Witam. Mam takie do was pytanie czy znacie jakiś serwis lub sklep który sprzedaje karty graficzne do laptopów ponieważ posiadam laptopa z dobrym procesorem oraz dość dużą ilością ram ale niestety karta graficzna jest tragiczna i niestety muszę ją zmienić. Moja karta graficzna nie jest zintegrowana i mam możliwość zmiany tylko nie wiem gdzie mogę taki sprzęt kupić.
Karta graficzna-laptop
sądzę że najlepszym sklepem będzie allegro
no właśnie na allegro szukałem i nic nie mogę znaleźć niestety
Proponuję załatwić to tam gdzie był kupowany laptop. Jeśli jest jeszcze na gwarancji to niestety nie wchodzi w grę zamiana czegokolwiek w środku, no chyba że nie zalezy Ci na niej.
A ile zaplaciłeś za laptopa??
Nie ma gwarancji a jakby miała to i tak jej nie potrzebuję po prostu potrzebuję lepszej karty graficznej tak do 500zł max ani złotówki więcej. Za całego laptopa 1000zł ale karta graficzna jest do bani procem AMD x2 64 3,2 Ram 4GR DDR3 a karta taki szit że nawet nazwa jest długa i do d*py powiem tak nawet LoL nie chodzi płynnie. A i jest to Asus k51AC tylko troszkę zmieniony
a ten model ma możliwość zmiany tylko karty graficznej ? szczerze wątpię
z tego co sprawdziłem to grafika jest wlutowana w płytę główną
nie nie jestem pewny że można zmienić bo już kiedyś była zmieniana przez poprzedniego klienta ale nie miał pieniędzy aby kupić taką samą jaką miał i kupił jakiś złom bo była mu tylko potrzebna do pracy biurowej.
To Cie zrobił w wała , mógł zmienić (zabawa z lutowaniem ) owszem ale na taką samą zresztą sprawdź jaką masz , ten laptop powinien mieć ATI Mobility Radeon™ HD 3200 , a sprowadzi możesz programikiem cpu-z
ale wydaje i się że na tej karcie lol powinien chodzić
P.S. a jakiego Windowsa używasz ?
http://www.bluemobility.pl/amd-radeon-hd-7970m-20gg-gddr5-p-24731.html
http://www.bluemobility.pl/nvidia-geforce-gtx-680m-40gb-gddr5-p-24732.html
Pytanie tylko czy jesteś w stanie takie karty schłodzić i czy na pewno masz dedykowany slot. Możesz też spróbować skontaktować się z kimś ze sklepu, może nakieruje Cię na jakiegoś sprzedawce.
@UP to mu poleciłeś , zakładając że może włożyć te karty ( w co ja bardzo wątpię, ) to są one za dobre do tego laptopa i ta słabsza z tych linków ,to może będzie wykorzystana w 50%, pozatym che dać max 500 zł,
@ do autora ściągnij programik cpu-z i sprawdz jki masz tam chipset ,przy okazji możesz sprawdzić procesor i kartę graficzną
Witam. Mam takie do was pytanie czy znacie jakiś serwis lub sklep który sprzedaje karty graficzne do laptopów ponieważ posiadam laptopa z dobrym procesorem oraz dość dużą ilością ram ale niestety karta graficzna jest tragiczna i niestety muszę ją zmienić. Moja karta graficzna nie jest zintegrowana i mam możliwość zmiany tylko nie wiem gdzie mogę taki sprzęt kupić.