Jax czy Teemo?

Buildy mogą być różne, ale żaden Jax się nie obejdzie bez Ninja butków, Guinsoo i Hextech gunblade. ;]

Build musisz sam wykombinować. Ja ci polecam kupić najpierw Doran blade'a, pofarmić się, dokupić jeszcze 2 blady (razem trzy) i zbierać na Hextecha. Nie, nie na Guinsoo, najpierw Hextech, potem dopiero to. Z tymi dwoma itemami powinieneś być niepokonany w 1v1. Taka mała rada, staraj się lasthitować, a nie napierniczać w miniony jak głupi. Wiem że to oczywiste, ale wiele ludzi tak robi.

http://solomid.net/guides.php?g=1266

Jeśli chcesz buildy to tylko z solomida. Na moba dają ci jak na tacy, każą zbudować np. Banshee, a co jak przeciwnicy mają 5 AD? Tu masz podział na Core i Luxury, czyli te które TRZEBA złożyć i te które można, zależy od przeciwnika. To tyle.

A ja sie z wami troszku nie zgodze ^^ Jax robi wiecej DMG ze wzgledu ze on bazuje na AD oraz AP a atkspeeda nie potrzebuje prawie bo ma potezny pasyw od ulti natomiast tracac kase na atkspeeda Teemo traci na DMGu.

Obaj sa dosyc prosci do zcounterowania ale Jax raczej sie bardziej nada. Teemo zabije kazdy z duzym CC albo mobilnoscia natomiast Jaxa zabije wszystko co ma CC i jest Range ze wzgledu na to ze nie zestackuje swojego ulti. 1 stun i z 10 stackow na ktorych jestes OP jest od nowa. A kupujac atkspeeda to na ulti zaliczysz a nawet bedziesz miec za duzo atkspeeda a wiec przekraczanie gapa to strata kasy.

Btw. Teemo jest bardzo podatny na Nukerow typu Leblanc czy Veigar.

Pozdrawiam.

AP teemo> Fedniety jax;x

Siemka

Uzbierałem sobie już 3150 IP na amerykańskim serwie i zastanawiam się nad kolejnym championem (wcześniej kupiłem Xina)

Zastanawiam się pomiędzy Jax'em a Teemo. który waszym zdaniem jest lepszy lub możecie dodać post o jakimś innym polecanym przez was nie obrażę się:D