Czy ja wspominałem gdzieś w swoich wypowiedziach o gtx 1070? Z tego co kojarzę to pisałem tylko i wyłącznie o 380, 960 oraz 480. Gdybyś deklarował kupno gtx 1070 w ciemno byłoby to taką samą głupotą jak w przypadku 480. Dobra nie ma sensu więcej już pisać w tym temacie gdyż wchodzimy na granicę offtopu. Jeśli chcesz możemy podyskutować w temacie dotyczącym karty 480 lub lepiej na privie.
Karta Graficzna do 1000zł
Pierwsze benchmarki GTX 1070 już mamy : http://www.benchmark.pl/produkt/ranking/nvidia-geforce-gtx-1070-founders-edition
tak wiec do końca w ciemno nie oceniamy już zakupu.
Jak na razie rozmowa o RX480 to czyste spekulacje bo testów jeszcze nie mamy.
Pierwsze benchmarki GTX 1070 już mamy : http://www.benchmark.pl/produkt/ranking/nvidia-geforce-gtx-1070-founders-edition tak wiec do końca w ciemno nie oceniamy już zakupu. Jak na razie rozmowa o RX480 to czyste spekulacje bo testów jeszcze nie mamy.
OK wszystko fajnie ale dalej mnie zastanawia po co mu pokazujecie karte za kwote 2300 zl
A karta RX 480 czy bedze tak jak twierdzi AMD tak wydajna okaze sie , ale napewno bedzie obslugiwal w pelni DX 12
bedzie wykonana rowniez technologi 16 nm i bedzie kosztowac
950 zl ponad w wersja 4 gb
I ponad 1100-1200 w wersji 8 gb
Tak wstepnie POLSKIE sklepy oszacowaly cene tych kart
Czyli panawiam pytanie czyli tutaj wypowiadajacy sie twierdza ze nie ma coo czekac od strony AMD >>???
@majster008 pokazuje karte 1070 bo Aranruth stwierdzil, ze w ciemno nie ma co jej brac. Tak wiec wkleilem link ktory mowi nam o tym, ze testy karty juz sa i zakup nie bedzie w ciemno. Wszystko w granicach tematu i rozmowy którą prowadzimy.
Kolejna sprawa jest to, ze zamiast pakowac 1000zl w slabszy produkt wolalbym nawet rozlozyc na raty pozostala czesc do zaplaty i wziasc cos lepszego co posłuży za bazę do dalszej rozbudowy komputera.
Polecasz tez kartę RX480 a nie znamy nawet pozostałych podzespołów u kolegi. Co z tego, ze weźmie teraz kartę od AMD jeśli płyta/procesor ograniczy ja tak, ze będzie ona chodziła jak karta za 500 zł.
@majster008 . Kolejna sprawa jest to, ze zamiast pakowac 1000zl w slabszy produkt wolalbym nawet rozlozyc na raty pozostala czesc do zaplaty i wziasc cos lepszego co posłuży za bazę do dalszej rozbudowy komputera.
aha no tak osoby zarabiaja koksy i wszystkich stac no przeciez zyjem w europie bierzmy kredyty odrazu na komputer za kilkatysiecy zlotych
Polecasz tez kartę RX480 a nie znamy nawet pozostałych podzespołów u kolegi. Co z tego, ze weźmie teraz kartę od AMD jeśli płyta/procesor ograniczy ja tak, ze będzie ona chodziła jak karta za 500 zł.
No ale tu GTX 1070 najbardziej pasuje nawet ladnie na raty jak rozlozy
Nie mam wiecej pytani
@majster008 nie chce Cie obrażać ale po Twoich wypowiedziach najbardziej pasuje do Ciebie #BIEDA
Nie trzeba zarabiać kokosów aby pozwolić sobie na dobry komputer. Trzeba tylko mieć trochę w głowie i przede wszystkim chęć do pracy. Z samego grania w MMO wieczorami można wyciągnąć dobre pieniądze, które wystarcza spokojnie na zapłacenie raty. Jak ktoś chce to pogra a jeszcze zarobi na to aby zapłacić za komputer. W takim Blade and Soul jak gra tylko wystartowała za 100 golda przez pierwsze 2 tygodnie "chińczyk" płacił 30 euro.
Tak wiec jak ktoś chce zarobić dodatkowe 100, 200 czy 300 zł siedząc przy komputerze i grając w gry zawsze znajdzie na to sposób. Ja tak opłaciłem praktycznie cały swój komputer. A kosztował on z całym osprzętem około 7 tysięcy.
Nikt tu nie polecił tez koledze GTX 1070. Ja natomiast stwierdziłem jakie byłoby moje zachowanie.
