Jungler

No to jak można było się do myśleć mam do was prośbę, abyście podali mi kim wg was dobrze się jungluje (przyjemna jungla, łatwe gank)...

Postacie którymi grałem:

Shaco

Maokai(bez możliwości ganków słaaaaaaby) ;/

Amumu

WW

Z góry dzięki napewno był już jakiś taki temat, ale chciałbym usłyszeć nowe opinie :P THX

Shaco - Przyjemna jungla (jak dla mnie) Ganki w miare dobre, lecz na wysokim ElO widać proszek od Shaco ten pomaranczowy, i ludzie już uciekają, late słaby

Maokai- Nie junglowałem, ale ganki dobre

Amumu- Jungla troche ciężka ganki dobre late dobry (często banowany)

WW- jungla bardzo łatwa ganki słabe

z tych postaci bym zagrał se Shaco, ale na Rankedy nie polecam ;)

ahhh źle zrozumiałem pytanie ;D Dobra to ja ci polecam Riven, ciężka jungle ale ganki ma moim zdaniem najlepsze ;D na Rankedach niedoceniana. może wycarrować

Słyszałem że Lee Sin jest dobrym junglerem.

Słyszałem że Lee Sin jest dobrym junglerem.

Racja, ma dobre wejścia na linie, łatwa jungle. ale Late słaby, i robisz za tanka

Postacie którymi grałem:

@up: po co opisujesz postacie, które on zna?

@topic: Udyr, Nocturne, Alistar, Skarner, Jarvan... to taka piątka ode mnie, mogą cię zainteresować. :)

Nautilus dobre ganki jednak bez runek ciężka jungla

Nocturne najlepszy jungler obecnie

Malphite dobre ganki od 6lvl'u

Amumu łatwa i przyjemna jungla dobre ganki często banowany na high elo

Maokaj również dobra jungla i ganki

Wukong nawet dobra jungla

Xin szybka jungla i dobre ganki

No i Skarner jeden z najlepszych junglerów w grze.

@up: po co opisujesz postacie, które on zna?

Właśnie źle zrozumiałem pytanie ;D napisałem to w Edycie. a ogółem wole bardziej rozbudowaną formę wypowiedzi ;D

@Nero

Maoki jest słaby ?? Toż to moim zdaniem postać która ma bardzo dobre ganki.Jeżeli chcesz innego dobrego junglera to zagraj sobie lee sinem, łatwa jungla, świetne ganki i to co napisał Slither to nie prawda, jeżeli często gankowałeś w early, zgarnąłeś pare fragów i dragonów, to lee sin jest świetnym brusierem.Dr mundo to także dobry jungler ze względu na dobrego slowa i dmg i to co napisał MSB to też nie prawda.Nocturne to nie jest najlepszy jungler.....Lepszym junglerem jest np. nautilius, kha zix, rengar, amumu, maoki, mundo........Jeżeli szukasz zabawy z gry to kup sobie lee sina, jeżeli chcesz carrować grę to rengar jest dobry (ale moim zdaniem łatwo carrować gry w jungli jest jaxem).

@NeroMaoki jest słaby ?? Toż to moim zdaniem postać która ma bardzo dobre ganki.Jeżeli chcesz innego dobrego junglera to zagraj sobie lee sinem, łatwa jungla, świetne ganki i to co napisał Slither to nie prawda, jeżeli często gankowałeś w early, zgarnąłeś pare fragów i dragonów, to lee sin jest świetnym brusierem.Dr mundo to także dobry jungler ze względu na dobrego slowa i dmg i to co napisał MSB to też nie prawda.Nocturne to nie jest najlepszy jungler.....Lepszym junglerem jest np. nautilius, kha zix, rengar, amumu, maoki, mundo........Jeżeli szukasz zabawy z gry to kup sobie lee sina, jeżeli chcesz carrować grę to rengar jest dobry (ale moim zdaniem łatwo carrować gry w jungli jest jaxem).

bym sobie bardziej podyskutował na temat Lee Sina, Mój kumpel zrobil Full build AD i tak nie robił z nim DMG, więc stwierdziliśmy że lepszy offtank pod late... ale i tak nie zrobi furiory ;D a sa lepsze postacie do jungli, ale Ganki to można z nim wy******* robić ;D

@Slither bo lee sin pod full ad nie jest dobry, ale jak chcesz mogę ci podać build z którym coś robisz.

A więc, u większości junglerów kupuje się latarnie, ale u lee sina na jungle lepiej kupić 2x doran blade, potem buty, bloodthister, phage, warmog albo sunfire cape, dokańczasz trinity force, potem sprzedajesz dorans blady i kupujesz atme, a na koniec powiedzmy, że w zależności od teamu albo guardiana, albo last whispera.

A więc, u większości junglerów kupuje się latarnie, ale u lee sina na jungle lepiej kupić 2x doran blade (...)

Przy latarni masz łatwiejszą ucieczkę do warda :)

Dziwię się, że jeszcze nikt nie napisał - Shyvana

Świetny jungler od początku do końca gry, dobre skille, spd up itp. polecam, świetnie mi się nią jungluje :)

@n4zArh prawda, ale z latarnią jak dla mnie jest słabszy w early.

@tsukineko88, ale brak cc robi jednak swoje, gankować możesz wtedy kiedy linia jest spushowana, albo na 6 lvl jak masz phage.

Mnie się dobrze junglowało trundlem. Już na 3 lvl'u można gankować

Z mojej strony polecę Fizza :

Drugi AP nuker ( zaraz obok fiddla ) który dobrze radzi sobie w jungli, ma świetne ganki ( dwa doskoki Q i E do tego poison i redukcja healu z W, a jeżeli ciągle nie dajesz rady, zawsze zostaje ci ulti na dobitkę ).

Najlepszy jungler Alistar, lecz b.często banowany

dobry jest również Lee Sin i Shyvana

@NeroMSB to też nie prawda.Nocturne to nie jest najlepszy jungler.....Lepszym junglerem jest np. nautilius, kha zix, rengar, amumu, maoki, mundo........Jeżeli szukasz zabawy z gry to kup sobie lee sina, jeżeli chcesz carrować grę to rengar jest dobry (ale moim zdaniem łatwo carrować gry w jungli jest jaxem).

Według mie Nocturne najlepszy szczególnie jak po kilku udanych gankach przy odpalaniu ulta widzisz na wszystkich liniach przeciwnika cofnięcie pod tureta szczególnie na low elo na high elo rzadziej. Ale to tylko moje zdanie i n ie każdy może się z nim zgadzać.

Z mojej strony polecę Fizza :Drugi AP nuker ( zaraz obok fiddla ) który dobrze radzi sobie w jungli, ma świetne ganki ( dwa doskoki Q i E do tego poison i redukcja healu z W, a jeżeli ciągle nie dajesz rady, zawsze zostaje ci ulti na dobitkę ).

No tak zapomiałem o tych dwóch Fizz na ulcie praktycznie 100% udany gank jedyny haczyk to dobrze trafić.

Udyr bardzo dobry, po za tym super jungla jaxem i ganki też - składasz Trinity Force i miażdżysz

Lee - dobre ganki, easy jungle, dobry life steal

udyr- wytrzymaly jak czołg, szybko zbija hp, tarcza, najlatwiejsza jungla ze wszystkich sadze.

Shaco- najszybsza jungla przez boxy, dobre ganki.

Zgodze sie z Panem wyzej, udyr najlatwiejsza postac do jungli(pod feniksa), latwe ganki i jeden z lepszy dmg na start.

Polecam mundo, cho gath (nie nudzi sie), a co do lee sina, slaby late i wymaga skil shootow.