Karta Graficzna-Problem

Witam. od dzisiaj mam poważny problem z kartą graficzną. a dokładniej: prąd jaki pobiera karta graficzna (według Msi afterburner) utrzymuje sie zawsze w 59%. temperatura nie przekracza 50stopni. ale grając w black desert mam "dropy karty graficznej" czyli użycie GPU z 40% spada do 1-3% a to odbija się na fps'ach. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?

Sprzęt:
cpu: R7 1700x
mobo: Msi X370 gaming pro
ram: Corsair vengeance led DDR4 3200hz 2x8GB
zasilacz: corsair CX 750

grafika: Msi GTX 770 2GB oc edition

edit: zły dział teraz sobie to uświadomiłem. jak jakiś miły mod/admin może to proszę o przerzut do "problemy techniczne"

Tylko w tej grze masz takie coś czy tak nagle w każdej bo to poważna wada i jak masz na gwarancji to tylko do serwisu wymienią ci na nową.

Tylko w tej grze masz takie coś czy tak nagle w każdej bo to poważna wada i jak masz na gwarancji to tylko do serwisu wymienią ci na nową.

właśnie sprawdziłem. tylko w tej.

nie mam gwarancji. kupowana bóg wie ile czasu temu( w czasach gdy chodziła po 1260zł)

Witam. Mam pytanie ... a sprawdziłeś ile stopni ma GPU w momencie kiedy zaczyna się u ciebie " Thermal Throttling " ( w ten sposób karta graficzna broni się przed spaleniem , za pomocą tablicy limitów temperatury zapisanych w bios ) czy w miejscach stykowych GPU / CPU czy tylko pod obciążeniem samego GPU ? Ja sprawdził bym czy to właśnie to , i jeżeli tak to rozebrał bym chłodzenie oraz sprawdził czy jest tam jeszcze jakaś pasta termo czy już wszystko wyschło ( latka lecą a mało kto tam zagląda , częściej w życiu swojego PC odkurzysz zasilacz , niż zajrzysz pod chłodzenie karty :) ) . Gdyby to było to a ty nie miał byś w planach zmiany grafiki , zalecił bym ci zastosowanie dobrej pasty np: https://www.morele.net/thermal-grizzly-pasta-termoprzewodzaca-kryonaut-5-55g-1-5-ml-tg-k-015-r-747405/ ---- i tak wiem ze qrew... droga jednak jak pisałem wcześniej warto zrobić to raz a dobrze . Mam nadzieje że pomogłem .

Pozdrawiam .

Witam. Mam pytanie ... a sprawdziłeś ile stopni ma GPU w momencie kiedy zaczyna się u ciebie " Thermal Throttling " ( w ten sposób karta graficzna broni się przed spaleniem , za pomocą tablicy limitów temperatury zapisanych w bios  ) czy w miejscach stykowych GPU / CPU czy tylko pod obciążeniem samego GPU ?  Ja sprawdził bym czy to właśnie to , i jeżeli tak to rozebrał bym chłodzenie oraz sprawdził czy jest tam jeszcze jakaś pasta termo czy już wszystko wyschło ( latka lecą a mało kto tam zagląda , częściej w życiu swojego PC odkurzysz zasilacz , niż zajrzysz pod chłodzenie karty   ) . Gdyby to było to a ty nie miał byś w planach zmiany grafiki , zalecił bym ci  zastosowanie dobrej pasty np: https://www.morele.net/thermal-grizzly-pasta-termoprzewodzaca-kryonaut-5-55g-1-5-ml-tg-k-015-r-747405/ ---- i tak wiem ze qrew... droga jednak jak pisałem wcześniej warto zrobić to raz a dobrze . Mam nadzieje że pomogłem .

Pozdrawiam .

Thermal Throttling nie występuje przy 50 stopniach. sprawdzałem i w programie i używając termometra.

Ja bym pobral BDO jeszcze raz skoro tylkoo w tej grze masz problemy .

Witam. od dzisiaj mam poważny problem z kartą graficzną. a dokładniej: prąd jaki pobiera karta graficzna (według Msi afterburner) utrzymuje sie zawsze w 59%. temperatura nie przekracza 50stopni. ale grając w black desert mam "dropy karty graficznej" czyli użycie GPU z 40% spada do 1-3% a to odbija się na fps'ach. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?

Sprzęt:
cpu: R7 1700x
mobo: Msi X370 gaming pro
ram: Corsair vengeance led DDR4 3200hz 2x8GB
zasilacz: corsair CX 750

grafika: Msi GTX 770 2GB oc edition

edit: zły dział teraz sobie to uświadomiłem. jak jakiś miły mod/admin może to proszę o przerzut do "problemy techniczne"