Kącik Metala

Odświeże: oryginał https://www.youtube....h?v=vimZj8HW0Kg

Cover(nie mogę znaleść czystej wersji)

@UP szkoda, że nie ma kamery stopy.

A ja podeśle znowu coś folk metalu, macie playliste bo podoba mi się cała :D

25 sierpnia koncert Acid Drinkers w Pruszczu Gdańskim,wejście darmowe:) jak ktoś zainteresowany.

Mogę się podzielić ciekawymi zespołami jak ktoś chce. Słucham dość dużo gatunków muzycznych, nie tylko ciężkich brzmień. Ale z wami mogę się podzielić Death'n'Rollem, Black'n'Rollem, Doom Metalem, Black Metalem, Death Metalem, Melodyjnym Death Metalem. Death'n'Roll to połączenie Death Metalu i Rock'n'Rolla - podobnie Black'n'Roll, różne zespoły mają różne naleciałości Rock'n'Rollwe i wokale. Sam spotkałem się z połączeniem growlu i przeciągania gardłowego rodem z Motorheada.

Podobno ostatnio brakuje "cycków" w grach mmo?Na pewno nie brakuje ich w teledyskach grupy Limp Bizkit :D.Numer z ostatniego,świeżego albumu.

LB od czasów Golden Cobry jest gówniane. Tak samo jak KoRn od czasu swojej dubstepowej płyty.

@up Nom,coś w tym jest..faktycznie,ale Limp Bizkit ma jeszcze "przebłyski" od czasu do czasu.

Panowie, ale o czym my tu mówimy? Zarówno Korn, jak i Limp Bizkit to tak zwany kinder metal, tak samo jak soad czy linkin park albo inny slipknot i wszystkie inne nu-metalowe/core'owe ścierwa. Z tego się wyrasta, ta muzyka może być dobra jeszcze jak jest się w gimnazjum, potem trzeba szukać jednak czegoś na poziomie ;)

PS. Swoją drogą niezła nazwa wątku, nie ma to jak lansować się na bycie metalem :D

Panowie, ale o czym my tu mówimy? Zarówno Korn, jak i Limp Bizkit to tak zwany kinder metal, tak samo jak soad czy linkin park albo inny slipknot i wszystkie inne nu-metalowe/core'owe ścierwa. Z tego się wyrasta, ta muzyka może być dobra jeszcze jak jest się w gimnazjum, potem trzeba szukać jednak czegoś na poziomie PS. Swoją drogą niezła nazwa wątku, nie ma to jak lansować się na bycie metalem

Nie znasz się. Po pierwsze to nie mylmy skomercjalizowania z rozpopularyzowaniem jakiegoś zespołu. Poza tym widzę , że nie potrafisz szanować gustów innych osób więc o czym my tak na prawdę gadamy? Korn był świetny na Freak On A Leash śmiem nawet twierdzić , że grali prawdziwy metal. Potem poszli w komercje. Soad czy Slipknot (LP to nie metal , poza tym nie trafiają w me gusta) uległy nagłemu rozpopularyzowaniu , nieszczęśliwie wśród gimnazjalistów przez co ich postrzeganie diametralnie się zmieniło.

No to Leman pojechałeś po bandzie. Metalcore nawet nie jest metalem. To jak nu metal.

Sam mówiłeś, że nu metal to nawet nie metal ;). Slipknot i Korn to główni reprezentancie tego nurtu (swoją drogą linkin park też). Soad od zawsze był popularny GŁÓWNIE wśród nastolatków (sam go słuchałem mając 15-16 lat i było mi z tym dobrze).

Tak nu-metal nie jest prawdziwym metalem, co nie znaczy , że masz go nie szanować.

Nu-metal=Kinder metal, przynajmniej dla mnie :D

Za daleko leży to od metalu, żeby nazywać to w ogóle metalem ;)

I wiesz, nie mów mi co mam szanować. Jeśli uważam coś za szit, to nazywam to po imieniu. Prosta sprawa ;)

Dlatego nie dorosłeś jeszcze dostatecznie , żeby dyskutować o muzyce.

Dlatego, że uważam, że mam prawo wyrazić własne zdanie, nawet w niezbyt delikatnych słowach? Chłopie, przemyśl to co mówisz. Naprawdę. I tak jak wspomniałem, te zespoły nie stały się popularne wśród nastolatków, one już takie były za moich czasów (co dobrze pamiętam, choć ja raczej w trochę innych nurtach siedziałem).

PS. Argumenty ad personam to nie jest dobry sposób dyskusji kolego. I radzę Ci, nie spinaj się tak i nie bierz wszystkiego tak poważnie, ja tylko wyraziłem swoje zdanie ;).

Bez spiny, dyskutować spokojniej o muzyce :)

LB jest na tyle specyficzne, że trzeba naprawdę ich lubić. Jak dla mnie grają świetnie nawet po Golden Cobrze :D

Co Wy na to ? http://www.youtube.com/watch?v=YfIcdbAq3jc

Dobre riffy, ale wokal jak dla mnie zbyt amerykański ;)

Hejka, zapodacie coś podobnego do Gloryhammer? Chodzi mi głównie o wokallll.

Hejka, zapodacie coś podobnego do Gloryhammer? Chodzi mi głównie o wokallll.

Van Canto, Edguy, Hammerfall, Rhapsody, Grave Digger, Blind Guardian, Persuader, Iced Earth, Falconer, Avantasia, Spellblast, Helloween, Gamma Ray, Elvenking.

Ogólnie Power Metal.

^_^