Siema, ostatnio zainstalowałem na laptopa Windowsa XP i niestety gdy siedzę jeb**8 mnie w oczy jasność tego ekranu. Czy jest jakaś możliwość ściemnić to? Niestety to nie ma takich opcji co Windows 7. Szukałem na innych forum ale niestety nie znalazłem.
Jasny ekran na Windows XP
a laptopem przyciemnić nie możesz? powinieneś mieć jakieś klawisze funkcyjne do regulacji jasności ekranu.
Niestety nie pomogło, nie mam żadnego suwaka w XP, to nie Windows 7.
edit:
W sterowniku do karty graficznej są takie opcje ale niestety nie dają takiego ściemnienia jak na Windowsie 7.
a powiedz mi czy miedzy prawym CTRL a ALTEM masz klawisz FN ?
Przyciskajac go i odnajdujac na klawiaturze ikone sloneczka regulujesz jasnosc obrazu.
u mojej siostry w lapku ma tak ustawione na strzalkach gora, dol.
a powiedz mi czy miedzy prawym CTRL a ALTEM masz klawisz FN ?Przyciskajac go i odnajdujac na klawiaturze ikone sloneczka regulujesz jasnosc obrazu.u mojej siostry w lapku ma tak ustawione na strzalkach gora, dol.
Wybacz ale ten klawisz u mnie nie działa. Nie wiem czy ten klawisz nie potrzebuje sterownika jakiegoś. Jeśli potrzebuje to napiszcie jaki to jest.
Na Windowsie 7 działał normalnie ten klawisz.
info z innej strony ( wklejone )
Fn+Ins - podobno to coś robi.
Fn+F1 do F7 - służy do ustawiania szybkości powtarzania klawiszy
Fn+Power/Sleep/Wake-Up - Wyłączanie/Usypianie/Budzenie (włączanie)
Fn+F11 - blokada klawiatury
Power =
Sleep =
Wake-Up =
Najprzydatniejsza z tego jest blokada klawisza Power, bo w innych klawiaturach zdarzało mi się go naciskać zamiast Delete lub Insert i niechcący sobie wyłączałem komputer. Jeśli odpowiednio ustawisz BIOS-Setup i zworki (o ile płyta na to pozwala) można włączać komputer kombinacją Fn+Wake-Up.
a tutaj wiki : http://pl.wikipedia....ki/Fn_(klawisz)
Albo nie masz sterownikow albo win xp nie obsluguje tych klawiszy.
Edit. Aby działały klawisze z Fn należy zainstalować ze strony producenta software Easy Display Manager.
Mam problem ze sterownikiem, nie mogę znaleźć na XP!! Pomoże ktoś przeszukałem pół neta.
Procesor: Intel® Pentium® CPU P6000
Grafika: Intel® HD Graphics
Ram: 3,00 GB
Toshiba
Satellite C650- 12j
PSC12E-00500UPL
Siema, ostatnio zainstalowałem na laptopa Windowsa XP i niestety gdy siedzę jeb**8 mnie w oczy jasność tego ekranu. Czy jest jakaś możliwość ściemnić to? Niestety to nie ma takich opcji co Windows 7. Szukałem na innych forum ale niestety nie znalazłem.