Jest do czego wracać?

Hej,

ArcheAge mimo botów było dla mnie świetną grą przy której raczej się nie nudziłem. Niestety przestałem grać razem z moimi znajomymi, a raczej przez nich. Każdy z nich opuścił tą grę i mi się również odechciało grać samemu. Jednak nie znalazłem żadnej innej gry która by mnie wciągnęła. Chciałem wrócić do AA, ale nie wiem czy jest w ogóle do czego. Polskie fora umierają, w internecie nic się praktycznie nie dzieje poza oficjalną stroną i forum. Jak wygląda sprawa z aktywnością graczy, dzieje się sporo czy jest coraz to gorzej? Przestałem grać jakoś przed rokiem 2016 na rangorze. Poniżej jeszcze podam kilka pobocznych pytań i jakby ktoś odpowiedział byłbym rad ;)

1) Która strona teraz jest silniejsza?

2) Czy piraci urośli w siłę czy nadal są zerowym zagrożeniem?

3) Istnieje jakaś mocna polska gildia po jakiejkolwiek ze stron?

4) Gdzie gra więcej Polaków?

5) Wiem, że ta gra byłą niszczona przez boty, ale czy coś się w tej kwestii zmieniło?

6) Ile kosztują teraz Divine T1 bronie?

Ktoś, coś? :(

Same boty, szkoda że ta gra się spierdzieliła, a taki dobry tytuł

Sam tez miałem podobną sytuację i tez odpuściłem, kiedy kumpel odszedł od gry. Ciężko mi jest odpowiedzieć na pytania o polakach, bo wolałem siedzieć w anglojęzycznych gildiach.

1) jak grałem to ludzie/elfy byli silniejsi, przez dwa miesiące mogło się coś zmienić, chociaż szczerze wątpię

2) Z tego co wiem to jest jedna albo dwie pirackie gildie skupiające graczy z dobry gear score

5) Dla mnie gra nigdy nie była zdominowana przez boty, jednak jeśli takowe spotkałem to zwyczajnie PK'owałem je i czerpałem przyjemność z botów w grze.

6) Nie wiele, powinieneś zmieścić się w okolicach 500g - zależy od servera

Weź pod uwagę jeszcze to, że żeby zarabiać potrzeba mieć dom albo co najmniej farmę. Samemu raczej nie znajdziesz wolnego miejsca, ale wielu ludzi sprzedaje miejsca za opłata, a ta rośnie w miarę atrakcyjności miejsca w którym znajduje się pole które ktoś chce sprzedać.

Fajne byłoby zebrać duża ekipę do gry :D

Zawsze można zebrać parę osób do wspólnego startu i potem doczepić się do jednej gildii :) Ja jestem chętny na powrót do gry, tylko boje się, że nie ma do czego po prostu.

Ja tam z kumplem nie patrzę na ludzi we dwóch zostaniemy piratami i heja :D

Daj znać jak wbijesz na Rangore jak tam sprawy się mają i gdzie gracie dokładnie :) Może dobiję.

Ciekawe czy jest tam jakaś polska aktywna gildia :D

boty + p2w

No tak słyszałem trochę i to jest trochę okrutne bo to na prawdę mmo wręcz idealne ale jakby zebrać polską ekipke, to boty byś my zabijali a bawili się sami w exploracje świata np jako piraci taką ekipką było by ciekawie, nie zwracać uwage na innych :D

również chetnie pogram jesli znajdzie sie ekipa.

Ja również mogę się podłączyć ;) jaka cena apexa na Rangorze?

nie mam pojecia nawet co to apex :D, dopiero co zaczalem grac w te gre takze jestem elastyczny co do wyboru serwera i klasy

APEX na Rangorze aktualnie kosztuje mniej więcej 850 golda w auctionhousie.

Z tego co wiem jest polska gildia Smugglers, a jej założyciel jest chyba tym głównym hero na serwerze.

Jest jeszcze bodajże SPQR oraz Imperium, ale nie jestem pewien co do ich języka.

Najlepiej wzbogacać się poprzez noszenie ognistych drzew na Calmlands/Marcala, tylko potrzeba do tego patrona.

Ja zarobiłem na swojego patrona dzięki Bloodsong Chest ze strony głównej archeage, a tą skrzynke dostawało się po prostu za posiadanie konta wcześniej niż bodajże 10 stycznia 2016, ale też nie mam co do tego pewności.

