Czy mógłby ktoś napisać krótki poradnik od 10-60lvl Asmo? Jeśli się ta informacja przyda, to mam tam gold packa.
Jestem nowy w Aionie ;)
To dość trudne zadanie (pewnie poczekasz trochę na jakiś link czy obszerny poradnik). Jeszcze zależy kim grasz.
Jak grasz pierwszy raz to bierz wszystkie questy, nie masz co się śpieszyć z przechodzeniem głównych i podobcznych wątków. Dobrze jest zobaczyć co przygotowali nam twórcy.
Jednak jeżeli chodzi o mnie, to zawsze biorę te, które dają najwięcej expa, gdzie np. różnica na zasadzie 5k albo 30k to biorę ciągle te większe. Daily questy to zmuła, ale są bardzo opłacalne ze względu na nagrody i te doświadczenie. No i questy grupowe, a także takie gdzie za niektóre dostajemy bardzo fajne itemy (niepamiętam, który był na pewną broń jednoręczną i buty do speeda, ale to zależne od klasy jaką grasz, więc czy ci się przyda taki item)
Zwracam ogólnie uwagę na instancję, pvp i mass pvp, dlatego nie expię szybko- "więcej biegam". Z lvl nigdy się nie śpieszyłem, a wolałem się pobawić (nie wbiłem nigdy max lvl na wersji 2.0, a parę setek godzin mam w Aiona).
Napewno będziesz musiałam robić głowne Q na swój level. Szukaj takich które dając ci nawięcej expa. Pozniej będą powtarzalne Q je też warto robić bo kasa z tego będzie oraz exp no i rózne fajne nagrody
http://www.elitepvpers.com/forum/aion-guides-strategies/362187-aion-kozen-guide-always-up-date.html
trzeba się rejestrować
Guide do lvlingu w Aionie praktycznie ma, ponieważ gra jest zbudowana w taki sposób, że nie byłoby sensu ich tworzenia.
Lvling w 3 krokach
1.Rób instancje, które dają Ci sporo expa (1osobowy haramel od 16, potem na 25 training camp).
2.Rób kampanie, a normalnymi questami dobijaj do "następnego questu z kampanii
3.Nie wykonuj questów "powtarzalnych" typu zabij 40 potworów, chyba że [dają monety + Ci brakuje]
Mam jeszcze takie pytanko co do klasy. Wziąłem Ranger'a ale coś wolno nim idzie. Nie chce sie zbytnio zrazić do gry ale wydaje mi się, że troche mozolnie idzie to expienie. Aktualnie mam 13lv bije moby na zmiane luk i sztylety. Chyba ze to sie zmieni zaniedlugo lub juz taka jest mechanika tej gry ze wszystko jest takie wolne?
Mam jeszcze takie pytanko co do klasy. Wziąłem Ranger'a ale coś wolno nim idzie. Nie chce sie zbytnio zrazić do gry ale wydaje mi się, że troche mozolnie idzie to expienie. Aktualnie mam 13lv bije moby na zmiane luk i sztylety. Chyba ze to sie zmieni zaniedlugo lub juz taka jest mechanika tej gry ze wszystko jest takie wolne?
Czytaj posty lepiej. Tutaj się nie grindzi, a przynajmniej ja nie musiałem tego robić (tak jak w MU na przykład). Bierz questy gdziekolwiek możesz i nie będzie tak wolno. Aion ma 60 lvl, a że to mmo to nie wbijesz tego w jeden dzień jak na pirackim serwerze.
Poza tym, niedługo ma wejść wersja 4.0 a wraz z tym lvl będzie się szybciej wbijało. So dont panic.
No niestety musisz się trochę do tego przyzwyczaić właśnie mi też brakuję trochę tej dynamiki. Mam pytanko, bo są różne typy misji ta cała kampania to jest wątek główny? Bo te jasnoniebieskie znaczniki nad głowami to są zwykłe questy chyba....a co jeżeli npc ma nad sobą ciemnoniebieskie znacznik questa o co z tym chodzi ?
