Karta graf

Nie chciałem tworzyć nowego tematu tylko po to by się o coś tak banalnego zapytać, no cóż, nie mam wyboru.

Chodzi o to, że karta graficzna mi padła i potrzebuję nową, najlepiej do 100-400 zł. Karta ma pociągnąć gry takie jak Battlefield 3, czy Diablo 3. Preferuje karty GeForce. Jeżeli ktoś ma czas i się zna, niech mi odpisze jaką kartę kupić. Pozdro

Używka GTX2xx, nic lepszego za to nie dostaniesz.

Najlepiej jakbyś wygrzebał skądś dodatkową setkę/dwie i kupił jakiegoś GTX460 lub 560Ti, bo o ile GTX260/275/285 to mocne karty, to mimo wszystko DX11 by się przydał.

No niby taak, ale ta karta i tak będzie używana tylko przez jakieś 2-3 miesiące, dopóki nie kupie laptopa ; x. Tzn. karta i tak jest ważna, bo komp będzie używany aż do jego "śmierci".

http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/2315144 doloz 70 zl

albo ta za 270 http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/3374697

Tak jak Ozonek radze ci dozbierać kase i kupić np. takiego GeForce GTX 460 ja go mam i póki co wszystko śmiga na full (CoD MW3,BF3,Crysis 2,Max Payne 3)

mysle nad gtx260

za 600 zl mi sie nie oplaca ; x

@edit

sry za dual post, nie zauwazylem

kup amd taniej i tez dobrze ja mam radka hd 4890 juz 3-4 lata i BF3 full detale jak i wiekszosc gier a to co wyslalem jest lepsze niz moj radek

dobra, to mam 2 do wyboru 260 i radeon. do jutra sie zastanowie, i napisze co kupie, pozdro

HD4890 to odpowiednik GTX275, którego sam posiadam w kompie (wersja nieco zoverclockowana od Gigabyte), a kupiłem go niedawno za 300zł na allegro. Ciągnie wszystko ładnie, ale tak Radeon HD4890 jak GTX275 ciągną mnóstwo mocy, w obciążeniu grubo ponad 200W, więc zastanów się czy Twój zasilacz to uciągnie (500W markowy to minimum).

No i nie dla ludzi o słabych nerwach, bo karty robią i 90C+ w stresie, a i zawyć potrafią, zwłaszcza referenty. GTX260 jest trochę słabszy, ale też nieco mniej prądożerny.

ozonek "bitch please" ^^ lubie cie ale... ja mam radka 4890 w stresie 70+ stopni i mam uszkodzone chlodzenie (w spoczynku 48+-) a karta wytrzymuje ponad 90 wiec jednak ciezko wymusic max temp ;p a staralem sie jak moglem serio...

Czy majac karte graficzne gt 9600 pojdzie mi GW2?Aion na tej karcie chodzi na full high bez zadnych problemow.

Czy majac karte graficzne gt 9600 pojdzie mi GW2?Aion na tej karcie chodzi na full high bez zadnych problemow.

off top... a po za tym grafa to nie wszystko co siedzi w kompie bo wazny jest proc i ram ^^ same dane karty nie powiedza czy gra pojdzie czy nie

ozonek "bitch please" ^^ lubie cie ale... ja mam radka 4890 w stresie 70+ stopni i mam uszkodzone chlodzenie (w spoczynku 48+-) a karta wytrzymuje ponad 90 wiec jednak ciezko wymusic max temp ;p a staralem sie jak moglem serio...

