ale później gra nim to wielka przyjemność , wspomaga tarczą i kombinacje jego skilli przy odpowiednim wyczuciu miażdżą przeciwnik musi się co chwile recallować ;) .

BTW wydaje mi się, że zeszliśmy z tematmu....

Poeksperymentuje z waszymi buildami i zobaczę które się najlepiej spisze :).

Jeszcze jedna prośba.

Potrzebuję wiedzieć jakie runy na Vayne kupić. Jak kto wie jakie najlepsze to niech mi napisze na pw lub tu ;).

do postaci AD najlepiej full AD runy do AP full AP (wiem łatwiej o FB i lepiej się last hituje full AD używam nawet na malphite) dude to proste po za tym odpowiedzieliśmy na pytanie z tematu i owy temat powinien zostać zamknięty

Mimo wszystko uważam, że lepiej jakbyś sprawdził na jakiejś stronie. Są strony, gdzie masz poradnik do jakiejś postaci, runy, summoner spells, buildy, skill sequence, item sequence. Np. mobafire czy cuś.

wez sprawdz na mob'ie najlepiej to samemu poeksperymentowac :D bo ty wiesz co ci bd potrzebne. bo wdlg mnie vayne potrzebuje armor penetration i health

co do vayne mimo ze jej nie posiadam, to na ad range zawsze mam runy od armor pene, armora i magic resista, czesto nam to pozwala przezyc, zwlaszcza na poczatku : D Ale warto tez pomyslec nad runami do cryta, badz tak jak napisal magar do dmg.

do postaci AD najlepiej full AD runy do AP full AP (wiem łatwiej o FB i lepiej się last hituje full AD używam nawet na malphite)

Nie Nie Nie i jeszcze raz nie full ap/ad runy sa slabe na kazda postac full red armor/magic pen daje prawie tyle samo. Na jarvana najlepiej bedzie sie sprawdzac armor pen red/armor yellow/ mrs lvl blue i hp reg/hp/ms/armor pen Quinty.

Jezeli runa jest Secondary nie oplaca sie kupowac. Co do Jarvana idz na solo lane i pierwsze co to regrowth pendant i potka potem:

philosopher stone

buty

Mercury treads

Trinity Force

Aegis of the legion

po tym skladamy itemy do teamu przeciwnika. Mozna pominac Aegis szczegolnie jesli mamy supporta(support powinnnien to kupic)

Jarvan dostal troche nerfa i nie jest juz taki swietny w jungli lub solo jak do niedawna ale ciagle jest solidnym pickiem.

ja bym zaczal od tarczy, dalej buty zalezne od przeciwnego teamu, phage,warmog,frozen mallet, atma, i jakies fon, sunfire, badz banshee

Warmog i Atma to podstawa ;D Obojetnie jaki build robisz ;P

Witam wszystkich.

Otóż kupiłem Jarvana IV i nie mam pojęcia czy budować go pod tanka czy pod AD. Może mi ktoś pomóc w tym. Chodzi mi o build itemów i masteries.