Karta graficzna Radeon HD 7770 - Zamiar Kupna

Witam wszystkich forumowiczów :)
Ostatnio po kolejnych spadkach fpsów w grach na minimalnych z 40 fpsów do 10 postanowiłem że koniec tego dobrego i moja karta graficzna musi się ze mną pożegnać. Popatrzyłem na róźnych stronach i forach i zdecydowałem się w końcu wybrać kartę, której nazwa widnieje w temacie. Mam tylko problem bo nie jestem jakimś specem od komputera i nie wiem czy ta karta będzie kompatybilna z moją płytą główną. Stąd moje pytanie czy mogę kupować czy nie :)
Płyta główna - M4a79XTD Evo
Chipset - AMD 790x
Jeśli może to pomóc jest to płyta z 09/21/2009 :)
Dla zainteresowanych, moja aktualna karta graficzna - 5670HD :) Możliwe że będę sprzedawał :)

Jak najbardziej będzie :) sam miałem Hd 7770 w swojej cenie najlepsza, jak dla mnie warto chyba dopłacić do tego HD 7790, ale tylko jeśli to będzie nieznaczna dopłata

https://www.youtube.com/watch?v=5BFHdnKzXFQ

dobra grafika ale ja bym przy okazji jeszcze zobaczył te lepsze modele czy nie opłaca się dopłacić 50 czy 70zł by mieć coś mocniejszego :) (dalej myślę o serii HD 7XXX :) )

edit : no dobra nie 70zł ;)

ceny na aledrogo:

7770 - 200-360zł 1GB pamięci

7870 500zł 2 GB

7970 800-850zł 3GB

no to fakt bierz 7770 chyba że masz więcej kasiorki na 7870 :)

Dziękuję za wszelkie porady :) Ogarnąłem na allegro i na benchmarku 7790HD i zauważyłem że ma prawie wszystko lepsze :)
http://allegro.pl/asus-radeon-hd-7790-gddr5-1gb-direct-cu-ii-oc-i5913031326.html - To co panowie? Kupować :D

A ja Ci polecę konkurencję Gtx460 1gb.

Sam się kiedyś zastanawiałem nad kupnem HD7770 ale wybór padł jednak na Gtx460 no i jestem bardzo zadowolony. Ta karta ciągnie wszyyystko poważnie. Mad Max jak i Fallout 4 na wysokich chodził :)

Ale temat jest o tej karcie także bierz ją. Ma wsparcie Dx12 więc jako, że jest to Radek jej wydajność podskoczy :)

Jasne dobrze, że jeszcze na gwarancji :)

Dziękować bardzo wszystkim, którzy przynajmniej weszli i zapoznali się z tematem, a najbardziej tym, którzy mi pomogli :) Oczywiście poleciał dla każdego Like. Będę jutro zamawiał 7790Hd i mam nadzieję że się nie zawiodę :) Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję :)

mam 7770 i jest ok . chociaz zeby grac np w TERE na maxie jest juz ciezko . tak , ze w niektore mmorpgi nie pogras zna niej na maxa. (te z ladna grafika) Gw2 max detale cs go max detale POE max detale

Mam jeszcze takie pytanie, czy w jakimś stopniu karta używana będzie gorsza od nowej? Nie była uszkodzona tylko że ma 2 lata i nie wiem czy ma to jakiś wpływ na to.

Witam wszystkich forumowiczów :)
Ostatnio po kolejnych spadkach fpsów w grach na minimalnych z 40 fpsów do 10 postanowiłem że koniec tego dobrego i moja karta graficzna musi się ze mną pożegnać. Popatrzyłem na róźnych stronach i forach i zdecydowałem się w końcu wybrać kartę, której nazwa widnieje w temacie. Mam tylko problem bo nie jestem jakimś specem od komputera i nie wiem czy ta karta będzie kompatybilna z moją płytą główną. Stąd moje pytanie czy mogę kupować czy nie :)
Płyta główna - M4a79XTD Evo
Chipset - AMD 790x
Jeśli może to pomóc jest to płyta z 09/21/2009 :)
Dla zainteresowanych, moja aktualna karta graficzna - 5670HD :) Możliwe że będę sprzedawał :)