Kara Śmierci - dyskusja

Zapraszam was do wspólnej dyskusji na temat kary śmierci

http://psychopedagog.eu/kara-smierci-aspekt-spoleczno-psychologiczny/

Jestem ciekaw waszego zdania :D

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/52904-twoje-ostatnie-slowa/

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/52904-twoje-ostatnie-slowa/

Świetnie ^^ Chciałem przekonać do dyskusji na swoim blogu :D Gracze mmo są dość interesującą społecznością o specyficznych poglądach - nawet Ci młodsi.

Pozdrawiam ;-)

Są niestety ludzie którzy w ogóle nie wyrażają skruchy ani nie widać żadnej poprawy po odsiadce, wręcz przeciwnie czasem, także dla nich można by tą sprawe przemyśleć bo szkoda kasy na ich utrzymanie, a z drugiej strony to ich zachowanie to trochę jak choroba psychiczna ale szpitale też kosztują. Nie popieram trucizny czy krzeszła strzał w łeb i tyle jak już coś, bez żadnych powiadomień, że umrzesz wtedy i wtedy, kara śmierci to kara śmierci a nie, że poczekasz sobie 20 lat, oni już wiedzą od razu, że są skazani, po prostu pewnego dnia wypuścic na spacer i pac w łeb i już, stresowanie ludzi przed śmiercią jest bezsensu, też by czuli strach przy takim sposobie także o to nie ma sie co kłócić, mogą trochę posiedzieć: coś w stylu, że popracują dla społeczeństwa w jakiś pracach drogowych czy coś. Czy zabijać takich ludzi? pewnie czemu nie, ale można to robić z głową i bardziej po ludzku i z sensem ;)

Ja jestem za karą śmierci, bo dlaczego ja, wy i inni mają utrzymywać takiego darmozjada z naszych podatków. Kary śmierci czy też dożywocia nie dostaje się przecież za kradzież cukierka. I jeszcze w nagrodę mamy mu dać jedzenie, spanie, żadnych rachunków i kredytów do spłaty do końca życia? ...

Oczywiście że kara śmierci powinna powrócić do cywilizowanej Europy. Generalnie prawo powinno zostać zaostrzone a publikacja danych osobowych wraz z zdjęciem delikwenta podawane do opinii publicznej.

Widzicie a dla mnie kara smierci nie bo to jest za "proste" .... Zrobić takiemu "piekło na ziemi" kamieniołom do konca zycia , ciezkie roboty itd...

Jak dla mnie kara śmierci powinna być przywrócona, jednak tylko dla groźnych przestępców. A reszta w zależności od przewinienia powinna wykonywać jakieś prace społeczne, bo są takie przypadki, że ludzie są tak biedni, że idą do więzienia bo tam są lepsze warunki do życia - a my za te wygody płacimy.

Dam wam info.

To co mówi wam Korwinek o wprowadzeniu kary śmierci jest stekiem bzdur ponieważ w Polsce nie można wprowadzić kary śmierci z kilku powodów:

- Ratyfikowaliśmy wiele umów międzynarodowych które mówią o nie wprowadzaniu kary śmierci przez kraje które to podpiszą w zamian mamy wiele korzyści gospodarczych

- W świetle Polskiej konstytucji..: Traktaty i umowy międzynarodowe są ważniejsze niż polska konstytucja!!! ( czyli , żeby polska mogła wprowadzić karę śmierci musielibyśmy wyjśc z UE, zerwać w/w traktaty i dopiero wtedy moglibyśmy wprowadzić karę śmierci, co dla polski byłoby gospodarczym zabójstwem )

Także nie dajcie się omamić głupotom jakie politycy wypowiadają bo jest to tylko chwyt polityczny który ma wiele zwolenników takich jak ja aby kara śmierci była wprowadzona ale wiem że jest to niemożliwe w Polsce.

A zdajecie sobie sprawę, że każda władza nagina prawo do swoich potrzeb - informacja z praktyki.

Natomiast co się stanie. gdy nagnie reguły w przypadku skazania osoby na śmierć? Inna strona jest taka, że równie dobrze mogą nająć osobnika który wykona robotę poza prawem.

Spróbujcie wyobrazić sobie sytuację, że wasz matka/ojciec został skazany na śmierć za morderstwo - z którym nigdy nie miał do czynienia. Widnieje nagranie jak bardzo podobna osoba dokonuje tego czynu. Sprawa wychodzi na jaw dopiero po wykonaniu kary. Odczuwacie żal? Strach? Obawę?

Dam wam info.To co mówi wam Korwinek o wprowadzeniu kary śmierci jest stekiem bzdur ponieważ w Polsce nie można wprowadzić kary śmierci z kilku powodów:- Ratyfikowaliśmy wiele umów międzynarodowych które mówią o nie wprowadzaniu kary śmierci przez kraje które to podpiszą w zamian mamy wiele korzyści gospodarczych- W świetle Polskiej konstytucji..: Traktaty i umowy międzynarodowe są ważniejsze niż polska konstytucja!!! ( czyli , żeby polska mogła wprowadzić karę śmierci musielibyśmy wyjśc z UE, zerwać w/w traktaty i dopiero wtedy moglibyśmy wprowadzić karę śmierci, co dla polski byłoby gospodarczym zabójstwem )Także nie dajcie się omamić głupotom jakie politycy wypowiadają bo jest to tylko chwyt polityczny który ma wiele zwolenników takich jak ja aby kara śmierci była wprowadzona ale wiem że jest to niemożliwe w Polsce.

Jest to możliwe. Pamiętaj o tym, że papier jest tylko papierem i łatwo można go zniszczyć, spalić, zlikwidować i unieważnić. Może to się stać w ciągu kilku minut. Jeśli interesujesz się historią / polityką to z pewnością znasz więcej przykładów ode mnie. Zawsze wszystko może się zmienić ;-)

Spojrz na to z tej strony ze np jakis typ gwalci i zabija brutalnie ci corke,czy uwazasz ze ktos taki powinien byc traktowany jak czlowiek?Ja uwazam ze takich ludzi poprostu powinnismy sie pozbyc,a nie leczyc bo tacy ludzie nie zasluguja na druga szanse.Ew jakies obozy gdzie by kuli kamienie do konca zycia.

*snip* Jest to możliwe. Pamiętaj o tym, że papier jest tylko papierem i łatwo można go zniszczyć, spalić, zlikwidować i unieważnić. Może to się stać w ciągu kilku minut.

Widziałem już wiele głupich postów na tym forum, ale ten, swoim idiotyzmem, przebija wszystkie.

Rzygam już tymi reklamami.

Najpierw narzucanie się z blogami o grach MMO, teraz jakieś forum psychologiczne.

Temat o tym już był i była dyskusja. Taka dyskusja jest zresztą bezsensu, bo przez każdą stronę przewijały się posty w stylu: "ciekawe co powiesz, jak zgwałci ci matkę".

Odejdz Ty i Twoj blog. Za takie reklamowanie na chama powinny byc jakies kary. To forum MMORPG, a Ty straszysz swoim awatarem i jakimis pseudodyskusjami byle by wlepic backlink.

Nie wiem, mi sie to nie podoba i uwazam, ze za to powinna byc kara smierci. Moze udaj sie na forum stricte pod twoj temat, a nie wymyslasz z dnia na dzien kolejne bzdury zeby sie wypozycjonowac?

Zapraszam was do wspólnej dyskusji na temat kary śmierci

http://psychopedagog.eu/kara-smierci-aspekt-spoleczno-psychologiczny/

Jestem ciekaw waszego zdania :D