Jax czy Teemo?

Siemka

Uzbierałem sobie już 3150 IP na amerykańskim serwie i zastanawiam się nad kolejnym championem (wcześniej kupiłem Xina)

Zastanawiam się pomiędzy Jax'em a Teemo. który waszym zdaniem jest lepszy lub możecie dodać post o jakimś innym polecanym przez was nie obrażę się:D

Wydaje mi się, że Teemo o wiele łatwiejszy, jak się nafeedujesz i masz dobrą ekipę to jesteś nie do pokonania i tylko patrzysz jak giną Twoi wrogowie ;D Chyba, że ktoś Cię dogoni to masz przewalone na całej linii. Jax ma ogromne kombo, ale Teemo potrafi w szybkim czasie zadać jeszcze więcej obrażeń. Jak chcesz szybkości - bierz Teemo, jak chcesz doganiać gości z +/- 50% HP i brać ich na 3 hity - bierz Jax'a ; )

Od siebie polecam Teemo bo ciężej mi się grało niż przeciwko Jax'owi - może dlatego, że od 0-15 lvl'a grałem Jax'em :D

Każdy champion jest dobry jak się nafeedujesz na początku rozgrywki. Co do ilości zadawanych obrażeń to w tym wypadku są ona zbliżone gdyż obie postacie polegają na atk spd. Moim zdaniem jest to trudny wybór. Zastanów się czy wolisz grać range czy melee i od tego będzie zależała Twoja decyzja.

Ja osobiście dłużej grałem( i nadal gram Teemo). Przyjemna postać.

Teemo - szybki, zwinny, można się pobawić grzybkami, przyjemnie się gra. Jedyny minus to gdy nie masz Blind'a przy starciu z jakimś melee to padasz na parę hitów.

Jax - szybki, duża szansa uniknięcia ataków, dobry skill dzięki któremu walka z range championem jest dość łatwa (doskok+dmg)

Teemo budujesz pod AD (DPS)

Jax moim zdaniem AP

Jax'a walisz na hybryde AP/AD i jest koksem ;]

Rageblade + Hextech Gunblade i reszta itemów pod AP. Ewentualnie coś z lifesteal. Zależy od rozgrywki i Twojego sposobu gry ;)

Jax - postać dzięki, której wiele gier wykerowałem. On potrafi wpaść w kilku i ich zabić.

Mój głos na Jaxa. Z jednego skoku (z empower) ponad połowe hp sonie ^^ Teemo jakiś taki, nie podoba mi się po prostu, ale radocha przednia jak ktoś użył flasha i ghosta, już mordka ucieszona że uciekł a tu nagle... BAM!!! GRZYB!!! Jax jest postacią, którą łatwo wyfeedować, do tego passyw jest op nie trzeba survi więc możesz same itemy pod dps. Hybryda i kosisz wszystkich. Podsumowując po pierwsze zadaj sobię pytanie, czy wolisz range czy melee. Teemo i Jaxa można robić na hybrydy.

Teemo jest chyba najbardziej wkurzającą postacią w LoL'u. Od siebie polecę Tryndamere, wystarczy Phanom dancer i IE do kokszenia.

Grałem obydwiema i uważam że są to postacie porównywalne.Teemo robiony pod AD gromi cały team przeciwnika ba może nawet sieknąć pente ale jednak z drugiej strony hybryda Jaxa dzięki swojemu dodge jest prawie niezniszczalna a poza tym ma świetne skille co czyni go w pojedynkach 1 na 1 praktycznie niepokonanym.(tylko Olaf wydaje mi się lepszy)Jednakże polecam z całego serca Teemo gdyż uważam że jest to postać bardziej przyjazna graczowi.

Ps.Przepraszam że nie rozwinąłem ale jest już trochę późno

Od siebie bardziej polceiłbym Teemo bardziej się wkurzam jak z nim gram.Jeżeli masz ogarniętego tanka w teamie i nie beda sie na tobie fokusować to tylko zgarniasz fragi.Ma też świetne ulti postawisz grzybka i jak ktos sie natknie na niego podczas ucieczki jest wasz.Jax natomiast nie jest aż tak bardzo rewelacyjną postacią nigdy nie spotkalem sie z Jaxem który tak owni ze głowa mała.Dlatego polecam ci Teemo.Dobry tank+nauka trzymania się z tyłu+dobry build+ogarnięcie grzybków=Own na maxa :]

offtank warwick albo udyr na linie - ostatnio dostał buffa ;)

ewentualnie le blanc-nuker(chociaż z casterów uwielbiam Annie)

@

.Dlatego polecam ci Teemo.Dobry tank+nauka trzymania się z tyłu+dobry build+ogarnięcie grzybków=Own na maxa :]

super - zawsze można "wysłać" tanka, który jest dystansowcem i do tego papier... lux z warmogiem to też tank? no chyba nie. SORKI!

