Witam wszystkich forumowiczów
Ostatnio po kolejnych spadkach fpsów w grach na minimalnych z 40 fpsów do 10 postanowiłem że koniec tego dobrego i moja karta graficzna musi się ze mną pożegnać. Popatrzyłem na róźnych stronach i forach i zdecydowałem się w końcu wybrać kartę, której nazwa widnieje w temacie. Mam tylko problem bo nie jestem jakimś specem od komputera i nie wiem czy ta karta będzie kompatybilna z moją płytą główną. Stąd moje pytanie czy mogę kupować czy nie
Płyta główna - M4a79XTD Evo
Chipset - AMD 790x
Jeśli może to pomóc jest to płyta z 09/21/2009
Dla zainteresowanych, moja aktualna karta graficzna - 5670HD Możliwe że będę sprzedawał
Karta graficzna Radeon HD 7770 - Zamiar Kupna
Jak najbardziej będzie sam miałem Hd 7770 w swojej cenie najlepsza, jak dla mnie warto chyba dopłacić do tego HD 7790, ale tylko jeśli to będzie nieznaczna dopłata
dobra grafika ale ja bym przy okazji jeszcze zobaczył te lepsze modele czy nie opłaca się dopłacić 50 czy 70zł by mieć coś mocniejszego (dalej myślę o serii HD 7XXX
)
edit : no dobra nie 70zł
ceny na aledrogo:
7770 - 200-360zł 1GB pamięci
7870 500zł 2 GB
7970 800-850zł 3GB
no to fakt bierz 7770 chyba że masz więcej kasiorki na 7870
Dziękuję za wszelkie porady Ogarnąłem na allegro i na benchmarku 7790HD i zauważyłem że ma prawie wszystko lepsze
http://allegro.pl/asus-radeon-hd-7790-gddr5-1gb-direct-cu-ii-oc-i5913031326.html - To co panowie? Kupować
A ja Ci polecę konkurencję Gtx460 1gb.
Sam się kiedyś zastanawiałem nad kupnem HD7770 ale wybór padł jednak na Gtx460 no i jestem bardzo zadowolony. Ta karta ciągnie wszyyystko poważnie. Mad Max jak i Fallout 4 na wysokich chodził
Ale temat jest o tej karcie także bierz ją. Ma wsparcie Dx12 więc jako, że jest to Radek jej wydajność podskoczy
Jasne dobrze, że jeszcze na gwarancji
Dziękować bardzo wszystkim, którzy przynajmniej weszli i zapoznali się z tematem, a najbardziej tym, którzy mi pomogli Oczywiście poleciał dla każdego Like. Będę jutro zamawiał 7790Hd i mam nadzieję że się nie zawiodę
Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję
mam 7770 i jest ok . chociaz zeby grac np w TERE na maxie jest juz ciezko . tak , ze w niektore mmorpgi nie pogras zna niej na maxa. (te z ladna grafika) Gw2 max detale cs go max detale POE max detale
Mam jeszcze takie pytanie, czy w jakimś stopniu karta używana będzie gorsza od nowej? Nie była uszkodzona tylko że ma 2 lata i nie wiem czy ma to jakiś wpływ na to.
Witam wszystkich forumowiczów
Ostatnio po kolejnych spadkach fpsów w grach na minimalnych z 40 fpsów do 10 postanowiłem że koniec tego dobrego i moja karta graficzna musi się ze mną pożegnać. Popatrzyłem na róźnych stronach i forach i zdecydowałem się w końcu wybrać kartę, której nazwa widnieje w temacie. Mam tylko problem bo nie jestem jakimś specem od komputera i nie wiem czy ta karta będzie kompatybilna z moją płytą główną. Stąd moje pytanie czy mogę kupować czy nie
Płyta główna - M4a79XTD Evo
Chipset - AMD 790x
Jeśli może to pomóc jest to płyta z 09/21/2009
Dla zainteresowanych, moja aktualna karta graficzna - 5670HD Możliwe że będę sprzedawał