Karta graficzna do 600 zł

Witam. Chciałbym znaleźć dobrą kartę graficzną do około 600 zł. Moja poprzednia uległa awarii i została wysłana do reklamacji (Radeon 6850 HD Cyclone) ale już prawie dwa miesiące czasu czekam i nic. Dlatego postanowiłem żądać zwrotu pieniędzy. Szukam czegoś równie dobrego albo lepszego w tej cenie. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie.

AMD Phenom II X2 555 Processor

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
12 GB Ram'u, 2x2 Kingston i 2x4 Goodram
OCZ StealthxStream 2 600W

Odblokowałeś 2 rdzenie w swoim procesorze?

Nie, nie mam ich odblokowanych, ale chciałbym to zrobić, problem w tym, że nie wiem jak zrobić to bez żadnego ryzyka.

Masz płyte główną, którą ja kiedyś miałem, na płycie po prawej stronie laminatu, niedaleko pamięci operacyjnej są dwa przełączniki, jeden z nich ( ten dolny ) to przełącznik z opisem "core unlocker" włącz go, chyba po włączeniu na płycie zapali się czerwona dioda, odpal kompa i czekaj, jak wszytko się elegancko włączy i będzie działać bezproblemowo, kliknij PPM na mój komputer właściwości, menadżer urządzeń, na + przy porcku, jak rozwiną się tobie 4 zakładki to powiem brawo właśnie z 2 rdzeni zrobiłeś 4 rdzeniowy procesor. I nie nic się nie stanie nawet jak się nie odblokuje, także kombinuj śmiało i będziesz miał okazje do wyczyszczenia wnętrza pieca z kurzu.

co do karty graficznej: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-660-2gb-ddr5-192-bit-hdmi-dp-box-gtx660-dc2ocph-2gd5-583985/

skoro radeon siadł, to masz coś do konkurencji tym razem :)

Materiały pomocnicze :) :

http://zapodaj.net/8436156518e8d.bmp.html

Wielkie dzięki, nie sądziłem że to takie proste. Prędzej czy później będę musiał wymienić procek na jakiś i5 (co oznacza automatyczną zmianę płyty głównej) bo na takim zabytku w dużo nie pogram :P . Co do karty to wygląda nieźle, myślałem też o radku l9 270x , czy jakoś tak, ale może rzeczywiście wypróbuję tym razem konkurencję :D.

Wielkie dzięki, nie sądziłem że to takie proste. Prędzej czy później będę musiał wymienić procek na jakiś i5 (co oznacza automatyczną zmianę płyty głównej) bo na takim zabytku w dużo nie pogram . Co do karty to wygląda nieźle, myślałem też o radku l9 270x , czy jakoś tak, ale może rzeczywiście wypróbuję tym razem konkurencję .

yaya, stary karty są zbliżone wydajnościowo, a szczerze to 2 firmy padają jak króliki ( padają.. you know what i mean [trolling] ) , więc sytuacja jest taka że albo wybierasz dlatego że jesteś fanbojem, czy super ziom z oski informatyk polecił, albo po prostu że chcesz spróbować czegoś nowego, ja zaproponowałem tym razem nvidie...... bo czemu nie ?

co do procka, działają 4 rdzenie ? jak tak to jeszcze 2 przełącznik pierdyknij, podkręci ci procka do 3,4 Ghz :) ale jeśli mam być szczery to bym nie ryzykował.

a i5 to git proc wiadomo, niestety chłopaki z AMD dali ciała ale będzie lepiej, pozdro ! :lol:

Możesz się zastanowić nad używaną HD7870XT, która jest lepsza od GTX660, a OC daje duży przyrost mocy.

http://allegro.pl/sapphire-radeon-hd-7870-xt-with-boost-gwarancja-i4236970235.html

Przed chwilą spróbowałem i pisze że phenom x4. To znaczy pisało, dopóki komp się nie zrestartował i zaczął naprawiac przywracaniem systemu. Te całe turbo było włączone chyba od początku. Nie wiem za bardzo o co chodzi, ale zależy mi na odbokowaniu tych rdzeni. Da radę coś zrobić?

@Edit: Okej, może założę nowy temat co do tego procka, bo nie chcę za bardzo robić offtopu. Co do tego tematu to GTX 660 będzie chyba odpowiedni, dzięki za pomoc z tą kartą.

Jednocześnie proszę o pomoc z prockiem, w innym temacie.

Witam. Chciałbym znaleźć dobrą kartę graficzną do około 600 zł. Moja poprzednia uległa awarii i została wysłana do reklamacji (Radeon 6850 HD Cyclone) ale już prawie dwa miesiące czasu czekam i nic. Dlatego postanowiłem żądać zwrotu pieniędzy. Szukam czegoś równie dobrego albo lepszego w tej cenie. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie.

AMD Phenom II X2 555 Processor

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
12 GB Ram'u, 2x2 Kingston i 2x4 Goodram
OCZ StealthxStream 2 600W