Kącik serialowy

... czyli kolejny (bez)sensowny temat mojego autorstwa. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to miejsce dzielenia się wrażeniami, osiągnięciami, skończonymi bądź napoczętymi serialami i w ogóle wszystkim, wszystkim, wszystkim co tyczy się tworów w formie stricte serialowych.

Po xxxx?

Sam poszukuję jakiegoś tytułu, do którego mógłbym się w międzyczasie przyssać, i a nuż widelec ktoś złapie zajawkę na jakiś tv-show i ładnie podziękuje.

Sam jestem nieco zacofany we współczesnych produkcjach i wciąż rypię tylko House'a i Dexter'a. Jestem wielce otwarty na tytuły, które możecie mi polecić; może jakąś tegoroczną premierę?

Saat müzakirə başlamaq üçün

Moda na sukces, polecam!

I to nie jest żart.

To tak. Jako , że jestem fanem anime tak więc polecam gorąco serię : Kuroshitsuji , Afro Samurai , Katekyo Hitman Reborn , Fairy Tail.

Z Seriali komediowych zaproponował bym ci hmm... Scrubs ("Hoży Doktorzy" - TAK SIĘ NAZYWA SERIAL WIĘC NIE SAPAĆ)

W sumie podobał mi się też "Wszyscy nienawidzą Chrisa".

Z Tegorocznych Premier przykro mi , ale nie mam pojęcia XD

The-Event Polecam supicio serial! Polska Strona The-Event24.pl forum: Forum

Polecam lost ^^

Z anime do obejżenia tegoroczne Highshool of the dead.

3 sezony zero no tsukaima no i jak ci się chce to nyan koi i kampfer ^^

To jadę z tym czego nie wymieniłeś, a co sam oglądałem i co polecić śmiało mogę:

Kompania braci - chociaż trudno mi uwierzyć, że ktoś jeszcze tego nie widział ;)

Rodzina Soprano - cholernie dobry serial, wyraziste postacie i fajne połączenie czarnego humoru z tą specyficzną 'profesją'.

Generation Kill - o wojnie w Iraku, krótka produkcja HBO, jeśli lubisz filmy/seriale wojenne to powinno Ci się spodobać.

Californication - sporo mich znajomych uważa, że to tylko serial o seksie, ale mi osobiście humor tego typu pasuje, chociaż nie zawsze życie Hank'a jest tak różowe jak by się zdawało.

Mam na imię Earl - serial komediowy, na lajcie, od tak do poduszki.

Scrubs - jak wyżej.

Miasteczko Twin Peaks - serial leciwy, ale Lynch zawsze jest w cenie, a tak gęsty klimat można ciąć nożem.

Żniwiarz - o taka hybryda komedii z akcją, nie powala, ale mi osobiście miło się go oglądało, nie dłuży się niepotrzebnie.

Zagubiony pokój - b.dobry miniserial, niestety tylko 4 odcinki.

Jerycho - miały być wręcz postapokaliptyczne tematy, wyszło jak dla mnie zbyt kolorowo, ale i tak całkiem miło się oglądało.

Nie z tego świata - kolejna 'mroczna' propozycja, nie3najgorzej się ogląda, ale mnie osobiście w pewnym momencie zaczęło nudzić, ale oczywiście to nie zasada.

Zagubieni - jak dla mnie tasiemiec, ale początek był fajny, potem tendencja spadkowa.

Pacyfik - ot taka próba nakręcania czegoś na miarę "Kompani Braci", nie powala jak ww., ale i tak jest w dechę.

Inspektor Eddie - tylko jeden sezon, mi osobiście takie klimaty pasują i serial się spodobał, no i Sienna Miller z tym swoim akcentem ;)

Dom Saddama - kolejna miniprodukcja HBO, o czym nie będę pisać, bo wszystko jest w tytule.

