Jedno małe pytanko

Witam!

Otóż kupuję zaraz nową karte hd4850 ddr 5 1 gb i będę chciał sprawdzić jak sprawuję się na moim sprzęcie wraz z tą kartą GW 2. Mój kolega zakupił gw2 i czy bęe mógł zainstalować sobie z jego płyty Gw i potem zagrać jego postacią czy coś ? Czy gra posiada jakiś cdkey że tylko 1 płytka na 1 pc ?

I jest jakaś blokada,ban za granie z innego IP ?

Oczywiście możesz zainstalować GW2 z jego płytki i korzystać z jego konta. Jednak przy próbie logowania na twoim komputerze wyskoczy Ci informacja, że musisz potwierdzić adres IP. Wtedy też kolega lub ty wchodzisz na email, na którym zostało zarejestrowane konto, klikasz linka i zezwalasz na łączenie się z kontem z tego adresu ip.

CD key na jedno konto. Na jednym koncie kilka postaci ale nie możesz grać przecież na jednym koncie w tym samym momencie co twój kolega. Możesz zainstalować sobie z jego płyty tylko po co skoro nei masz konta i czym się zalogujesz?

Możesz zainstalować sobie z jego płyty tylko po co skoro nei masz konta i czym się zalogujesz?

Czytasz jeszcze raz i

Mój kolega zakupił gw2 i czy bęe mógł zainstalować sobie z jego płyty Gw i potem zagrać jego postacią czy coś ?

Tak gra ma klucz który jest przepisany do konta. Jeśli twój kumpel użyczy ci konta to on w tym czasie nie będzie mógł się zalogować. Będzie mu wyskakiwał error. Nie możecie grać na jednym koncie o tym samym czasie. Zainstalować grę możesz z jego płytki a nawet pobrać klienta z oficjalnej strony. Klucza do gry nie ma jest tylko do konta. Można stworzyć na koncie 4 postacie :).

Odpowiedź na twoje pytanie: jeśli kolega ci poda hasło do konta to będziesz mógł grać jego postacią ale on w tym czasie nie !. Tylko musi ci podać jeszcze hasło do meila bo tam potwierdzasz logowanie z ip. Jak już kolega pisał 2 posty wyżej.

+ informacja ze dzielenie sie kontem jest wbrew TOS-owi ( aka regulamin ) , takze moze to grozic banem. Zeby twoj kolega nie zdziwil sie przypadkiem pewnego dnia. Co prawda szanse na bana sa male ale zeby pozniej nie bylo nie wiedzialem :)

@T4l4r nie przesadzaj..... To jest tylko kruczek we wszystkich mmo , jeśli zostaniesz zhacowany przez fuckfriendsa i to ustalą że na legalu ci ktoś owalił konto to wypną na ciebie d*pę i tyle . Nie spotkałem się nigdy w czasie mojej przygody z mmo przez 14 lat by ktoś dostał bana za share konta.... 2 kwestia co nie mogę grać na różnych IP ? :D mogę grać teraz na polskim a za 5min zmienić na ruskie bo mam taki kaprys .

@Barosz nie nie ma blokady można grać z rożnych ip sam mam dodane multum .... bo gram w różnych miejscach jak i z mojego konta czasem korzysta kuzyn .

Witam!

Otóż kupuję zaraz nową karte hd4850 ddr 5 1 gb i będę chciał sprawdzić jak sprawuję się na moim sprzęcie wraz z tą kartą GW 2. Mój kolega zakupił gw2 i czy bęe mógł zainstalować sobie z jego płyty Gw i potem zagrać jego postacią czy coś ? Czy gra posiada jakiś cdkey że tylko 1 płytka na 1 pc ?

I jest jakaś blokada,ban za granie z innego IP ?