Co do botów to nawet nie wiem czy je widziałem w grze, w każdym bądź razie zawsze można je sobie pozabijać i dostać za to Infamy points, które są potrzebne do zostania piratem. Około 10 za zabicie, 3000 potrzebne do zostania piratem. Ale można się wycwanić i zabijać np. zwierzęta swoich kolegów na zmiane i takie tam, ale nie polecam robić tego w publicznym miejscu za bardzo, bo jak ktoś was zabije przy 2000/50 crime points, to siedzicie kilka dni w więzieniu.

Ja gram codziennie od miesiąca, mam już z kolegami własny domek, celujemy w piratów i założenie pirackiej gildii :)))

Warto grać, a premium można nawet na allegro kupić za 30zł, więc to kwestia tego czy ktoś chce zarobić w grze czy kupić.

Ja osobiście zarobiłem na to w grze, bo tamten bloodsong chest dawał mikstury na labor points.

polecam się zapoznać z tym http://www.trionworlds.com/archeage/en/2016/03/24/login-this-weekend-to-receive-5-free-days-of-patron-march-24-march-29/

dodam, że jak raz będziecie mieli patrona to odblokujecie sobie auction house na zawsze bodajże :)

W gildii Smugglers byłem zanim przestałem grać (jakieś 6 miesięcy temu), całkiem porządna gildia. Z tego co pamiętam to na koncie miałem kuter, clippera, farm carta (6-paczkowy), ulepszony farmhouse i farmy 24x24 i cztery 16x16, aczkolwiek ciężko pewnie będzie teraz na nie miejsce znaleźć. Dzisiaj ściągnę Archeage i chętnie do Was dołączę

APEX = 1250 kredytów, za które możesz kupić sobie coś w Item Shop, patron (premka) kosztuję 2400.

W sumie zmotywowałeś mnie troche typ by zostać piratem, który poluje na boty ;3 byłoby całkiem zabawnie

Ta polska gildia posiada strone lub TS?

Podajcie swoje nicki, serwer i stronę na której gracie :) Dołączę się również.

Jak już zakupicie sobie patrona w jakikolwiek sposób to polecam założyć postać na serwerze amerykańskim (polecam morpheusa, bo najdrożej materiały kosztują) i zużywać codziennie labor na kopanie rud żelaza, na przykład w dewstone plains. Labor na serwerze europejskim i serwerze amerykańskim jest osobno, a cash shop jest wspólny, dlatego można spokojnie poświęcając max godzinke dziennie kupić 2 apexy, czyli premium na miesiąc za darmo. A nawet jak ktoś naprawdę zużyje cały możliwy labor to uda mu się spokojnie zarobić 3 apexy. Jeszcze dodam żebyście uważali w auction house podczas wystawiania przedmiotów, ponieważ ludzie wystawiają jakiś przedmiot o bardzo niskiej cenie, żeby pokazywało wam proponowaną cene o wiele niższą niż taka jaka jest zwyczajnie więc polecam sprawdzać samemu jak wygląda cena.

Jeśli chodzi o jakikolwiek gear na początek endgame to polecałbym kupić cały set Auroria ze statystykami dla swojej klasy (ja gram na przykład darkrunnerem to celowałbym w strength/stamina) albo od samego początku zacząć gearować się w set Obsidian. Żeby zrobić obisidianowe itemy to trzeba zbierać materiały untradeable z lokacji na kontynencie Auroria, najlepiej w golden ruins/exeloch według mnie. Do tego potrzeba jeszcze mana wispów, które dostaje się z rozwalenia przedmiotów illustrious/delphinad/epherium itd. to są przedmioty lepsze od obsidianów, ale bardzo ciężkie do zrobienia, dlatego kosztują bardzo dużo pieniędzy, polecam zabawe w craft tego, ale potem jak się ma jakiś gold w zapasie, można wyjść na tym na plus.

Napisałem trochę o grze, bo sam jak grałem to strasznie błądziłem po wbiciu 50 poziomu, bo nie wiedziałem za co się wziąć za bardzo. Polecam po zrobieniu patrona polecieć na Calmlands/Marcala i poszukać sobie działki na ogniste drzewa, z których lecą moonpointy/sunpointy/starpointy do regrade ekwipunku.

Jak coś piszcie do mnie w gierce, znam jakieś tam podstawy gry, więc mogę pomóc w razie czego ^