"Spartacus" i "V" z nowszych ( ja chce juz 2 serie obu!), z zakończonych " Legend of the seeker" a z tasiemców "Supernatural" i "Smallville" wszystkie seriale są godne

Plebania

M jak Milosc

Tancerze

Klan

Barwy szczescia

Nie to,zebym sie nabijal,naprawde lubie to ogladac :D

Pierwsza Miłość. Nawet nie oglądając przez kilka dni nie zgubisz się w fabule. Serio polecam.

Ja polecam :

Scrubs

Chuck

Lavarage

Weeds

Lie to me

Prison Break

Na wspólnej <3

Broda co to za serial V?

Ja osobiscie z seriali to glownie House, Dexter, Lost. Jakis czas temu dolaczyla Czysta Krew i Wyspa Harpera. A na zakonczenie dodam Pamiętniki Wampirów. Ten ostatni mi sie nawet podoba.... a jaka aktoreczka.... kochalbym ja mocno :D.

Nie mowie tu o pozostalych produkcjach HBO :).

Aaaa no i jeszcze Trawka, Mam na imie Earl, Ekipa i Dwóch i Pół(zwala :D)

"True blood" fajne ale k.... dalej niemam skad pobrać 3x12 i niewiem jak sie seri akonczy. Co do "V" lub "Visitors" to serial sf z arcy ciekawa fabułą choć 1 odcinek jest podobny do rysiąca innych takich produkcji

Ja też szukam jakiegoś serialu mianowicie w 3 kategoriach.

Fantasy. (mp. Miecz Prawdy)

Historyczny. (np. Spartacus)

Akcji. (np. Prison Break)

Nie szukam nie kończących się tasiemców.

mógłbym się w międzyczasie przyssać

polecam dziewczyne do niej też się można przyssać :P

A tak na serio to z tasiemców polecam Smallville,Stargate i Stargate Atlantis.

Lost - pierwsze trzy sezony były za***iste, potem na siłę próbowali dodac wiecej tajemnic, zagadek itd

Kamienie Śmierci - super!

Lexx - tutaj się rozpiszę, klimat miażdży!, super wyraziste postacie i tu podam nawiązanie 2 postaci do geniuszu jakim jest Planescape, a mianowicie stalowa gadająca czaszka i nieśmiertelny koleś który zamiast krwi ma gluty, które mu się kończą i muszą latać na planetę żeby je uzupełniać ;D), statek-owad-najpotężniejsza broń we wszechświecie pr0 combo!, ogólnie polecam! najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem.Kiedyś leciał na AXN scy-fi.

Gwiezdne Wrota - za klimat i za tych co mieli w brzuchu te "coś" (nie pamiętam jak sie nazywali ;p)

Dla mnie V nie jest żadnym majstersztykiem, głównie dla tego że było za mało akcji - na szczęście z tego co wiem drugi sezon ma to nadrobić. W końcu :] Moja serialowa trójca to: LOST, Battlestar: Galactica i Firefly, przy czym ten pierwszy bym chętnie z niej wywalił za ostatni sezon.

Sprawdzę więc chyba Lost, bo rzeczywiście chyba każdy kto go oglądał, zachwala pierwsze sezony.

Zastanawiałem się też nad Chuckiem, ściągnąłem sezon, obejrzałem pilota i... d*pa. Ewentualnie sprawdzę go kiedyś kiedyś z braku laku - a nuż się rozkręci.

A sam polecam przede wszystkim Dextera. Wcześniejsze serialowe fascynacje natychmiastowo ustąpiły, tylko gdy zobaczyłem finale 4 sezonu, jednym słowem - MIAZGA.

Co do komediowych, chłonę wszystko co dobre z Comedy Central (swoją drogą polecam Stand-Up): How I Met Your Mother, Scrubs, Wszyscy nienawidzą Chrisa, Dwóch i pół, Diabli nadali (klasyk), My Wife and Kids (klasyk).

Czas Honoru

M jak miłość :D :D :D

Polecam ci te tytuły

-300

-Lustro

-Zejście 2

-Opętani

-Paintball

-Predators

-Zielona Mila

To filmy które oglądałem i naprawdę mi się spodobały.