Karta Graficzna piszczy

Witam, gdy odpalam grę Path of Exile podczas logowania(przed wyborem postaci) karta graficzna zaczyna piszczeć(buczeć). Nie mam zielonego pojęcia dlaczego, tylko podczas tej gry. Wcześniej tak się nie działo a mam już przegrane ponad 130h. Komputer wrócił z serwisu, ponieważ padł mi zasilacz co skutkowało resetowaniem się komputera po paru minutach,godzinach użytkowania. Czytałem gdzieś, że jednym z problemów może być to, że mi tej karty w grze nie czyta ale wątpie. Moja karta graficzna to NVIDIA GeForce GTX 970. Jakieś sugestie??

To normalne przy niektórych modelach 970. Piszczą cewki.

Odpal grę z ograniczeniem fps do 60, lub windowed fullscreen.

Ale dlaczego tylko podczas jednej gry?

Ale dlaczego tylko podczas jednej gry?

O ile się nie mylę to Poe leci na autorskim silniku. Może bardziej obciążać kartę, czy cuś.

A oprócz hasłu, będzie to powodowało jakieś inne uszkodzenia?

Cefki piszczą norma. Przegrzej karte jakims benchem kilka razy

że czym? chodzi Ci o program typu FurMark?

Włącz synchronizacje pionową, by mieć max 60 fps i daj znać.

U mnie np. cewki piszczą tylko gdy odpale jakąs starą grę i na ekranie pojawi się +400 fps :D

Pomogło przestały piszczeć a temperatura jest w granicach 34%

Temperatura w % ?, chyba chodzi o obciążenie, ciekawe co będzie z bardziej wymagającymi grami, sporo ludzi reklamuje karty z tego powodu co u ciebie

no patrz pomyliło mi się, oczywiście chodziło o Celcjusze, a tą grafikę mam już ponad rok i pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło

Witam, gdy odpalam grę Path of Exile podczas logowania(przed wyborem postaci) karta graficzna zaczyna piszczeć(buczeć). Nie mam zielonego pojęcia dlaczego, tylko podczas tej gry. Wcześniej tak się nie działo a mam już przegrane ponad 130h. Komputer wrócił z serwisu, ponieważ padł mi zasilacz co skutkowało resetowaniem się komputera po paru minutach,godzinach użytkowania. Czytałem gdzieś, że jednym z problemów może być to, że mi tej karty w grze nie czyta ale wątpie. Moja karta graficzna to NVIDIA GeForce GTX 970. Jakieś sugestie??