Karta Graficzna do 400zl

zasilacz jest wystarczajacy......ale jak chcesz sluchaj medrcow ....odrazu niech kupi 800 nie?....ogarnijcie sie zobaczcie co ile zjada a pozniej piszcie pierdoly o zasilaczu , bo to ze wam ktos napral do glowy i uwierzyliscie i kupiliscie zasilki 600 to juz wasz problem

Teraz to już nie mam pojęcia co jest dobre a co złe :P

zasilacz jest wystarczajacy......ale jak chcesz sluchaj medrcow ....odrazu niech kupi 800 nie?....ogarnijcie sie zobaczcie co ile zjada a pozniej piszcie pierdoly o zasilaczu , bo to ze wam ktos napral do glowy i uwierzyliscie i kupiliscie zasilki 600 to juz wasz problem

Oj, znowu Bladek z tą swoją tykającą bombą. Tylko czekam, aż napiszesz temat "jakiego kompa kupić, bo za słaba zasiłka poszła razem z płytą główną".

Zasilacz jest najważniejszą częścią decydującą o stabilności kompa i jednocześnie najczęściej lekceważoną. Przede wszystkim firma. Musi mieć gwarancję wydajności 80+, bez tego ani rusz. Co do mocy, to zależy co chcesz do Twojego PC włożyć, a najbardziej prądożernym podzespołem są karty graficzne przeznaczone do gier. W zależności od konstrukcji może to być od 50W do nawet 300W (GTX295 o.o).

Taki dajmy na to Radeon HD6850 (ok. 500zł nówka) ma TPD 127W. Twój procek 95W, dysk ~40, wiatraczki, ramy, płyta, dodatki... kalkulujemy i wychodzi, że markowa 450W Ci wystarczy, chociaż nie da wiele możliwości rozbudowy, jakbyś przykładowo chciał dołożyć drugą kartę na crossfire.

Jaka marka? Tu już przyjacielem będzie google z hasłem "Czarna lista zasilaczy 2012".

Bladek i jego teorie spiskowe to już tradycja przy tego typu tematach, zaraz poleci Ci HD 4870 bo "sam mam i gram w bf 3 na uber hiper pro ultra detalach bez zaciniki" po drugie kto tu mówił o 800W do tego zestawu czyli stary quad + OC i hd 6850 500-550W to bezpieczne minimum jeżeli chcesz słuchać "mędrców" go ahead make my day lecz, nie chciał bym czytać za parę dni o dymku z komputera, pasków na monitorze lub braku reakcji.

Co do

markowa 450W Ci wystarczy, chociaż nie da wiele możliwości rozbudowy, jakbyś przykładowo chciał dołożyć drugą kartę na crossfire.

Dwie karty fajna sprawa, ale raz że to wydatek na zasilacz lepszy a dwa pewnie i wodne chłodzenie by się przydało :/

Teraz sam już nie wiem, mówicie że mój PC to totalny crap, więc może poczekam jeszcze trochę i kupie całego nowego kompa. Ehhh :/

Sam poczekałbym trochę i kupił nowy od podstaw. Jeśli wiesz, że będziesz miał na to pieniądze to lepiej wyjdzie poczekać. Co do tego o 2 kartach, nie trzeba wodnego do sli / crossfire ^^ w większości przypadków górna karta grzeje się nieco bardziej, ale jeśli płyta główna ma dużo złączy PCIe, to nie ma problemu z przełożeniem karty niżej. Nie będę się rozpisywać, bo to temat woda. Chłodzenia wodnego to najczęściej używa się przy dużym oc.

#Vampir, nie wprowadzaj ludzi w błąd...

nV ma CUDA i PhysX, które poprawiają fizyke w grze, ale moim zdaniem to szkoda zachodu, ponieważ karty ATI biją nVidie ceną i wydajnością.

I kolejnym głupstwem jest kupowanie GT640, skoro można dorwać radka 256 bit za niewiele większą kwotę i z pamięcią GDDR5.

http://www.esc.pl/pr…oducts_id=31226 Ta którą podał vampir jest chyba całkiem całkiem. Bo w na cały komputer w najbliższej przyszłości nie będę miał chyba kasy^^

Dobra teraz to mnie zabiłeś tym GTS 450... komputer nie jest zły wymień zasilacz, podkręć sensownie procesor i potem rozejrzyj się za karta (HD 6850/70) lub poczekaj na premierę czegoś pokroju GTX 660/650.

HD6850 http://allegro.pl/his-radeon-hd-6850-1024mb-gddr5-najlepsza-i2476071747.html

Używany, ale 462zł z przesyłką.

I jak zobaczysz, pisze wymagany zasilacz 450w, z czym lepiej jest mieć trochę więcej. Kup jakiś markowy 500w/550w i później pomyśl o czymkolwiek.

No doba to powiedzmy że miał bym ten zasilacz 500W to jaką kartę do max 450 miałbym kupić? bo te co sa wtym przedziale mówicie że shit z kolei te dobre są około 600

Używany HD6850 z gwarancją do 2014 za 460zł to zaje... deal.

Ta co podajesz jest fajna, i widzisz na allegro 460 używana, a na ebay'u 90 funtów nowa ^^ więc najpierw kupie zasilacz 500+ potem karte a potem pomyśle o podkręceniu procka.

No tak, za granicą części komputerowe są tańsze. I dobrze robisz kupując mocniejszy zasilacz.

Dzięki wielkie za pomoc. Z mojej strony to wszystko i uważam że temat można zamknąć.

(Pewnie niedługo znowu będę o coś się pytał :)

Witam, poszukuję jakiejś w miare dobrej karty graficznej do 400zł.

Karta miala by służyć głównie do gier i oglądaniu filmów, z naciskiem na gry ^^.

Co prawda potrafię wyszukać karty w tym przedziale cenowym, ale nie mam bladego pojęcia na co głównie zwracać uwagę jeśli am ona być do gier komputerowych.

Moja obecna karta to ATI Radeon HD4650

Mam pewien sentyment do ATI jedna Nvidią również nie pogardzę.

Parametry mojego komputera:

Procesor Intel Core 2 Quad Q8200 2,33 GHz

Grafika ATI Radeon hD46500

Ram 4GB DDr2

Directx 11

Płyta główna MSI G31TM-P35

Zasilacz 450V

Z góry dziękuje za odp :)