@criss85 Bardzo cieszy mnie fakt, że wśród nas są tacy przedsiębiorczy i zaradni użytkownicy ale nie każdemu sprawia przyjemność robienie tych samych rzeczy kilka godzin dziennie. Dodam jeszcze, że w zdecydowanej większości gier handel złotem w grze jest nielegalny i można za takie coś otrzymać bana. Mówisz, że nie polecasz gtx 1070 a jednak w każdym poście w obcenym temacie o nim piszesz. Napisałeś tutaj tyle postów a teraz sobie pomyśl co wyniósł z tego autor? Tak, dokładnie nic bo cały czas nie napisałeś karty, którą realnie ten człowiek może kupić w obecnym momencie. Jeśli ktoś wybrał sobie określony budżet to znaczy, że dokładnie wie ile może wydać na kartę i pisanie rzeczy typu uzbieraj pieniądze na lepsze lub wez kredyt jest najzwyczajniej komiczne i podchodzi już pod offtop.
@majster008 nie chce Cie obrażać ale po Twoich wypowiedziach najbardziej pasuje do Ciebie #BIEDA Nie trzeba zarabiać kokosów aby pozwolić sobie na dobry komputer. Trzeba tylko mieć trochę w głowie i przede wszystkim chęć do pracy. Z samego grania w MMO wieczorami można wyciągnąć dobre pieniądze, które wystarcza spokojnie na zapłacenie raty. Jak ktoś chce to pogra a jeszcze zarobi na to aby zapłacić za komputer. W takim Blade and Soul jak gra tylko wystartowała za 100 golda przez pierwsze 2 tygodnie "chińczyk" płacił 30 euro. Tak wiec jak ktoś chce zarobić dodatkowe 100, 200 czy 300 zł siedząc przy komputerze i grając w gry zawsze znajdzie na to sposób. Ja tak opłaciłem praktycznie cały swój komputer. A kosztował on z całym osprzętem około 7 tysięcy. Nikt tu nie polecił tez koledze GTX 1070. Ja natomiast stwierdziłem jakie byłoby moje zachowanie.
juz widze jak banki ci udzielaja kredytu jak im dochodach napiszesz pracuje grajac w gry mmorpg
@criss85 Bardzo cieszy mnie fakt, że wśród nas są tacy przedsiębiorczy i zaradni użytkownicy ale nie każdemu sprawia przyjemność robienie tych samych rzeczy kilka godzin dziennie. Dodam jeszcze, że w zdecydowanej większości gier handel złotem w grze jest nielegalny i można za takie coś otrzymać bana. Mówisz, że nie polecasz gtx 1070 a jednak w każdym poście w obcenym temacie o nim piszesz. Napisałeś tutaj tyle postów a teraz sobie pomyśl co wyniósł z tego autor? Tak, dokładnie nic bo cały czas nie napisałeś karty, którą realnie ten człowiek może kupić w obecnym momencie. Jeśli ktoś wybrał sobie określony budżet to znaczy, że dokładnie wie ile może wydać na kartę i pisanie rzeczy typu uzbieraj pieniądze na lepsze lub wez kredyt jest najzwyczajniej komiczne i podchodzi już pod offtop.
dlatego pisze ze ma 3 opcje doo wyboru zakup GTx 960/R380x/ lub czekac 18 dni na premier RX 480 i wtedy decydowac coo brac
@majster008 na allegro dostaniesz kredyt do 20 rat x 0% bez zaświadczeń do około 3 tysięcy złotych ^^ poszukaj troszeczkę zanim napiszesz takie głupoty.
Noo juz widze jak cii bez zaswiadczeni i bez histori kredytowej ktokolwiek udzieli kredytu...
Co prawda vivus tak robil ale juz nie robia ...
I zreszta branie kredytu nie majac stalych dochodow too pokazuje jak trzeba byc inteligetny
Jakiś mod mógłby tych Panów wywalić do innego tematu? Żeby tam mogli sobie dogryzać do woli.
@majster008 na allegro dostaniesz kredyt do 20 rat x 0% bez zaświadczeń do około 3 tysięcy złotych ^^ poszukaj troszeczkę zanim napiszesz takie głupoty.
@Aranruth napisalem wczesniej, ze mamy za malo danych aby polecic odpowiedni model karty graficznej. Kolega nie podal nam jaka ma plyte glowna, procesor oraz zasilacz. Czytaj chlopie ze zrozumieniem bo jak narazie to Ty robisz offtop.
Wspominałem o gtx1070 bo o ta kartę majster008 ma bol d*py w kazdym temacie o sprzecie na tym forum. Jesli przesledzisz inne tematy zobaczysz jakie BZDURY ww uzytkownik potrafil pisac odnosnie kart graficznych. To samo jest w tym temacie.
