Karta graficzna do WoW

Witam otóż szukam karty graficznej w przedziale cenowym do 500zl na której ruszy mi wow na ultra mój komputer nie jest najnowszy ale n8e jest jeszcze najgorszy. Chodzi dobrze lecz grafa kiepska.

Specyfikacja:

Intel core i3 CPU 550 @ 3.2Ghz x4

Karta graficzna Radeon AMD HD 5670

Ram 4gb

Płyta główna Foxconn H55mxv

na ultra nie pograsz ;) nie ta cena i nie ten procek ;)

no ciężko będzie z 2 jajowcem z ht :) a nie x4 :D :ph34r: sprzedaj procka kup i5 wtedy można pomyśleć nad kartą z i3 nie pograsz :D nie masz mocy przerobowych to pomyśl co lepsze najpierw czy i5 750/760 lub i7 z serii 8xx wtedy jest sens kupować kartę

no ciężko będzie z 2 jajowcem z ht  a nie x4   sprzedaj procka kup i5 wtedy można pomyśleć nad kartą z i3 nie pograsz  nie masz mocy przerobowych to pomyśl co lepsze najpierw czy i5 750/760 lub i7 z serii 8xx wtedy jest sens kupować kartę

Gry od blizzarda mają to do siebie, że nie bardzo potrafią te 4 rdzenie wykorzystać za to znakomicie radzą sobie z dwoma. Weź też pod uwagę, że wymiana procka na jakiś sensowy wiąże się z wymianą płyty głównej a on ma aktualnie 500zł. Choć faktem jest że gry MMO mają większe zapotrzebowanie na CPU niż GPU. Co do porady, polecam GeForce 750TI z 2GB pamięci lub jeśli zasilacz pozwoli (nie napisałeś jaki masz) i nie przeszkadzają ci używane modele to Radeon R9 270 (można go podkręcić i dostać praktycznie za darmo wersję 270X). Uprzedzam też, że na ultra ci nie pójdzie tz. gdzieś w terenie może ale na raidzie/bg gdzie jest dużo graczy będziesz musiał obniżyć detale do wysokich.

Gry od blizzarda mają to do siebie, że nie bardzo potrafią te 4 rdzenie wykorzystać za to znakomicie radzą sobie z dwoma. Weź też pod uwagę, że wymiana procka na jakiś sensowy wiąże się z wymianą płyty głównej a on ma aktualnie 500zł. Choć faktem jest że gry MMO mają większe zapotrzebowanie na CPU niż GPU. Co do porady, polecam GeForce 750TI z 2GB pamięci lub jeśli zasilacz pozwoli (nie napisałeś jaki masz) i nie przeszkadzają ci używane modele to Radeon R9 270 (można go podkręcić i dostać praktycznie za darmo wersję 270X). Uprzedzam też, że na ultra ci nie pójdzie tz. gdzieś w terenie może ale na raidzie/bg gdzie jest dużo graczy będziesz musiał obniżyć detale do wysokich.

ehh.... skopiuj sobie nazwę i model płyty.. dop później coś wspominaj o tym...(podałem dokładnie pod jego socket cepy)

2 jaja czy 4 bez różnicy bo i tak gry korzystają z mocnego 1 jaja w cepie(single core prerformance)

więc to kolejna herezja... co do radeonów gratuluję kolejny fan koparek... 750ti dla ultra ? rly? to ja sobie poprostu poczytam prozę Mickiewicza....

jak ktoś wyżej zauważył nie ten procek nie ta karta (cenowo)

No to ciężko w przedziale 500zł z takim sprzętem walnąć Ultra.

Ja mam prawie identyczny PC co @marins (PC#2) i gra na biega ultra w DSR 3840x2160 w jakiś 50-60fps podczas soft farmy/dungeonów czy garnizonu. Ale jak już decydujemy się na BG/Raid to DSR muszę wyłączyć i statywna 1920x1080 z cieniami na off lub low dla płynnej rozgrywki.

Prawda że WoW nie jest jakąś grą strasznie wymagającą. Przecież powstał w 2005 roku, więc byle dzisiejszy PC go uciągnie - ale po updetach silnika jest to gra na 2012/13. Tak jak już panowie wspomnieli - procesor>grafa, myślę że nad RAMem też możesz pomyślec. Sam grałem na GTX460 4gb Ramu i i2 (jeszcze w Cata) dorzuciłem 8gb ramu i dobrze śmigała na ultra tyle że 1280x1024 bo bieda była z ekranem :D

starczy

mój komputer nie jest najnowszy ale n8e jest jeszcze najgorszy. Chodzi dobrze lecz grafa kiepska.

Specyfikacja:

Intel core i3 CPU 550  @ 3.2Ghz x4

Ram 4gb 

no najgorszy to nie jest, jest tragiczny .... na złomowisku znalazłeś ?

kolega u góry niech zamknie morde. Prostak i gimbus. Rodzice kupują, to się do ludzi rzucasz? Zamknij pysk lepiej.

kolega u góry niech zamknie morde. Prostak i gimbus. Rodzice kupują, to się do ludzi rzucasz? Zamknij pysk lepiej.

nie rób off-topu. nie obrażaj ludzi. i jeśli tego nie wiesz to ten komp faktycznie jest tragiczny.

Edit: @desperat ale to nie powód by pisać takie nie miłe rzeczy.

Nie ma znaczenia że tragiczny ale takim komentarzem też nic nie wniósł do tematu a tylko wyśmiewa się z autora tematu.

Witam otóż szukam karty graficznej w przedziale cenowym do 500zl na której ruszy mi wow na ultra mój komputer nie jest najnowszy ale n8e jest jeszcze najgorszy. Chodzi dobrze lecz grafa kiepska.

Specyfikacja:

Intel core i3 CPU 550 @ 3.2Ghz x4

Ram 4gb