Kącik Metala

Jest trochę darmowych koncertów, nie są częste, ale szukaj, w końcu znajdziesz. Naturalnie na żaden znany zespół nie masz szans, ale ja byłem na darmowym koncercie Oddziału zamkniętego oraz Ten Years After (!).

No, ja na Maidenow mialem ten najtanszy bilet, bo na lepsze mnie nie stac : P. Na JP to samo, tez najtanszy. Jednak wydaje mi sie, ze to 150 zl nie jest az taka zla cena, jak na tak wielki zespol. No, ale to pewnie zalezy od wieku (albo tego, czy jestes student dzienny, zaoczny, czy tez wcale juz sie nie uczysz, a pracujesz), bo jak nie pracujesz, to kazda cena wieksza niz 100 wydaje sie duza, znam to :/ . Ale jak sa jeszcze bilety, to postaraj sie skolowac kase, bo cholera wie czy bedzie jeszcze kiedys taka okazja.

@dzz - nie trzeba być studentem lub pracować, aby iść na koncerty, ja gimnazjum ukończyłem w tym roku i na koncerty chodzę dość często.

Osobiście Iron Maiden nie lubię jakoś zbytnio, nie są źli, ale słucham ich bardzo rzadko. Chyba taką "Mekką" każdego metalowca jest Metallica, nie znam żadnego, który nie lubiłby tego zespołu.

@Mac70

Ja znam metala ode mnie ze szkoły i koleś nie lubi Metallki. Niby metal, a każdy woli co innego ;)

Co do biletów to dzisiaj sprawdzałem na Ticketpro papierki na Avenged Sevenfold to nie powiem - ciut się ździwiłem. 87$ za jednen. Prawda 1-szy raz patrzyłem ale jak by porównać Ironów do A7X to różnica jest. Dolar - ok 2,50(poprawcie mnie jeżeli źle napisałem) więc ok 180 zł. Iron Maiden przynajmniej w Polsce zagrało więc można było jakoś przeczkać i wybrać się na koncert w Polsce, lecz A7X o Polsce pewno nie słyszało. Grają USA, Australia, Niemcy. W strone Polski i krajów sąsiednich nawet nie patrza, a szkoda

180 złotych... Dość sporo, zwłaszcza, że Sonisphere, które kosztuje mniej, jest tak naprawdę zbiorem kilku koncertów.

Według mnie zaje**sty utwór Motorhead'a http://www.youtube.com/watch?v=_BfY-KTsgNs

Ramzes, jak każdy Motorhead ;]

a to odemnie

Ja Motohead'a bardzo lubilem ale teraz uwielbiam od czasu Sonisphere 2011 Chlopaki dali rade :)

A wybiera się ktoś na Rammstein 14 listopada w Gdańsku? Chętnie bym się z kimś zabrał.

A ja przypominam ,że w sierpniu Ozzy Osbourne będzie w Gdańsku!

http://koncertyyy.pl/koncert/ozzy-osbourne-w-polsce-gdansk/18682/

Niestety nie jadę :(

A ja tak :D Dzieki, że powiedziałeś. Inaczej bym się chyba nie dowiedział.

No, ale Ozzy to juz nie ten Ozzy. Troche teraz kiczem zalatuje : (.

W tym roku będzie końcówka jesieni pod znakiem power metalu - Hammerfall, Iced Earth i Blind Guardian, takiego czegoś od dawna nie było.

Fajnie tylko, gdyby Blind Guardian grali cos starszego, bo ostatnia plyta to cukierkowe dno. Starsze sa bardzo dobre.

Iced Earth dawno nie sluchalem, musze sobie ich troche przypomniec.

Polecam :

Dragonforce

Distrubed

System of a down

Rammstein (coś niemieckiego :P)

Behemot

To są dobre zespoły :P.

A zna ktoś Powerglove? Świetny zespół. Gra metalowe wersje soundtracków ze starych gier, filmów i kreskówek.

Powerglove - Tetris

Up-Nie znałem a okazali się świetni :D

V-Mob - Hurt Me

Ja dorzucę od siebie:

-Finger Eleven - Stay in Shadow.

-Saliva - Superstar

Tyle starczy :).