Wypowiedzi majster008 nie maja na celu pomocy tylko najzwyczajniej w swiecie gosc chce porobic offtop.
@criss85 Nawiększy offtop to robisz ty. Ja i majster zaproponowaliśmy autorowi karty graficzne, które jest w stanie realnie kupić w tym momencie a ty ciągle o jednym. Zanim napiszesz kolejny post to radzę przeczytać uważnie ,,DO 1000zł" a nie do 2300zł. Ot taka drobna różnica a jak wiele zmienia.
AMD to firma jak każda inna nastawiona na zysk. Nie ma się co oszukiwać to nie są miłosierni samarytanie, ktorzy łaskawie obniżą ceny kart graficznych żeby przeciętnemu Kowalskiemu żyło się lepiej. To jest zwykł akt desperacji mający na celu dokopać przeciwnikowi. Jeśli rzeczywiście wprowadzą tak wydajną i tanią kartę graficzną to tym lepiej dla nas ale nvidia napewno odpowie obniżkami cen swoich kart graficznych. Różnica jest taka, że zieloni przez lata nagromadzili ogromne ilości rezerwy gotówki a czerwoni od dawna tkwią w letargu i obawiam się, że może się ta cała sytuacja bardziej odbić na nich niż na konkurencie. Taka dyskusja o przyszłości nie ma z grubsza wielkiego sensu zobaczymy co wydarzy się podczas premiery nowej karty.
@majster Pachnie mi tutaj fanbojem ... twoja wiara w amd jest mocna skoro deklarujesz, że kupisz te kartę nie mając nawet bladego pojęcia o jej realnej wydajności oraz cenie. Jestem ciekaw, która kartę wybierze autor tego tematu.
Jest jeszcze jeden post tak wiec 3/5 postów Twego autorstwa to czysty offtop. Nie pouczaj mnie jesli dokladnie robisz to samo w tym temacie.
Jesli kolega poda nam specyfikacje swojego PCta wtedy bedziemy mogli dobrac mu karte, ktora w pelni zostanie obsłużona przez jego maszyne.
@majster008 wywnioskować można, ze pracujesz na czarno i nie masz jak przedstawic dochodów do banku ^^
cholere ostatnio spalila mi sie GTX 770 nie polecam szmelcu od NVIDIA maja skopane sterowniki i grzeja sie ... i coo najwazniejsze maja w d*pie klientow .
To ciekawe, sam używam aktualnie od ponad roku (kupiłem już całą maszynę która wcześniej była używana też rok) GTX 770 Phantom i nic się z nią nie dzieje. Mogę ją polecić jak najbardziej. Szczególnie zastanawiałem się czy starczy mi ona na Star Citizena jak wyjdzie, jak wiadomo do tej gry nie wystarczy przeciętny sprzęt, ale po testowaniu mogę stwierdzić, że sprawuje się bardzo dobrze. Jedyne co to musiałem dokupić dodatkowe 8gb ram i kartę SSD.
Ta rozmowa nie ma sensu jeśli pytający ma procesor za 200zł jakiegoś AMD Phenoma, dlatego czekam aż mi odpowie na to pytanie które zadałem mu wcześniej. Jeśli chodzi o karty to teraz nie ma sensu kupować bo po wyjściu 1060 i RX 480 spadną ceny kart graficznych i będzie odpowiedni moment czy warto dołożyć do np. 1060 lub RX 480 czy kupić starego już teraz 970 który nie ma pełnego 4 GB VRAM (jedynie używkę będzie opłacało się kupować za 750-800zł)
Tak czytam te wasze posty... ból d*py i odwieczna rywalizacja między zielonymi i czerwonymi...
A tak swoją drogą to na allegro po 1000-1300 chodzą GTX970 w zależności od modelu. Sam mam do sprzedania Gigabyte Windforce G1Gaming jak ktoś zainteresowany WHISP
A swoją drogą ile różnicy jest między 1080/1070?
łap porównanie
Dzięki bardzo za tyle odpowiedzi ! Bardzo pomogły Poczekam na nowego AMD
Dzięki bardzo za tyle odpowiedzi ! Bardzo pomogły Poczekam na nowego AMD
Jaki masz procesor?
Przyszedł czas, żeby pochować moją 550 Ti, i kupić coś lepszego. Nie chce szarżować za bardzo z kasą więc potrzebuje jakąś porządną kartę na następne rok/dwa. Karta typowo pWstaw inne media od gry, nie musi być możliwe OC, raczej nie będe się w to bawił .Co polecicie ?