Kara za raport

Witam jaka jest kara za raporty w smite? I gdzie można zobaczeć gdy ktoś nas zaraportował?

to sa w smite kary... no nie wiem nie wiem

Nigdy jeszcze nie napotkałem osoby która by dostała kare. Zapewne ignorują wszystko prócz hacków.

Gram już od kilku miesięcy i nigdy się nie spotkałem z karą ze strony Hi Rez. Nie raz wychodziłem z gry, na początku nie umiałem grać i feed'owałem oraz obrażałem graczy i nigdy nie odczułem nieprzyjemności z tych względów. Sam raportowałem ponad setkę graczy i nadal ich w grze widziałem. Zakładam, że Hi Rez kara tylko osoby uczestniczące w meczach ligowych, ale tego też pewny nie jestem.

Jedyna kara to "Dezerter" czy coś w tym stylu dostajesz jak wyjdziesz z gry albo z poczekalni wtedy nie możesz grać przez określony czas.

to może rozwieje wasze wątpliwości. Nie możesz zobaczyć ile masz reportów , jednak za abusive behaviour (trollowanie) - około 9 reportów po 1 grze dostajesz (lub kumulowane z wielu) dostajesz bana na 48h. To jest najmniejsza kara. Największa to ban na kilka lat. Są więc kary jak wszędzie indziej, opierające się na banach konta w zależności od czynu.

Dobra, dobra z autopsji wiem, że faktycznie bany się dostaje, teraz ktoś wie jak apelować i ile to trwa? Miałem wyjątkowo słaby dzień i co drużyna to gorsza, po którejś już mi nerwy puściły i równo pocisnąłem, możliwe że dlatego prezent od Hi-Rez'a ^^

P.S. W życiu bym się nie spodziewał, że pierwszą osobą o której wiem że dostała bana będę ja we własnej osobie XD

W takim razie widzę, że słabo interesujesz się o życiu smite. Wejdz na official site i tam wyślij do troubleshoota prośę o rozpatrzenie bana - ewentualnie przy dostaniu bana musiałeś dostać maila wyjaśniającego, tam też będzie guzik apelacji.

"Your account or IP address was in violation of section 3f of the EULA for using cheats, automation software (bots), hacks, mods or any unauthorized third-party technology, software, tools or content designed to modify the Software Product, the Service or Site. We appreciate your understanding in this matter. Be aware that Hi-Rez does not ban solely based on user reports without other supporting evidence and we human review all bans. After additional review of the evidence, we stand by the ban."

No chyba ich *ciacho*, w ogóle są jakieś cheat'y do SMITE'a? Rozumiem, nadmierne obrażanie, feed ale używanie nielegalnego oprogramowania.

Albo third party technology. Co masz otwarte w tle ? Grasz w inne MMORPG ? np PoE ? używasz tam jakichś wspomagaczy albo innych programów trzecich? Niestety nie wiem czy od tego bana da się odwołać.

Hmm bot w Tibi na ots'ie się liczy? ^^ Nie gram w nic innego.

Na razie zakładam, że perm, bo nie dostałem ani informacji na mail'a ani nic, a ban na IP i konto.Po prostu od razu po dostaniu go napisałem do supportu i uzyskałem taką odpowiedź. Trochę lipa, ale cóż znajdę sobie jakąś inna grę :D Polecasz coś?

Bany się zdarzają. I módlcie się żeby was to nie spotkało, bo jest to błędne koło- nie patrzą, czy jesteś w grze gdy was banują, co może skutkować kolejnym banem za wyjście z gry ^^

Dokładnie tak, wywaliło mnie w połowie gry, kumpel na TS'ie pyta co się dzieje, ja próbuje się zalogować, a tu *zomg* "Your account has been banned" i du*a. Śmiali się ze mnie, że go dostałem, ponieważ korzystam tylko z jednego konta, oni mają po kilka, eh.

Tak bot się liczy. Jak najbardziej sprawiedliwy ban - jestes potencjalnym zagrożeniem dla każdej gry skoro używasz bota w chociażby jednej innej. Dobrze się stało.

Tak bot się liczy. Jak najbardziej sprawiedliwy ban - jestes potencjalnym zagrożeniem dla każdej gry skoro używasz bota w chociażby jednej innej. Dobrze się stało.

]Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem.

Tylko tyle mam do napisania, wiem że mnie nie lubisz i szczerze kładę na to *ciacho*, mogę zrobić sobie nowe konto, nawet kilka mam więc w sumie mi to ryba, po prostu szkoda mi masterek, które sobie nabiłem na 'głównym' koncie, a jeśli tak oceniasz ludzi to teoretycznie każdy kto spożył alkohol jest pijakiem, a jak ktoś próbował czegoś mocniejszego to ćpun, po prostu głupota aż bije po oczach ^^

A jeśli uważasz, że każda osoba używająca tego typu oprogramowania w innych grach powinna być karana w tej to nie miałbyś z kim grać, sam pewnie byś dostał bana, chociaż ty to taki prawilny jesteś, to może byś nie dostał XD

Reporty działają, jak ich nazbierasz sporo to dostajesz zwykłego bana. Ja dostałem raz na 72h bo jakieś dzieci reportowały za byle co. Jak ktoś nagra demko ja cheatujesz to pożegnaj się z kontem, to samo z botem.

Ja akurat trafiłem na cheaterów grając z kolegą na lanie , na Afro i Odyna. Nic na nich nie działo od poczatku gry : ani silence, ani stun a Afro jak weszła na 1 lvl pod wieże to zabrało jej marne tak z 50 DMG. Kolega grał Posejdonem ja Odynem i jak zrobiliśmy combo ulta to kolega zadał marną ilość DMG ( chociaż itemy miał porządne) i ich ani zestunowało ani nie podskoczyli ( dostali środkiem Crackena). Najgorsze było to że nasz team stwierdził że noobimy a nikt nie przyszedł nam pomóc na lane. I powychodzili tylko Neith została w końcu przyszła i zrozumiała że nie kłamałem ani tłumaczyłem się. Wtedy napisałem pierwszy mój złożony report na tamtą dwójkę.

Z ciekawości zapytałem o to HiRez. Twierdzą, że raporty są uwzględniane i lecą bany, czego nie zauważyłem.

Witam jaka jest kara za raporty w smite? I gdzie można zobaczeć gdy ktoś nas zaraportował?