Kanał YT, czyli grafika od zaplecza

Cześć, od kilku lat zajmuje sie grafiką, jest to moje hobby, jak i zarobek. Ostatnio zastanawiałem się nad tym jak wyglada sam proces tworzenia danej pracy, dlatego też postanowiłem się nagrać tongue.gif
Link do kanału: http://www.youtube.com/tomekzwd

Co o tym myślicie ? Samo nagrywanie nie przeszkadza mi w tworzeniu grafiki, więc myśle, że to fajny sposób na udokumentowanie swoich projektów.

Wczoraj wrzuciłem świąteczny speedart + mały prezent dla Was :)

Klasa stary. A ja się za grafika miałem, bo potrafiłem zmienić wypełnienie kształtów w GIMP'ie :D

Dzięki za ocenę :) Gdzie mógłbym zareklamować jeszcze mój kanał? z góry dzięki za dalsze oceny oraz za pomoc.

kanał się zareklamuje sam jeżeli jest dobry.

Nic nie sugeruje, chodzi mi o to że jeżeli naprawdę znasz się na rzeczy to widownia sama do cb przyjdzie.

Uuuu fajne tylko troszke tło za jasne (według mnie ja nie jestem "specjalistą") :) .

Co do reklamy to np. zapytaj.onet.pl (w pyte ludzi więc na pewno ktoś by zajrzał) albo stworzenie kanały facebook (fikcyjny o nazwie konta na yt) też może dać wiele.

@Mefisto rozumiem i dzięki za komentarz :) Jest ogólnie sens dalszego nagrywania? Pytam, ponieważ sam sam nie wiem czy takie coś przyjmie się w Polsce :P

@Lou długo się zastanawiałem nad kolorystyką, na początku chciałem to zrobić w odcieniach czerwieni, no ale potem jakoś mnie naszło na jaśniejsze kolorki ;)

Póki co mam 8 widzów i około 30 wiadomości typu "Siema, zrobiłbyś mi tło?" :P

Czemu nie Photoshop? Brak środków czy kwestia przyzwyczajenia? Osobiście też kiedyś używałem Gimpa gdyż uważałem PS'a za bardzo skomplikowanego ale gdy się na niego przesiadłem to okazał się intuicyjny. Jeśli przeraża Cię w nim mnogość opcji to zdecydowanie polecam pobrać triala i te 30 dni sobie na nim posiedzieć. Wcale nie jest tak trudny jak go malują :) Warto go również zakupić bo szybko się zwraca ;)

No z tymi zapytaniami to nie ma dziwne bo sie na tym znasz i potrafisz sie bawić. (Sam do Ciebie napisałem ;P)

@Xaorus sam PS mnie nie przeraża, wręcz przeciwnie, ułatwiłby mi życie i pewnie polepszyłby moje prace. Niestety aktualnie nie mam tyle środków by sobie go zakupić, może za jakiś czas. Szczerze mówiąc teraz żałuje, że nie kupiłem PS'a gdy była na niego promocja dla uczniów :P

@Pawlikgk odpisałem i napewno się z tobą skontaktuje :)

może gdybyś nagrywał speedart'y przeplatane z jakimiś tutorialami jesli czułbyś się na siłach, to może przyciągnęłoby to większą liczbę widzów :)

masz suba ale chcialbym zobaczyc tutoriale - najlepiej zaczynajac od podstaw :)

Warto w PS'a zainwestować bo krążyły plotki o jego abonamentowej wersji. Czytałem gdzieś o tym na jakimś forum o tematyce grafiki.

Bardzo fajna inicjatywa ;) Sub ode mnie. Czekam na więcej

@Darkas i Sayan pomysł z tutorialami nie jest zły, ale to nie będzie takie łatwe, ponieważ większość z moich prac jest wykonywana spontanicznie :) Myślałem nad Live wtedy mógłbym przy tworzeniu odpowiedzieć na jakieś pytania dot. grafiki itd, co myślicie o tym pomyśle?

@Xaorus czytałem o tej wersji i jest to dość ciekawa propozycja, pomyślę :)

Na kanale pojawił się nowy SPEEDART tła dla kanału Pawlikowe Fanduby, zapraszam do obejrzenia i skomentowania. Taka mała ciekawostka, łącznie praca zajęła mi ok. 1h 50min.

http://www.youtube.com/watch?v=OQTQlEHgqNQ

Super ;)

Leci subek również :)

tu nie rozchodzi sie o to ze pewne rzeczy sa spontaniczne chodzi np o zaczynanie od glupot typu co to sa warstwy, jak dzialaja itp - od podstaw krotkie nawet filmiki po 2~3 minuty

Z checia obejrzalbym tutoriale, co do live to moglbys je zapisywac i wrzucac na swoje konto na yt. Jak bede mial dostep do komputera, to dam suba.

Hmm.. no jeśli chodzi o takie podstawowe sprawy to nie ma problemu ;) Chociaż wolałbym, aby ludzie zadawali pytania, a ja po prostu odpowiadałbym na nie, no i pokazywał co i jak. Jeszcze się zastanowię, aktualnie zajmuję się formularzem do zamówień, więc już niedługo będzie można zamówić u mnie pracę.

RetroStax odezwij się na PW, jakoś się dogadamy ;)

Naprawdę fajnie ;) Zaciekawiłeś mnie ;)