Grałem obydwiema i uważam że są to postacie porównywalne.Teemo robiony pod AD gromi cały team przeciwnika ba może nawet sieknąć pente ale jednak z drugiej strony hybryda Jaxa dzięki swojemu dodge jest prawie niezniszczalna a poza tym ma świetne skille co czyni go w pojedynkach 1 na 1 praktycznie niepokonanym.(tylko Olaf wydaje mi się lepszy)Jednakże polecam z całego serca Teemo gdyż uważam że jest to postać bardziej przyjazna graczowi.# Down Dobry tank chodziło mi że jeżeli w teamie masz dobrego tanka który zablokuje hity...

Dziwne dylematy ludzie mają, zwłaszcza, że to są 2 skrajnie różne postacie.

Teemo to typowy range dps - papier jakich mało. ;] Jax z kolei bardziej może przypominać Xin'a - dobre survi, przyzwoity dmg, typowy fighter.

W przypadku Teemo można pokombinować nad różnymi trapami/gankami na niskich lvlach. Mądrze porozstawiane grzybki dają drużynie świetny map control. Jax z kolei powinien mocno farmić aż do late game (w początkowej fazie gry jest stosunkowo słaby), bo właśnie w długich grach Jax pokazuje swoje prawdziwe umiejętności. Dzięki Dodge'owi Jax jest genialną kontrą na wszystkich AD dps.

Jeżeli by chodziloby o granie 3v3 to mogę bez wahania napisać Jax > Teemo.

Teemo, robisz go pod ap, z trutki napier*alasz jak głupi, z drugiej strony Jax, który pod hybryde jak wcześniej wspominali to niezniszczalna, za***iście siekająca maszyna do upier*alania nupkuf, chociaż jax jest lepszy to wole teemo, peace.

PS. jeśli są jakieś błędy albo wypowiedź ma wam nie przypadła to nie moja krwa wina bo jest 6:47 i jestem na lekkim kacu, lol!

@UP Mamy to gdzieś xD.

A co do tematu , to też zależy kogo wolisz.Jak wolisz mele to bierz Jaxa , a jak ranked target dps , to bierz teemo , ale sam osobiście polecam Teemo , gdyż mam kumpla w teamie i jak go ogarniesz i jego grzybki to jesteś koksem :D.

Proponuje ci Jaxa. Mam 29 lvl może coś wiem o grze;D.Widziałem wielu Jax'ów i zauwarzyłem ze są robieni pod Ap/Ad. Powodzenia

Głos na Jaxa(łatwy w obsłudze, duże dmg). Polecam ci jeszcze za 3150 Shena, Kassadina i Gragasa

Według mnie jax, ale radziłbym Ci go brać tylko z runami. Jeśli nauczysz się nim dobrze grać możesz na prawdę zmienić wiele team fight'ow na swoją korzyść :) Pamiętaj o tym, żeby przed Q użyć W co daje masakryczne combo. Do tego w plecaku zawsze warto trzymać warda ponieważ jeśli ktoś Cię goni możesz spokojnie go postawić a potem do niego skoczyć. Jednak jaxem trzeba ogarniać dlatego jak najbardziej Ci go polecam. Oczywiście buduję się go jako hybrydę AP/AD. Czyli Hextech itp. Rageblade czasem ale to zależy od sytuacji ja np. tylko w late go buduję.

Więc tak drodzy zakupiłem Jax'a gdyż bardziej mnie zachwycił :D.

Wszystkim dziękuję za pomoc :D

Teraz jak kto mógłby to bym prosił o jakieś porady i wskazówki na mastery page's runy oraz itemki ;)

Leaguecraft.com i jedziesz stary:) tam jest z 100 buildow na jaxa, +/-. Napewno ci jakis podpadnie do gustu.

Polecam stronę mobafire.com.Masa buildów i poradniki.