Komputer 3.20ghz procesor pentium dual-core cpu
4 gb ramu samsung
karta graficzna nividia geforce gt 520 1gb ddr3
zasilacz qoltec baseline 420w
Chciałbym wymienić kartę graficzna na inna bo ta nie spełnia wymagań raczej juz wiecie co za karta..
Komputer 3.20ghz procesor pentium dual-core cpu
4 gb ramu samsung
karta graficzna nividia geforce gt 520 1gb ddr3
zasilacz qoltec baseline 420w
Chciałbym wymienić kartę graficzna na inna bo ta nie spełnia wymagań raczej juz wiecie co za karta..
Moja dobra rada, dozbieraj jeszcze trochę grosza... z 500 powinno starczyć jeżeli chodzi o kartę graficzną. Na siłę mógłbyś kupić takiego GeForce GT730 2GB GDDR5 ale po co... nie kupisz za taką kwotę karty która da Ci jakieś widoczne różnice w grach.
P.S. Zasilacz mógłbyś wymienić na chociaż 500W jeżeli planujesz dalszy upgrade.
Raczej odradzał bym karty z serii GT, gdyż w grach sprawdzają się raczej średnio..
Poszukaj jakiegoś gtxa 460+, w tej cenie można już coś znaleźć. Tylko do tego najlepiej jakbyś wymienił tego dual cora na co najmniej quada.
Zasilacz też przydałoby się wymienić bo to czarna lista.
no dobra zasilacz a jak mam wejscie ddr3 to jak mam kupic karte z ddr5??
Nie ddr5, a GDDR5 i jest to pamięć karty graficznej, która jest wlutowana w płytę tejże karty i nigdzie jej nie montujesz.
Nie wiem czy teraz dostaniesz już za tą kwotę gtx 750 wersje 2gb gddr5. Karta nie droga , na nowej technologi , niski pobor energi (dosłownie) do innych kart spadek gigantyczny. Karta cicha temperatury 36 pasywnie 60 max stress wersja od gigabyte. Gram też w unity na wysokich w 1600x900 bez cieni ale to przez ram którego jest 4 gb. Więc do twoich podzespołow w sam raz i obejdzie się bez wymiany zasilacza.
Nie wiem czy teraz dostaniesz już za tą kwotę gtx 750 wersje 2gb gddr5. Karta nie droga , na nowej technologi , niski pobor energi (dosłownie) do innych kart spadek gigantyczny. Karta cicha temperatury 36 pasywnie 60 max stress wersja od gigabyte. Gram też w unity na wysokich w 1600x900 bez cieni ale to przez ram którego jest 4 gb. Więc do twoich podzespołow w sam raz i obejdzie się bez wymiany zasilacza.
GTX 750 to szajs. Radeon 260X Tańszy i lepszy.
Najlepszą opcją w Twoim przypadku będzie kupienie używanej grafy, ja kupiłem za 5x taniej niż nówka, jadę na niej już 3 rok i jestem zadowolony Ogólnie cały komputer mam kupiony na używane części i śmiga bez zarzutów
GTX 750 to szajs. Radeon 260X Tańszy i lepszy.
Po pierwsze radeon jest tanszy , ma wiekszy pobór mocy, gorsze wsparcie sterowników od amd, brak innowacyjnych technologi typu adaptacyjny antyaliasing , specjalnie dedyktowane physx dla kart nvidi , i inne technologie. Gdzie amd niczym nie zadziwia. A że wzrost wydajności jest minimalny i tak nie warto pakować się w karty amd gdzie się grzeją zazwyczaj. Sam byłem użytkownikiem radeonów praktycznie całe życie do tego roku. I jestem po prostu zaskoczony geforcem i bym nie zmienił w tym momencie.
z używkami jest taki problem że nie wiadomo ile pochodzą. Jeśli jednak się zdecydujesz śledź karty atx z seri hd na allegro/tablicy może na coś ciekawego natrafisz, bo to głównie ich się ludzie w tej chwili pozbywają za grosze. Dla podstawowego porównania wydajności kart łapaj stronkę http://gpuboss.com/compare-gpus
Po pierwsze radeon jest tanszy , ma wiekszy pobór mocy, gorsze wsparcie sterowników od amd, brak innowacyjnych technologi typu adaptacyjny antyaliasing , specjalnie dedyktowane physx dla kart nvidi , i inne technologie. Gdzie amd niczym nie zadziwia. A że wzrost wydajności jest minimalny i tak nie warto pakować się w karty amd gdzie się grzeją zazwyczaj. Sam byłem użytkownikiem radeonów praktycznie całe życie do tego roku. I jestem po prostu zaskoczony geforcem i bym nie zmienił w tym momencie.
\
Do 1000 zł Nvidia to crap
Zużycie prądu ? przez rok byś musiał grać po 20 godzin na dzień by to jak kolwiek odczuć. Super Technologie ? Odpal Dayng light na fulla , to przy tej karcie PC ci wyskoczy przez okno.
@up jesteście siebie warci 750 odpowiada 260x kto co woli niech to sobie wybierze. Obie karty są w tej samej cenie, i mają tę samą wydajność. Może zabierzcie swoją wojenkę gdzie indziej ?
Polecam gtx550i MSI hawk sam mam i gram na full w wszystko, komputer nie wyskoczyl mi przez okno ;p
kupiłem na allegro za 450 złotych z gwarancja na rok(rok temu) i karta dalej działa świetnie
może będziesz miał takie szczęscie jak ja i trafisz na tak swietna promocje, bo nowa karta jest chyba za 800-1000 złotych
i kto tu jest fanboyem?
mowić że invidia do 1000 złotych to crap, no na moim starym gts 250 mogłem grac w wszystkie gry(ostatnio na nim grałem rok temu) prócz słabego cod ghosta, na ustawieniach low-medium
gtx550 Ti o stary malo wydajny dziadek .
http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/asus-radeon-r7-260x-vs-geforce-gtx-550-ti
Małe porownanie radek wypada lepiej, za to gf mniej energi porzebuje.
http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/asus-radeon-r7-260x-vs-geforce-gtx-750
gtx550 Ti o stary malo wydajny dziadek .http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/asus-radeon-r7-260x-vs-geforce-gtx-550-ti290 W... 40nm robia swojeMałe porownanie radek wypada lepiej, za to gf mniej energi porzebuje.http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/asus-radeon-r7-260x-vs-geforce-gtx-750
tam masz ASUS radeon a NIE zwykly radeon vs ZWYKLY gefroce od invidi a nie od gigabyta czy msi
A to jest róznica
patrząc na karte graficzna patrzy sie na rop'y i szyne nastepnie na ilosc pamieci.
Nie patrzy sie na ropy czy szyne… a na wydajność w grach.
Nie patrzy sie na ropy czy szyne… a na wydajność w grach.
Ani na benchmarki bo w 3dmarka to raczej nikt nie gra .
Za ~350 zł można wyrwać 7850 2gb na alledrogo, to jest chyba najlepsza opcja na ten budżet, ale bez zmiany zasilacza się nie obejdzie.Za ~120 zł można wyrwać fortrona 450w, ale osobiście dorzuciłbym jeszcze z 4 dychy i kupił anteca 500w.