Kamerka Internetowa

Siemka,
Kupiłem dzisiaj kamerke internetową Creative Live! Cam sync HD kamerka miała nagrywać w jakości HD (720p) z tego co widze jest to jakość max. 240p sytuacja zmienia się gdy kamerke wystawie przez okno obraz jest wtedy zachwycający.

Proszę o rade jak mogę poprawić jakość obrazu nagrywanego w pomieszczeniu, kolory są blade (oczywiście ryj mi robi czerwony), strasznie śnieży, każdy ruch jest rozmazany a jak cos mowie to usta jakby się nie ruszały.

Dziękuję.
pozdrawiam.
Bunio ;)

Próbowałeś pokręcic tym pierścieniem gdzie jest umieszczona kamera?

Może złe oświetlenie? JBC. nie bijcie nie jestem znawcą ...

Może złe oświetlenie? JBC. nie bijcie nie jestem znawcą ...

ja wiem że złe oświetlenie ale żeby był dzień i żebym zapalał światło w pokoju i nadal było mało ?

niestety nie uzyskam w pomieszczeniu 100% naturalnego światła ;/

Światło musi padać na Ciebie, postaw sobie jakąś lampkę i skieruj ją na swoją twarz, powinno pomóc. Warto też pomajstrować przy pierścieniu, jak już ktoś wyżej pisał.

Za tania była. Od kamery za 60 zł nie oczekuj cudów. Lampka na buźkę i tyle, nic Ci więcej nie pomoże

wyjaśnienie:

https://www.youtube.com/watch?v=aEe-inwn5nU

Siemka,
Kupiłem dzisiaj kamerke internetową Creative Live! Cam sync HD kamerka miała nagrywać w jakości HD (720p) z tego co widze jest to jakość max. 240p sytuacja zmienia się gdy kamerke wystawie przez okno obraz jest wtedy zachwycający.

Proszę o rade jak mogę poprawić jakość obrazu nagrywanego w pomieszczeniu, kolory są blade (oczywiście ryj mi robi czerwony), strasznie śnieży, każdy ruch jest rozmazany a jak cos mowie to usta jakby się nie ruszały.

Dziękuję.
pozdrawiam.
Bunio ;)