Albo to ja jestem ślepy albo to ty jakoś dziwnie tłumaczysz sobie te wyniki. R9 290x: różnica między i5 4690k a i7 4770k wynosi 3 pkt, po OC różnica wynosi 4 pkt jest więc praktycznie stała GTX 970: te same procesory różnica wynosi 9 pkt, po OC 10 pkt też jest praktycznie stała wniosek taki że ani R9 ani GTX nie zaliczają jakiejś gwałtownej zmiany w wydajności przy zmianie procka na lepszy tak jak to sugerowałeś i5 4690k: różnica między R9 290x a GTX 970 wynosi 21 pkt a po OC 21 pkt i7 4770k: te same karty - 28 pkt a po OC 27 pkt jak widzisz tutaj też różnice między kartami są stałe Proszę cię następnym razem jak będziesz próbował coś udowodnić najpierw sprawdź czy to prawda a nie wprowadzasz innych w błąd.Czyżbyś miał jakieś problemy z pojęciem prostego faktu? GTX 970 i R9 290X to karty o podobnej wydajności, ale R9 wymaga o wiele szybszego CPU by tą wydajność osiągnąć. R9 290X+i5 4,5GHz osiąga taką samą wydajność co GTX 970+i5 3,5GHz, czyli procesora szybszego o prawie 30%. Czy zrozumienie tak prostej zależności jest trudne dla twojej mózgownicy?
Karta graficzna MSI GTX 960 GAMING 2GB
Dobre ))
Gdyby było jak mówisz to różnica jaka jest na i5 powinna się niwelować na podkręconym i7 bo r9 powinien dostać kopa od mocniejszego procka a tak się nie dzieje. GTX jest mocniejszy na i5 o 21 pkt i to samo jest na i7 po OC + dodatkowe pkt które daje procek. A to wszystko świadczy o tym że R9 jest słabszy od GTX a nie o podobnej wydajności.
Dobre )) Gdyby było jak mówisz to różnica jaka jest na i5 powinna się niwelować na podkręconym i7 bo r9 powinien dostać kopa od mocniejszego procka a tak się nie dzieje. GTX jest mocniejszy na i5 o 21 pkt i to samo jest na i7 po OC + dodatkowe pkt które daje procek. A to wszystko świadczy o tym że R9 jest słabszy od GTX a nie o podobnej wydajności.Nie, karty mają podobną wydajność z lekką przewagą GTXa(Po OC obu kart GTX potrafi być szybszy nawet o 20%). Istotny tutaj jest fakt tego, że testy z których wysłałem wykres były przeprowadzone w miejscach obciążających procesorowych. W grach które nie wymagają szybkiego CPU jak Metro Last light wydajność będzie bardzo zbliżona bez względu na CPU.
Witam chciałbym wiedzieć co myślicie o karcie MSI GTX 960 Gaming 2GB.
Słyszałem o niej bardzo złe opinie więc chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej.