Karta Graficzna do 400zl

Witam, poszukuję jakiejś w miare dobrej karty graficznej do 400zł.

Karta miala by służyć głównie do gier i oglądaniu filmów, z naciskiem na gry ^^.

Co prawda potrafię wyszukać karty w tym przedziale cenowym, ale nie mam bladego pojęcia na co głównie zwracać uwagę jeśli am ona być do gier komputerowych.

Moja obecna karta to ATI Radeon HD4650

Mam pewien sentyment do ATI jedna Nvidią również nie pogardzę.

Parametry mojego komputera:

Procesor Intel Core 2 Quad Q8200 2,33 GHz

Grafika ATI Radeon hD46500

Ram 4GB DDr2

Directx 11

Płyta główna MSI G31TM-P35

Zasilacz 450V

Z góry dziękuje za odp :)

Czego szukać oto jest pytanie zapewne czegoś z GDDR5 tylko uważaj bo zasilacz za mocny nie jest pół biedy jeżeli jest markowy jeśli no name to do wymiany.

HD6850 za 450zł idzie dostać ,

Albo coś Pokroju GTS450/460

GTS450/GTX 460 są już nie opłacalne HD 6850/70 brał bym pod uwagę ale zasilacz może nie dać rady.

właśnie tak rozkręciłem ten mój złom, i zasilacz to jest chyba jednak 300W ( głowy nie dam bo akurat napis ilu watowy jest zasłonięty, a w necie nie mogę znaleźć) :/ model to fsp group inc hh 300atx

Więc pewnie przed kupnem karty czeka mnie kupno zasilacza :/

przy 6850 nawet nie ryzykuj z takim zasilaczem, znaczy się noname typu 450, 300 w, sam miałem kiedyś 450 coolermastera (model najsłabszy) i latem komputer się wyłączał bo zasilacz się grzał

najpierw kup lepszy zasilacz , pozniej mysl o grafie , bo z tym zasilaczem szkoda gadac. kup porzadnego 450-600

Taki mam zamiar. a czy zasilacz oprócz możliwości podpięcia bardziej energożernych podzespołów coś daje?

I tak na przyszłość, czym kierować się pod czas wyboru karty graficznej ?

lepszy zasilacz, stabilna praca komputera i lepsze podzespoły możesz podłączyć

czym się kierować ? testami na pclab, benchmark.pl, wydajnością

No ale np. pójdę do sklepu i tam nie będę miał bechmarka :P Myślałem że im więcej np ma GB pamięci tym lepiej ale ludzie piszą ze to ma się nijak do faktycznego działania karty.

człowieku, najpierw obadaj w necie wydajność poczytaj o sprzęcie a dopiero wtedy idź do sklepu

Tylko ci którzy opisują wydajność itp w necie też się czymś kierują...

Kierują się typem, szyną i ilością pamięci. Do tego dochodzi proces technologiczny, taktowanie rdzenia i pamięci itd.

Mniej więcej o to mi chodziło :)

GTS450/GTX 460 są już nie opłacalne HD 6850/70 brał bym pod uwagę ale zasilacz może nie dać rady.

Mówiłem o kartach +/- 400zł a nie o +/- 500-700 :P

FSP to raczej fortron więc nie jest to no name tylko dobra marka lecz 300W do obecnego zestawu to cud, że działa!

Hmm to mogło by wyjaśniać dziwne jęki dochodzące z mojego komputera^^

Nie no taki żarcik, sam się zdziwiłem że to 300 bo z tego co kojarzyłem miałem 450, i różnicy w pracy komputera jakoś nie widziałem wszystko ładnie, płynnie chodzi.

człowieku o co tobie chodzi, aż chce mi się wulgaryzmów troche zapodać ale mam już sporo ostrzeżeń &*^%^&%$$%#& ? te karty są testowane przez profesjonalistów, czytaj, informatyków itd. i nie mówię tutaj o anonimowych stronach i forach na portalu z grami mmorpg, tylko o profesjonalnych stronach traktujących o hardware, typu pclab.pl czy benchmark.pl, gdzie są testy wszystkich dostępnych na rynku kart graficznych, a redaktorzy kierują się tym aby przedstawić dla strony zainteresowanej, czyli potencjalnego klienta: plusy, minusy konstrukcji karty graficznej, a także jej wydajność, więc wybierając kartę graficzną, najpierw ustalasz budżet, wybierasz konstrukcje które cię interesują i sprawdzasz jej wydajność w testach na pclab czy benchmark

Kiedyś nie było internetu. i jak szedłeś do komisu samochodowego to nie mogłeś sprawdzić samochodu na np. benchmarku i jakoś sobie radzili...

Tak więc zrób zdjęcie tabliczki znamionowej zasilacza (jeśli masz taką możliwość) i wszystkie niewiadome się wyjaśnią, będzie można ustalić dalszy plan działania.

Jak na złość aparatu teraz nie mam. Może powiedz co tam jest najważniejszego albo po prostu wszystko co tam jest przepisze :)