Kanał na Youtube grafika

Witam. Przejde od razu do sedna bo nie lubie marnować niczyjego czasu, a tym bardziej swojego.

Chcialem założyć kanał na Youtube i poszukuje grafiki. Czegoś szczególnego, niepowtarzalnego.

Moja prośba jest taka, jeśli ktoś ogarnia tj. robił już to dla siebie, dla kogoś i wyszło to jakoś fajnie... czy przy odrobinie wonego czasu dana osoba była by w stanie zrobić taką graficzke dla mnie?

Motywy przewodnie: DeathNote, najlepiej w kolorach czerni i ciemnej czerwieni.

Jesli znalazl by się ktoś chętny byłbym bardzo wdzięczny. W razie pytań odpowiem asap :)

Ja robiłem dla siebie, i nawet fajnie wyszło, ale jest jeden problem: ograniczenie wagowe. Przez to musiałem zapisać w .jpg, i do tego zmniejszać jakość. Ale polecam bardzo prostą metodę:

w Gimpie (darmowym programie do obróbki/tworzenia grafiki) stwórz nowy obraz o wymiarach 2048x2050. Następnie poszukaj w internecie grafik o tematyce Death Note, i wybierz taką, jaka ci się podoba. Następnie wklej ją na te wymiary i dopasuj tak, żeby ładnie wyglądało, tzn. ustaw tak, żeby było widać jakieś postacie, detale, a nie samo tło. Następnie zapisz w .jpg. Sprawdź, jaka byłaby waga takiej grafiki. Jeżeli przekracza limit wagowy tła na YT, obniżaj jakość, aż waga będzie pasowała. A gdybyś przypadkiem miał Photoshopa CS5 (ja niestety nie mam), to stwórz nowy obraz, i wybierz szablon tła na kanał YT, następnie dajesz na tło odpowiednią grafikę, warstwę z tą grafiką dajesz pod warstwę z szablonem i zapisujesz. Potem dajesz tak gotową grafikę na tło YT, a w opcjach ustawiasz przezroczystość na 100%.

Poprawcie mnie, jeśli głupoty gadam lub/i jeśli jest prostsza metoda.

W razie czego łap mój kanał, czyli dobrą grafikę z obniżoną jakością ;)

http://www.youtube.com/user/MrBlastBlue?feature=mhee

Ja robiłem dla siebie, i nawet fajnie wyszło, ale jest jeden problem: ograniczenie wagowe. Przez to musiałem zapisać w .jpg, i do tego zmniejszać jakość. Ale polecam bardzo prostą metodę:w Gimpie (darmowym programie do obróbki/tworzenia grafiki) stwórz nowy obraz o wymiarach 2048x2050. Następnie poszukaj w internecie grafik o tematyce Death Note, i wybierz taką, jaka ci się podoba. Następnie wklej ją na te wymiary i dopasuj tak, żeby ładnie wyglądało, tzn. ustaw tak, żeby było widać jakieś postacie, detale, a nie samo tło. Następnie zapisz w .jpg. Sprawdź, jaka byłaby waga takiej grafiki. Jeżeli przekracza limit wagowy tła na YT, obniżaj jakość, aż waga będzie pasowała. A gdybyś przypadkiem miał Photoshopa CS5 (ja niestety nie mam), to stwórz nowy obraz, i wybierz szablon tła na kanał YT, następnie dajesz na tło odpowiednią grafikę, warstwę z tą grafiką dajesz pod warstwę z szablonem i zapisujesz. Potem dajesz tak gotową grafikę na tło YT, a w opcjach ustawiasz przezroczystość na 100%.Poprawcie mnie, jeśli głupoty gadam lub/i jeśli jest prostsza metoda.W razie czego łap mój kanał, czyli dobrą grafikę z obniżoną jakością http://www.youtube.com/user/MrBlastBlue?feature=mhee

Gadasz głupoty:

1. Dobry design layout'u to nie kwestia wklejenia 1 czy 2 obrazków z internetu.

2. Z całym szacunkiem, ale Twój kanał wygląda jak kupa i nie ma nic wspólnego z dobrym layout'em.

dobry layout wygląda mniej wiecej tak: http://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft

No wlasnie ten starcraftowy wyglada zajefajnie. Nie meczy oczu i jest klimatyczny..i wlasnie o cos takiego by mi chodzilo

Yang po pierwsze primo, nic nie mówiłem, że mój kanał wygląda zaje**ście, powiedziałem tylko, że grafika nawet nawet, a nie chodziło mi o cały layout. Zrobiłbym coś lepszego gdyby nie ten limit... może ktoś wie, jak zrobić coś w deseniu tego ze starcrafta?

A z tym wklejaniem obrazków, to był po prostu sposób dla leniwych :)

Witam. Przejde od razu do sedna bo nie lubie marnować niczyjego czasu, a tym bardziej swojego.

Chcialem założyć kanał na Youtube i poszukuje grafiki. Czegoś szczególnego, niepowtarzalnego.

Moja prośba jest taka, jeśli ktoś ogarnia tj. robił już to dla siebie, dla kogoś i wyszło to jakoś fajnie... czy przy odrobinie wonego czasu dana osoba była by w stanie zrobić taką graficzke dla mnie?

Motywy przewodnie: DeathNote, najlepiej w kolorach czerni i ciemnej czerwieni.

Jesli znalazl by się ktoś chętny byłbym bardzo wdzięczny. W razie pytań odpowiem asap :)