Raz jeszcze. Teraz jest wszystko śmiesznie ułatwione
co 10lvli dostajesz paczki(używaj nonstop tych scrolli na bieganie) potek też nie szczędź. + od 20 dostajesz co 20 co 10lvli dostajesz monety(nie musisz farmić i masz na set + 2x broń-> melting i robisz z nich 1 mocną). Sprawia to, że za free jesteś 2x silniejszy i np. od 26 do 33 jedziesz bardzo szybko.
Dodatkowo wypadają Ci red silki+kulki używaj tego zawsze jak Ci wypadnie, bo po relogu silki znikają a są potrzebne do otwierania kulek(listy-> karty-> na sell potem)
Robisz "Kampanie" -> złote questy, brakuje Ci lvla do następnej do robisz niebieskie (bez tych powtarzalnych typu 200 mobów itd.) tutaj się nie grinduje, 60-70% expa jest z Q i z lvlem ta różnica się pogłebią.
na 16-21lv robisz harmel(30min zajmuje, reuse 1.5h) i robisz q w międzyczasie, potem masz training camp na 25 raz zrobisz/góra dwa reuse 6h, potem fire temple (światynia ognia) na 27 i tak nonstop
wbijasz na 20 do morheim robisz 4x kampanie, dobijasz 25 kontynuujesz kampanie.
używaj "N" i zaznaczaj w "J" - questy "fajke zieloną obok q, które robisz" będziesz miał na mini mape lokacje gdzie co robic a w "M" - mapie jak najedziesz na takie niebieskie "okręgi" będzie opis co tutaj zabijesz(do questa).
20Lv to 7-11 godzin expienia
30lv drugie tyle. Potem zaczyna zwalniać, po 40 już stanowczo. (Teraz wyexpić postać to z tydzień 16/24h expiąc, gold pack po 40).
od 4.0 to będzie góra 3/4 tego czasu (kolejne ułatwienia).
btw. Polski serwer (online) sprawdzisz tutaj
http://aioninfo.com/ najedź na nazwę serwera pojawi się graph, w których godzinach jaki online (wiesz dzięki temu kiedy spoty są tylko dla Ciebie + masz 3 channele expiąc 24-12 jest wyborowo.
Mam kolejne pytanie na temat tych paczek poniewaz mam inna postac na innym serwerze i nie dostawalem tego bonusu co 30 min czy przez to moge nie dostawac tych paczek? Bo na 10lv nic nie dostalem. Aktualnie 17lv czy jesli to przez to, to robic nowa postac po te bonusy czy nie?
10lv paczka 20lv paczka kolo mapy na dole dostajesz. Ja mam 2 postaci bez aktywowanego GP i dostaje normalnie.
Ok juz obczailem dzieki za pomoc
W którymś ptachu zrobili większość kampanii tak, że teraz solo można przejść. Nie wiem jak na asmo jest, bo grałem praktycznie tylko Elyos od początku, ale z tych nie do zrobienia solo praktycznie tylko jeden około 40 poziomu nie jest na dungeonie.
Co do porad:
1. Patrz na questy. Niektóre są takie, że trzeba zabić 10 potworków by dostać powiedzmy 200k XP, a drugi quest taki że trzeba ubić 30 by dostać 30k XP.
2. Rób questy mentorowe. Dobre doświadczenie i za te pieniążki można kupić ekwipunek. Niektórzy szukają mentee poziom 35-45. Trochę biegania z nimi, ale te elite potworki naprawdę sporo doświadczenia wyrzucają.
3. Na 25 poziomie pojawi się quest chain dający wstęp do Abyss. Zrób go, a potem zrób NTC. Warto zrobić te parę questów rozsianych po abyss, bo dobre doświadczenie dają.
* 25-30: lower abyss
* 30-40: okolice Asteria i Roah
* 40-50: reszta upper
Warto je robić i w dodatku są tam także daily dające silver i gold coins (około 40lvl).
4. Na 49 poziomie notorycznie brakuje ludziom XP i trzeba się posiłkować powtarzalnymi questami. Niestety nie wiem jakie są odpowiedzniki wschodniego Heironu dla asmo, ale na pewno są. Alternatywą jest dredgion i naprawdę warto go robić. Jest na niego kilka powtarzalnych questów i w dodatku oprócz XP dostajesz AP, które w okolicach lvl60 będzie trzeba spędzić na stigmy, więc warto mieć odłożone AP.
