jRPG na PC

Witam :) Tak jak w temacie poszukuje gier jrpg na PC. Grałem lub słyszałem o takich grach jak:

FF 7 i 8, BoF4, The Last Remnant. A chciałbym pograć w coś równie interesującego.

Z góry dzięki za propozycje. :)

Recettear - nie grałem, ale podobno dobra sztuka.

Chrono Trigger - nie na PC, ale emulatorsy so.

Polecam serie YS , albo gry na emu psx

Poleciłbym sporo gier z dawnych konsol, tj SNES, NES... Np. final fantasy, Wizardy czy coś w tym stylu, albo po prostu wejdź na gry-online.pl, ogarnij zakładkę jRPG i na pewno coś znajdziesz :]

Tak jak rzecze xeevuss, praktycznie wszystkie gry z ubiegłego stulecia. ChronoTrigger, wszystkie FInale, Dragon Quest i miliard innych. Osobiście polecam Chrono Triggera, świetna fabuła, rozgrywka także.

Z nowszych gier persona 3 i 4 jeśli masz sprzęt, który pociągnie emulator ps2.

Polecam serie Suikoden a w szczegolnosci http://en.wikipedia.org/wiki/Suikoden_II .

suikoden chyba tez zaden na pc nie wyszedl

Wysłane z mojego krocza za pomocą Tapatalka

Polecam kupić PS3/vita/3DS i ograć masę tytułów jrpg.

Ja w FF12 spolszczonym gralem na emulatorze PCSX2. Chociaz mam PS2, ale oryginala.

Przy moim sprzecie E8500+4GB DDR2+HD4870 chodzilo to plynnie, ale nie bylo to to czego oczekiwalem.

Najwiecej takich gier jest na konsolach.

Harvest Moon i Chrono Trigger na emulatorze to jedne z najlepszych jRPGów ;) Nie polecam grać ze spolszczeniem bo diametralnie różni się od angielskiego.

Witam :) Tak jak w temacie poszukuje gier jrpg na PC. Grałem lub słyszałem o takich grach jak:

FF 7 i 8, BoF4, The Last Remnant. A chciałbym pograć w coś równie interesującego.

Z góry dzięki za propozycje. :)