Pytanie czy masz referenta i jak masz wentylowaną obudowę. Te karty są znane z tendencji do mocnego grzania się.

mam asusa a obudowa jest otworzona do polowy bez wentylacji ^^ w h** sie kurzy ^^ AMD ogolnie sie grzeje ale nie przy byle czym i nie zagraża im to za bardzo ;p jak jakims cudem (nie wiemjakim) przegrzeje sie karta to blue screena dostanie i tyle wlaczy go i bedzie dzialal^^ a ja grajac w gry na dx 11 i nie mowie o jakims za***nym bf3 bot o parodia ale DDO na dx 11 albo arma na fullach (z moim zlomem 20 fps) to karta trzyma 60-70 stopni

mam asusa a obudowa jest otworzona do polowy bez wentylacji ^^ w h** sie kurzy ^^ AMD ogolnie sie grzeje ale nie przy byle czym i nie zagraża im to za bardzo ;p jak jakims cudem (nie wiemjakim) przegrzeje sie karta to blue screena dostanie i tyle wlaczy go i bedzie dzialal^^ a ja grajac w gry na dx 11 i nie mowie o jakims za***nym bf3 bot o parodia ale DDO na dx 11 albo arma na fullach (z moim zlomem 20 fps) to karta trzyma 60-70 stopni

Nikt nic nie mówi o zagrożeniach, karty graficzne normalnie działają w temperaturach do 100C. Mi moja robi i 92C w co wymagających grach, a dopiero wtedy to śmieszne chłodzenie Gigabyte się rozkręca do 50%. Tylko niektórzy ludzie panikują, jak im się podzespoły grzeją, więc zwróciłem na to uwagę, jak również na to, że w referentach - tak HD4870, jak i HD4890 wentylatorki potrafią zawyć.

Ja kupiłem rok temu 450GTS 1GB i sprawdza się świetnie. Dałem wtedy 400zł za niego z tego co pamiętam.

Ogólnie to tak, chcę kupić nową kartę graf., gdyż ta aktualna to Radek X1950 PRO. Własnie chciałem ją wykorzystać do końca, i ten czas nadszedł, bo karta ma jakieś obciążenia graficzne przy full detalach w grach itp i sam się monitor wygaszał.. Jakoś to znosiłem do czasu, kiedy (3 dni temu) włączyłem kompa, pochodził 3-5 min i było "Out of range" albo "No signal"... Kartę którą chcę kupić, naprawdę nie musi być "najlepsza" BF3 może chodzi na low, bo tak jak pisałem, kupuje lapka za niedługo. 400zł to i tak już jak dla mnie dużo, bo kupuje to za swoją kasę. Więc co z gtx260, pociągnie jakoś te poszczególne gry?

@edit

zasilacz karta graf
Ogólnie to tak, chcę kupić nową kartę graf., gdyż ta aktualna to Radek X1950 PRO. Własnie chciałem ją wykorzystać do końca, i ten czas nadszedł, bo karta ma jakieś obciążenia graficzne przy full detalach w grach itp i sam się monitor wygaszał.. Jakoś to znosiłem do czasu, kiedy (3 dni temu) włączyłem kompa, pochodził 3-5 min i było "Out of range" albo "No signal"... Kartę którą chcę kupić, naprawdę nie musi być "najlepsza" BF3 może chodzi na low, bo tak jak pisałem, kupuje lapka za niedługo. 400zł to i tak już jak dla mnie dużo, bo kupuje to za swoją kasę. Więc co z gtx260, pociągnie jakoś te poszczególne gry?

Pociągnie, ale na DX9/10, bo DX11 nie obsługuje.

No i na multiplayer jest też bardzo ważny procesor.

nie ma co się spinać panowie, prawda jest taka mże Nvidia i AMD produkują bardzo dobre GPU

jesli chcesz kupić nową kartę to proponuje http://www.agito.pl/...attr=248-495582

a jesli starszą konstrukcje to np. http://allegro.pl/ve...2399183583.html

jeśli koniecznie chcesz nvidie, to dobrym wyborem też będzie jakiś 2xx tak jak napisał ozonek, ale nówki nie kupisz, a te 2 będziesz miał na gwarancji , no i zawsze to nowsze konstrukcje które jednak ciągna troszke mniej prądu

a tutaj kawałek [media=]

żebyscie nie spinali posladków bo i AMD i Nvidia jest git, ale nvidia wymiata w klasie HIGH, a tysiaczka na kartę raczej wydawać nie chcesz