Karta graficzna do gier

siema szukam jakiejs "Lepszej karty graficznej do gier" mam problem poniewaz nie znam sie na kartach kompletnie:) jesli ktos ma jakies pomysly prosze pisac :) najlepiej w cenie do 1000zl. mam nadzieje ze sa takie karty^^ pozdrawiam : )

polece Radeona ASUS HD7850 2Gb pamieci. Tania i dosc mocna karta co uciagnie wszytsko na max detalach. koszt okolo 800zl +

Ode mnie trochę GeForce

http://www.ceneo.pl/17976030 GTX 660 jest wystarczająco dobra

http://www.ceneo.pl/...zukaj-GTX 660Ti GTX 660Ti Lepsza wersja tej wyżej

http://www.ceneo.pl/...;szukaj-GTX 760 GTX 760 minimalnie przebija twój budżet ale to już jest wysoka półka.

Na tych kartach zagrasz spokojnie we wszystkie współczesne gry przynajmniej na średnich ustawieniach o ile reszta sprzętu podoła.

Pamiętaj że nowa karta oznacza często nowy zasilacz.

500 W wystarczy w zupelnosci na 7850. z zasilaczem zostanie mu z 50zl na piwo i fajki. I pogra we wszytsko czy Metro : LL czy Crysisa 3 .

To dziwne, że mój znajomy gra na GeForce GT430 w Crysisa 3, czy Far Cry 3 na średnich >_>. Przepłacacie i tyle.

temat jest po to aby dobrac koledze karte przyszlosciowa do gier single i zapewne mmo.

wiec oferujemy mu karty z wyzszej polki w dobrych cenach, nie chcemy chyba aby kolega sie cofal ze sprzetem.

oczywiscie na tym gf pojdzie jak piszesz FC3 itd ale za rok czy 2 karta bedzie juz antykiem.

edit. Pomylilem sie z cena 7850 :) teraz juz chodza od 700zl +. wiec z zasilaczem zostanie Ci na kostke ramu 4gb lub 6gb :)

dziekuje za podane karty. teraz musze dokonać dobrego wyboru :) slyszalem ze geforce przebija nvidie? czy to prawda?

GeForce to nazwa desktopowych kart graficznych nvidii.

ps. zasilacz mam 500W wiec mysle ze nie bede musial kupowac nowego poniewaz kompa kupilem rok temu wlozyli mi karte graficzna geforce GT 520 podobno to jakis shit z tego co wyczytalem w necie i z tego co sie doczytalem to mam bardzo dobrego kompa brakuje tylko dobrej karty :)

przepraszam pomylilem sobie nvidia z radeon^^^

Trudno powiedzieć czy przebija Radeona czy nie. Moim zdaniem GeForce jest ździebko lepszy od Radeona. Radeony z kolei zazwyczaj są nieco tańsze. To tak jak z autami, jedni wolą japońskie drudzy niemieckie.

dzieki Azargo taką odpowiedź chciałem otrzymać : )

Gf jest lepsze bo maja wspomaganie ( licencje ) do wiekszosci gier ale gorzej sobie radza w rozdzielczosci HD.

Zas Fakt Radeony sa tansze lecz lepiej dzialaja w HD :) rzecz gustu :) lepiej postawic na dobra wydajnosc niz na jakosc . takie jest moje zdanie .

zawsze bylem za Gf lecz po zakupie pierwszego radeona uznalem ze ATI sa lepsze niz nvidia jesli porownac ceny i wydajnosc w grach.

@up

zgadzam się, tylko że czasem mają problemy ze sterownikami:)

Mimo wszystko polecam wybrać jednak Radeona:) do 1000 zł znajdziesz kartę marzeń bez problemu:P

powtorze za 700zl jest Radeon hd 7850 porownywalny z gf 660ti.

zreszta przypomne ze GF ciagna wiecej pradu...

Radeon hd 7850 porownywalny z gf 660ti.

huehuehue. Porównywalny (ale mimo wszystko lepszy) z 660Ti jest 7950. Z radkiem 7850 to może konkurować 660 (bez Ti).

No i radeony na ogół lepiej się kręcą, a po oc konkurencyjnych kart (GF vs AMD) zazwyczaj radeony osiągają lepsze wyniki.

Jeżeli do tego 1000zł nie wliczać zasilacza, to masz 660Ti lub 7870 XT (tylko od Sapphire).

siema szukam jakiejs "Lepszej karty graficznej do gier" mam problem poniewaz nie znam sie na kartach kompletnie:) jesli ktos ma jakies pomysly prosze pisac :) najlepiej w cenie do 1000zl. mam nadzieje ze sa takie karty^^ pozdrawiam : )