Karta graficzna do dodatkowego kompa

Hej, może ktoś polecić jak najtańszą kartę graficzną do tytułów jak GW2, Tera, Archeage?

W pracy mam dziennie ok 2 godzin przerwy a że na fajki nie chodzę to pograłbym sobie na leciwym już paździerzu.

Paździerz przedstawia się następująco:

Karta graficzna Geforce GT9800 512 ddr3

Dysk WD Black 1tb

4GB RAM

Procesor Athlon X4 2,61

Zasilacz jakiś no name 450W

Zainstalowałem dzisiaj GW2 i działa na średnich detalach o dziwo płynnie, Diablo 3 na maxa chodzi płynnie ale np. Taka TERA na średnich to ok 15-20fps

Jako że to nie mój kompa a w pracy będę grał niedużo zależy mi na taniej karcie tak żeby np. Tera na średnich śmigała ponad 30fps

hmm może gtx260 albo 8800GT? ;)

Zanim zaczniesz się z tym bawić to na temat Tery polecam ten temat - http://tera-forums.enmasse.com/forums/general-discussion/topics/I-think-I-found-the-most-complete-guide-on-fixing-Tera-O-FPS-issues

Dopiero po tym warto sprawdzić ile masz tam fpsów.

Posłuchaj rad Hasiry, ostatnio na forum ktoś miał podobny problem i jakaś tam własnoręczna konfiguracja gry powoduje duży wzrost fpsów. Z kart poleciłbym gtx260 który pomimo tylu lat nadal daje sobie świetnie rade, oczywiście >Dx11.

Gtx 260 nie obsługuje dx11

Gtx 260 nie obsługuje dx11
Posłuchaj rad Hasiry, ostatnio na forum ktoś miał podobny problem i jakaś tam własnoręczna konfiguracja gry powoduje duży wzrost fpsów. Z kart poleciłbym gtx260 który pomimo tylu lat nadal daje sobie świetnie rade, oczywiście >Dx11.

wiadomo ze chyba od 460gtx-a jest dx11 lecz to juz za "mocna" karta do zasilacza "no name" wiec po tych zabiegach ze strony od hasira 260gtx jest najlepszym pomysłem pomimo braku dx11 i mała il ramu na karcie za to ma zabójczą szyne polece ci moją stara kartę jeszcze gdzies jest uzywana gainward 260 gtx 796mb na 446 bit

hmm może gtx260 albo 8800GT?

wiadomo ze chyba od 460gtx-a jest dx11 lecz to juz za "mocna" karta do zasilacza "no name" wiec po tych zabiegach ze strony od hasira 260gtx jest najlepszym pomysłem pomimo braku dx11 i mała il ramu na karcie za to ma zabójczą szyne polece ci moją stara kartę jeszcze gdzies jest uzywana gainward 260 gtx 796mb na 446 bit
Zmiana 9800GT na GTX 260 to strzał w stopę, a zmiana na 8800GT to już nawet nie wiem jak to nazwać ta karta jest gorsza... Do tego polecasz 260 który pobiera więcej mocy niż 460...

Na początek byłoby miło gdyby autor tematu mógł chociaż podać dokładną specyfikacje...

Zmiana 9800GT na GTX 260 to strzał w stopę, a zmiana na 8800GT to już nawet nie wiem jak to nazwać ta karta jest gorsza... Do tego polecasz 260 który pobiera więcej mocy niż 460...Na początek byłoby miło gdyby autor tematu mógł chociaż podać dokładną specyfikacje...

co do 8800 ok zgodze się nie byłem pewien lecz 260 poleciłem z faktu ze mam taki sam wlasnie z 400-setką i działał komp do tego 260-tka jest tańsza dlatego ją poleciłem

co do specyfikacji to ją podał

Hej, może ktoś polecić jak najtańszą kartę graficzną do tytułów jak GW2, Tera, Archeage?

W pracy mam dziennie ok 2 godzin przerwy a że na fajki nie chodzę to pograłbym sobie na leciwym już paździerzu.

Paździerz przedstawia się następująco:

Karta graficzna Geforce GT9800 512 ddr3

Dysk WD Black 1tb

4GB RAM

Procesor Athlon X4 2,61

Zasilacz jakiś no name 450W

Zainstalowałem dzisiaj GW2 i działa na średnich detalach o dziwo płynnie, Diablo 3 na maxa chodzi płynnie ale np. Taka TERA na średnich to ok 15-20fps

Jako że to nie mój kompa a w pracy będę grał niedużo zależy mi na taniej karcie tak żeby np. Tera na średnich śmigała ponad 30fps