Jesteśmy świeżo po NAJWIĘKSZEJ bitwie w historii EVE Online: 4000 graczy, trzy tysiące zniszczonych statków, straty za ponad 20 tysięcy dolarów!

Powiem tylko tyle: „OMG”.Dzisiejsza, największa bitwa w historii EVE Online zgromadziła 4070 graczy (poprzednia tak duża potyczka zgromadziła 3615 pilotów, a miało to miejsce na początku tego roku), głównie z dwóch czołowych ekip w ...

Wyświetl pełny artykuł

Faktycznie robi wrażenie. Aż spróbuję ogarnąć EVE w ten weekend (przez okres triala ofc) pomimo, że to nie moje klimaty. W sumie czołgi to też nie były moje klimaty w WoT, a prawie oddałem duszę tej grze na wieki (wygrał LoL niestety, ablo stety) i może jeszcze będzie ku temu okazja. Od tego kosmicznego mmo odpycha mnie tylko abonament, ale gdy gra będzie tego warta, to why not... no i pewnie aby liczyć się na scenie, trzeba będzie wydać "trochę" realnej gotówki, co też w sumie nie przeszkadza o ile NAPRAWDĘ EVE będzie tego warte. Zostaje jeszcze trudność w opanowaniu tej gry, ale to dalej zależy jak gra się pokaże w trailu, czy warto się pomęczyć nad studiowaniem kolejnych poradników czy manuali. Wszystko w praniu.

Poza tym czytając newsa i patrząc na liczby, pomyślałem o tym, że oddałbym najlepszą grafikę 3D, a nawet te lepsze z 2 i 2,5D aby dostać bardzo dobry system walk mass pvp (sama gra w 2D albo 2,5 D właśnie) i pozwolić graczom na zebranie się w podobnie "kosmicznej" liczbe uczestników w bitwie (no możę nie w tysiącach, ale setkach...), ale w klimatach fantasy. Niedługo może obudzą się twórcy i zobaczą, że co raz to lepsza grafika, która jest "lepsza" z roku na rok (to normalne zjawisko postępu, tak jak rozwój cywilizacji- to się stanie tak czy siak) nie ma znaczenia w rozgrywce w mmo. Jeżeli chciałbym realizmu to odpalę sobie jakąś lepszą singlówkę przygodówkę albo strzelankę, a nie mmo gdzie liczy się zupełnie coś innego.

No ale, gadka szmatka, a EVE samo się nie ściągnie.

Powiem tylko tyle: „OMG”.Dzisiejsza, największa bitwa w historii EVE Online zgromadziła 4070 graczy (poprzednia tak duża potyczka zgromadziła 3615 pilotów, a miało to miejsce na początku tego roku), głównie z dwóch czołowych ekip w ...

Wyświetl pełny artykuł