Jungler

RIOT tak ułatwia tą grę że aktualnie większość Melee postaci jest w stanie efektownie junglować ( taka smutna prawda )

Dla mnie osobiście najlepszym teraz junglerem (którym obecnie gram) Jest Shen. Dlaczego? Po pierwsze ma tak chory regen z mieczyka ze prawie leci bez potek. Tarcza, możliwość robienia jungli bez smita. No i ganki super dzięki dashowi.W early mocny,mid i late także. No i jego ulti <3

@Samuraj13

Prawdę mówiąc jungla dla Shena jest najlepszym wyjściem z względu na jego ulti. Na solo top się nie nadaje ( użyjesz ulti by ratować kogoś na mid / bot = bye, bye top turrent ), zaś jako wsparcie na bocie traci farmę, która jest mu niezbędna jeżeli chcemy mieć dobrego tanka ( do tego ulti na mid / top = bye, bye AD carry ;p ).

@Up

Ah te nuubki...

Idąc shenem na topa bierzesz teleport, dzięki czemu po użyciu ulti na np. kogoś z bot lane wracasz błyskawicznie na topa.

Ludzie czytając komentarze "znawców" w tym temacie płakać się chcę...

Niech jeszcze raz ktoś napiszę, że Lee Sin ma słabe Late to zajebię śmiechem, slow, debuff, kick, masa CC która dobrze użyta wygrywa TF, ponadto gdy Lee Sin przyklei się do AD Carry, AP Carry to bez szybciej pomocy Enemy offtanka nasz cel ginie.

Pierw nauczcie się grać daną postacią potem oceniajcię ją ok?

Shaco - Przyjemna jungla (jak dla mnie) Ganki w miare dobre, lecz na wysokim ElO widać proszek od Shaco ten pomaranczowy, i ludzie już uciekają, late słaby

Nie wiem czy jebnąć śmiechem czy się rozpłakać.

Mam rozumieć, że na low elo nie widać tego "pomarańczowego proszku"?

Poza tym słyszałeś kiedyś o czymś takim jak wardy?

Shaco ssie w jungli bo jest za łatwy do skontrowania.

@Topic

Po primo, maokai jest jednym z najlepszych jak nie najlepszym Junglerem, na 18 lvl z full CDR ma sneara bodajże co 2 sek? Ponadto jego ulti strasznie ułatwia Ganki, gdy np. przeciwnik wie, że nie da rady ucieć i się biję do końca, a koleś z naszego teamu ma low hp.

Ktoś napisał Riven z jungli, bullshit, głupota totalna, ma za słabe cc na ganki (0.75sek stun o słabym zasięgu), dobrze owardowany lane i Riven jest useless, jej miejsce to top.

Osobiście polecam ci:

Skarner - mocne ganki, dobrze wejdziesz i przeciwnik praktycznie ma perma slow, tak więc flash albo śmierć, po 6 żadnych problemów.

Hecarim - wbijasz się od strony przeciwnika z MS = 650 i koleś nie wie o co chodzi, po 6 każdy gank praktycznie kill.

Alistar - jak ograniesz jungle to carrujesz gry na low elo

Nautilus - ciężki do ogarnięcia, ale jak ci się uda to każdy gank to kill dla twojego teamu, fabryka potężnych CC.

Sejuani - bardzo ciężka do ogarnięcia, słabe early, ale w late carruje gry wygrywając TF, druga zaraz po naucie fabryka CC

Nunu - na low elo ludzie nie wiedzą jak przeciw niemu grać

Evelynn AP - rushujesz DFG, wbijasz 11 lvl i zabijasz wszystko jak leci na combo - DFG + R + q + e + q

Ja takie pytanie odnośnie Sejuani. Oczywiście CC ma świetne i z tego co wiem bardzo dobrze skaluje się z czasem, ale czy nie jest nieco zbyt podatna na counterjungle i manożerna, żeby odnieść sukcesy w early? Wiem że da się nią zagrać dobrze, bo pamiętam przeciwnika z Sej na jungle - jak się to zbliży, to nie ma siły żeby uciec. Jestem po prostu ciekawy, czy Sejuani może osiągnąć COKOLWIEK, jeśli taka Shyv spróbuje złapać ją na jej własnym terytorium i jej się to uda...

@Up

Wardujesz swoją jungle, w razie gdyby taka shyvana wbiła się na twojego reda czy blue, schodzi mid/top i razem ubijacie jak szmatę, poza tym wystarczy 1 blue i 3 lvl aby sejuani robiła super ganki ze swoim permafrostem

Jak piszecie, że lee sin na słabe late albo z buildem pod FULL AD nic nie bije to brawo dla twoich umiejętności. Lee sin potrafi w 2-3 wykończyć enemy carry. Jak carry ma guardiana to te 8 sekund bo musi czekać:P Każdy ma swoje zdanie, ale widząc takie wypowiedzi nie wiem w sumie co mam robić śmiać się czy płakać. Beleram dobrze gada. Jak chcesz to patrz moje staty "noobskim lee sinem"

na solo Q.

http://www.lolking.net/summoner/eune/20369055#profile

Z takim buildem, gdy przysse się do carry to albo cały team się na mnie rzuci i ja go zabije i uciekne, albo zabije go i wykończę resztę teamu

No to jak można było się do myśleć mam do was prośbę, abyście podali mi kim wg was dobrze się jungluje (przyjemna jungla, łatwe gank)...

Postacie którymi grałem:

Shaco

Maokai(bez możliwości ganków słaaaaaaby) ;/

Amumu

WW

Z góry dzięki napewno był już jakiś taki temat, ale chciałbym usłyszeć nowe opinie :P THX