Karta graficzna- zasilacz

Witam, mam otóż takie mało pytanko które mnie meczy i meczy :), Mam kartę graficzna Nvidia Gforce gt 520, na stronie producenta pisze ze jest bardzo wydajna lecz niestety tego nie mogę powiedzieć,

lecz ostatnio się zastanawiam gdyż pisze ze ta karta potrzebuje 300watt a mój zasilacz ma zaledwie 240watt (zamówiłem 500w zasilacz już).

I pytanie jest takie czy przez to ze mam za slaby zasilacz to czy wydajność karty graficznej może spaść ?

Ta karta to zdeczka shit

"I pytanie jest takie czy przez to ze mam za slaby zasilacz to czy wydajność karty graficznej może spaść ?"

Odpowiadając na pytanie NIE, jedynie tego nie uciągnie i się zjara pociągając reszte

ale chodzi mi czy karta potrzebuje takiej mocy jaka musi mieć żeby działała na 100%, jaka kartę z seri Nvidi polecacie ?

dzięki za odpowiedzi :) mam nadzieje ze jutro przyjdzie moja paczuszka.. już dziś miała być -,-

Msi radeon the best.Może powiesz więcej o swojej (jednostce centralnej ) .

ta karta jest do zastosowań biurowych, podaj resztę specyfikacji to podam ci jaką możesz kartę graficzna włożyć. Oczywiście po zmianie zasilacza

Najlepsza to GTX690, ale czy cenowo Ci odpowiada to nie powiemy. Zresztą reszta specyfikacji jest nam nie znana.

Podaj też jaki zasilacz zamówiłeś bo np. 430W BeQuiet będzie lepsze niż 700W Tracer.

Witam, mam otóż takie mało pytanko które mnie meczy i meczy :), Mam kartę graficzna Nvidia Gforce gt 520, na stronie producenta pisze ze jest bardzo wydajna lecz niestety tego nie mogę powiedzieć,

lecz ostatnio się zastanawiam gdyż pisze ze ta karta potrzebuje 300watt a mój zasilacz ma zaledwie 240watt (zamówiłem 500w zasilacz już).

I pytanie jest takie czy przez to ze mam za slaby zasilacz to czy wydajność karty graficznej może spaść ?