Dodatkowo wypadają Ci red silki+kulki używaj tego zawsze jak Ci wypadnie, bo po relogu silki znikają a są potrzebne do otwierania kulek(listy-> karty-> na sell potem)
Nie wiesz to się nie odzywaj bo po relogu nie znikają...
Jeżeli się mogę podpiąć pod temat to chciałbym zapytać o dwie rzeczy.
Postać assassin, level 26(póki co).
Otóż tak, po pierwsze nurtuje mnie coś:
- Mianowicie unbuffed/unscrolled mając w main hand dagger(26lv, niebieski +8% attack speed'a) i w off hand sword(również niebieski na 26lv/wymienie na sword z Nochsana[?]) posiadam 1.4 attack speed'a. Zakładając w off handa randomowego daggera również mam 1.4 attack speed. Zatem czym różnią się te ustawienia, pomijając wyższy dmg na off hand w przypadku sworda?
- A druga sprawa, ciekaw jestem nagród ze skrzynek za koperty szczęścia - otóż osobiście preferuje skrzynki srebrne(50 kopert) ale intryguje mnie co ciekawego komuś udało się wydropić ze skrzyń złotych(wrodzona niecierpliwość do nagród nie pozwala mi uzbierać 100 kopert). Jeżeli ktoś mógłby się podzielić tym co udało mu się dropnąć byłbym szczęśliwy.
Jeżeli pytania nie pasują do tematu, przepraszam - nie chciałem zakładać nowego tematu.
(Czytałem poradniki wszelakie i odnośnie ustawień broni wyczytałem, że dagger/dagger powinno mieć wyższy attack speed niż dagger/sword. Jeżeli się mylę proszę o skorygowanie lub odesłanie to odpowiedniego tematu).
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Za dużo myślisz, EXP. Wbicie 30 LvLa to dla kogoś kto już z dwie postacie wyexpił góra 1 dzień. (24h)
3. zasady expienia na EU (w związku z nadchodzącym patchem 4.0)
Uzbierać AP na set z 40LvLa(po lekkim +++ z manastonami można spokojnie w nim na 60 biegać)
farmić i chomikować wszystko czekać na 4.0
Na 65 lvlu będziecie mieli set pvp za daily/weekly blood marki, 3-4 tygodnie i macie full eq na pvp biżu/armor/broń/accesory. Co do eq pve, to polecam farmić kahruny, gdyż nie ma odpowiednika za monety na 65 lvlu , jedynie z dunga. Nie ma też nowego dredga w 4.0, za to dodany został Battleground który zdaje się, że jest raz dziennie w jakiś tam dzień ; P
Na 65 lvlu będziecie mieli set pvp za daily/weekly blood marki, 3-4 tygodnie i macie full eq na pvp biżu/armor/broń/accesory. Co do eq pve, to polecam farmić kahruny, gdyż nie ma odpowiednika za monety na 65 lvlu , jedynie z dunga. Nie ma też nowego dredga w 4.0, za to dodany został Battleground który zdaje się, że jest raz dziennie w jakiś tam dzień ; P
PVp armomr jest za ap i medale. :X /Arenki
jak to jest pvp set wedlug Ciebie to gratuluje....
http://www.daevasrep...oth01_stats.jpg
juz na 55 jest lepszy z arenek koelgo ...prawdopodobnie wszystkie itemy juz beda meic opcje pvp w sumie Wiec jak cos pzreczytasz a nie wiesz to nie pisz.
Ancient coin set to w ogóle inna bajka, chciałeś zabłysnąć, a wyszło jak zwykle ehh...
masz tutaj przykładowy item za blood marki : http://www.aionarmory.com/item.aspx?id=110601501
A teraz usiądź w kącie i zastanów się nad swoim postępowaniem : C
Btw: grałem na NA więc jak ktoś jest ciekawy zmian, niech pisze śmiało pw/lub tutaj.
Czy mógłby ktoś napisać krótki poradnik od 10-60lvl Asmo? Jeśli się ta informacja przyda, to mam tam gold packa.