Jasny ekran na Windows XP

Siema, ostatnio zainstalowałem na laptopa Windowsa XP i niestety gdy siedzę jeb**8 mnie w oczy jasność tego ekranu. Czy jest jakaś możliwość ściemnić to? Niestety to nie ma takich opcji co Windows 7. Szukałem na innych forum ale niestety nie znalazłem.

a laptopem przyciemnić nie możesz? :D powinieneś mieć jakieś klawisze funkcyjne do regulacji jasności ekranu.

http://forum.pclab.pl/topic/670251-Regulacja-jasno%C5%9Bci-ekranu/

moze to cos pomoze.

Niestety nie pomogło, nie mam żadnego suwaka w XP, to nie Windows 7.

edit:

W sterowniku do karty graficznej są takie opcje ale niestety nie dają takiego ściemnienia jak na Windowsie 7.

a powiedz mi czy miedzy prawym CTRL a ALTEM masz klawisz FN ?

Przyciskajac go i odnajdujac na klawiaturze ikone sloneczka regulujesz jasnosc obrazu.

u mojej siostry w lapku ma tak ustawione na strzalkach gora, dol.

a powiedz mi czy miedzy prawym CTRL a ALTEM masz klawisz FN ?Przyciskajac go i odnajdujac na klawiaturze ikone sloneczka regulujesz jasnosc obrazu.u mojej siostry w lapku ma tak ustawione na strzalkach gora, dol.

Wybacz ale ten klawisz u mnie nie działa. Nie wiem czy ten klawisz nie potrzebuje sterownika jakiegoś. Jeśli potrzebuje to napiszcie jaki to jest.

Na Windowsie 7 działał normalnie ten klawisz.

info z innej strony ( wklejone )

Fn+Ins - podobno to coś robi.

Fn+F1 do F7 - służy do ustawiania szybkości powtarzania klawiszy

Fn+Power/Sleep/Wake-Up - Wyłączanie/Usypianie/Budzenie (włączanie)

Fn+F11 - blokada klawiatury

Power = power.gif

Sleep = sleepb.gif

Wake-Up = wake-upb.gif

Najprzydatniejsza z tego jest blokada klawisza Power, bo w innych klawiaturach zdarzało mi się go naciskać zamiast Delete lub Insert i niechcący sobie wyłączałem komputer. Jeśli odpowiednio ustawisz BIOS-Setup i zworki (o ile płyta na to pozwala) można włączać komputer kombinacją Fn+Wake-Up.

a tutaj wiki : http://pl.wikipedia....ki/Fn_(klawisz)

Albo nie masz sterownikow albo win xp nie obsluguje tych klawiszy.

Edit. Aby działały klawisze z Fn należy zainstalować ze strony producenta software Easy Display Manager.

Mam problem ze sterownikiem, nie mogę znaleźć na XP!! Pomoże ktoś przeszukałem pół neta.

Procesor: Intel® Pentium® CPU P6000

Grafika: Intel® HD Graphics

Ram: 3,00 GB

Toshiba

Satellite C650- 12j

PSC12E-00500UPL

Siema, ostatnio zainstalowałem na laptopa Windowsa XP i niestety gdy siedzę jeb**8 mnie w oczy jasność tego ekranu. Czy jest jakaś możliwość ściemnić to? Niestety to nie ma takich opcji co Windows 7. Szukałem na innych forum ale niestety nie znalazłem.