Karta graf

procek to intel dual core chyba (sorry nie pamietam : d) 2,5 ghz

@edit

taak na karta wydawac tysiaka nie bd. ;)

@edit2

Chyba jeszcze potrzebny bd nowy zasilacz ; x, (wiadomo, jedno pociąga za sobą łancuch, i nie długo bd musiał kupować nowy komp, zamiast 1 karty graf)

jesli dual core to zakupuj 6770, niezła wydajność, ale nie za dobra na 2 rdzenie ;] no i jednak to nowa konstrukcja która ciągnie mało prądu, grzeje się raptem do 60 stopni i masz jednak tą gwarancję, a jeśli koniecznie chcesz oszczędzić troszkę kaski to na 4850 tez bez problemu pograsz w crysisa (w directx 10) na high czy batelfield 3 na multi na ustwaieniach medium

akurat ja podchodzę do zakupów GPU tak że gwarancja jednak musi być

2 rdzenie to malo, ale nie jest aż tak źle. Już nwm czy nie lepiej wydać na kompa za 1,5k, a potem kupic lapka... Mniejsze koszta ; D

@edit

jestem zrezygnowany ! ; D... Radeon 6770 przekonuje do sb, ale jaka jest porównywalność z poprzednimi wymienionymi kartami.

A zasilacz jaki polecicie? Do 100 zł się zmieścimy?

jesli myślisz nad zakupem komputera to zastanów się czy PC czy Lap, zaczynasz studia ? może laptop jest tobie potrzebny do pracy ? jeśli nie to PC, ja osobiście laptopy traktuje jako narzędzie do pracy, tylko i wyłącznie, do grania jest albo konsola albo PC

mim zdaniem powinieneś kupić http://allegro.pl/vertex3d-radeon-hd-4850-1gb-ddr5-hdmi-pci-e-box-i2399183583.html i po problemie

Ty się za bardzo nie napalaj na tego laptopa, chyba, że masz zamiar na niego wydać grube tysiące. Komputery przenośne mają bardzo okrojoną moc, a już zwłaszcza karty graficznej. Dobra karta graficzna to najbardziej prądożerny i grzejący się podzespół komputera, a w laptopie nie ma takiej możliwości odprowadzania ciepła, więc te karty (nawet z tym samym numerkiem) są odpowiednio słabsze.

Jeśli jesteś graczem to mimo wszystko radziłbym zainwestować w desktopa, a laptopa wziąć byle jakiego do internetu, muzyki i filmów w "terenie", bo oprócz Alienware (z obłędną ceną) laptopy się do gier nie nadają.

Laptopa i tak dostane od rodziców (w końcu po tylu latach czekania) na lapka mam przeznaczone mniej wiecej 3000-5000zł. Wiadomo, że nic nie jest tanie ; o

@edit

Jadę akurat do centrum handlowego "Magnolia Park" we Wrocku, i zobaczę, podpytam, może kupie (raczej wątpię). Po powrocie oddam swoje zdanie, na ten temat : )

Na twoim miejscu za te 3000-5000 zł kupił bym dobrego peceta z i7 jeżeli chodzi o gry. A jeżeli chcesz pc i laptopa miec to niedawno składałem kompa pod BF3 i za 2,500 zł mam takie cos:

• I5 2500K 3,3Ghz (840 zl)
  • Kingston HyperX 8GB 2x4GB DDR3 1600MHz (212 zl)
  • ASUS P8Z68-V (400 zl)
  • CORSAIR CX600 V2 600W(250 zl)
  • ZOTAC GTX560TI 1GB DDR5 256bit (850 zl)

i mam też akutalnie laptopa Acer Aspire 7540G (aktualnie stoi po 1799 zł) i nie narzekam. Nawet na nim można pograć w BF3 na low (ahhh te 25 fpsow haha).

Więc na twoim miejscu sprzedał bym komputer który już masz, kupił nowy do 3000 zł, a za reszte jakiegos laptopa.

Nie widzę sensu kupować karty za 400zł do Dual Cora 2.5.

Sam mam X2 3800+ 2.0 @ 2,49Ghz i Grafikę HD4850.

Procesor bardzo ogranicza kartę a ty chcesz wsadzić coś z Serii GTS2xx.

Maxymalnie co tam możesz wsadzić to jakiś GT9600 bo różnicy nie zobaczysz.

i pamiętaj też o zasilaczu przy zmianie karty.

Czyli co w końcu, kupić nowego kompa, czy wymienić tylko kartę graficzną.. Bo jeżeli chodzi o mnie, to idę i tak dopiero do liceum, więc lapek, aż tak strasznie potrzebny to mi nie jest... Ewentualnie wolałbym kupić jakiegoś ścigacza i podjeżdżać do szkoły . To wypowiedzcie się teraz, lepiej wymienić kartę graficzną, czy komputer. ; )

Komputer.

Odezwij się do czego PC bedzie służyć i jaką kwotą dysponujesz bo 3k a 5k to jest różnica.

Na laptopa miałbym przeznaczyć 3-5k, ale możliwe, że jednak wole kupić taniej kompa, czyli tak do 3k, max! Najlepiej jakby było taniej, bo chciałbym jeszcze kupić sobie coś ^^. Komp będzie bardziej służył do grania, oglądania filmów, surfowania po necie. Tyle.

@edit

Zapewne składaków, z allegro mi nie polecacie, możecie polecić również części.

Ta karta, którą podałeś VampirLord, jest chyba słaba. Sam nie wiem, nie znam się za bardzo. Ale możliwe, że i tak jednak pokieruję się w stronę kupna nowego kompa, chociaż wolałbym przeczekać jakieś 6 miesięcy, ze względu na nowe produkcje. Dobra, skonsultuje to jeszcze. Może ktoś mi poradzić jakiś komp do 2500zł ? Oczywiście komp pod gry. Najczęściej gram multiplayer, FPS.

Pare postów wyżej napisałem ci podzespoły pod BF3 na detale high

nom, ale to uciagnie na okres 3-4 lat?

Nie chciałem tworzyć nowego tematu tylko po to by się o coś tak banalnego zapytać, no cóż, nie mam wyboru.

Chodzi o to, że karta graficzna mi padła i potrzebuję nową, najlepiej do 100-400 zł. Karta ma pociągnąć gry takie jak Battlefield 3, czy Diablo 3. Preferuje karty GeForce. Jeżeli ktoś ma czas i się zna, niech mi odpisze jaką kartę kupić. Pozdro