Karta graficzna MSI GTX 960 GAMING 2GB

Albo to ja jestem ślepy albo to ty jakoś dziwnie tłumaczysz sobie te wyniki. R9 290x: różnica między i5 4690k a i7 4770k wynosi 3 pkt, po OC różnica wynosi 4 pkt jest więc praktycznie stała GTX 970: te same procesory różnica wynosi 9 pkt, po OC 10 pkt też jest praktycznie stała wniosek taki że ani R9 ani GTX nie zaliczają jakiejś gwałtownej zmiany w wydajności przy zmianie procka na lepszy tak jak to sugerowałeś i5 4690k: różnica między R9 290x a GTX 970 wynosi 21 pkt a po OC 21 pkt i7 4770k: te same karty - 28 pkt a po OC 27 pkt jak widzisz tutaj też różnice między kartami są stałe Proszę cię następnym razem jak będziesz próbował coś udowodnić najpierw sprawdź czy to prawda a nie wprowadzasz innych w błąd.
Czyżbyś miał jakieś problemy z pojęciem prostego faktu? GTX 970 i R9 290X to karty o podobnej wydajności, ale R9 wymaga o wiele szybszego CPU by tą wydajność osiągnąć. R9 290X+i5 4,5GHz osiąga taką samą wydajność co GTX 970+i5 3,5GHz, czyli procesora szybszego o prawie 30%. Czy zrozumienie tak prostej zależności jest trudne dla twojej mózgownicy?

Dobre :)))

Gdyby było jak mówisz to różnica jaka jest na i5 powinna się niwelować na podkręconym i7 bo r9 powinien dostać kopa od mocniejszego procka a tak się nie dzieje. GTX jest mocniejszy na i5 o 21 pkt i to samo jest na i7 po OC + dodatkowe pkt które daje procek. A to wszystko świadczy o tym że R9 jest słabszy od GTX a nie o podobnej wydajności.

Dobre )) Gdyby było jak mówisz to różnica jaka jest na i5 powinna się niwelować na podkręconym i7 bo r9 powinien dostać kopa od mocniejszego procka a tak się nie dzieje. GTX jest mocniejszy na i5 o 21 pkt i to samo jest na i7 po OC + dodatkowe pkt które daje procek. A to wszystko świadczy o tym że R9 jest słabszy od GTX a nie o podobnej wydajności.
Nie, karty mają podobną wydajność z lekką przewagą GTXa(Po OC obu kart GTX potrafi być szybszy nawet o 20%). Istotny tutaj jest fakt tego, że testy z których wysłałem wykres były przeprowadzone w miejscach obciążających procesorowych. W grach które nie wymagają szybkiego CPU jak Metro Last light wydajność będzie bardzo zbliżona bez względu na CPU.

Witam chciałbym wiedzieć co myślicie o karcie MSI GTX 960 Gaming 2GB.

Słyszałem o niej bardzo złe opinie więc chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej.