Karta Graficzna

Witam mam prośbę do kogoś kto ogarnia temat:

Postanowiłem zakupić sobie nowego Laptopa jego parametry :

- Intel Core Inside i5-2410(2,3Ghz,3Mb cache)

-Pamięc Ram 4 Gb ddr

-Dysk 750GB

-Grafika Geforce GT 540 1gb DDr 3 ( czy ta karta jest w czołówce konkretnych maszyn ja sie na tym nie znam ;p )

- Frima Laptopa Asus Matryca 17"

Cena Laptopa to 2899 zl

Proszę o wypowiedzi osób które mają pojęcie o tym ( ja go nie mam ;p) I czy cena laptopa jest warta tego sprzętu oraz najważniejsze czy Karta graficzna jest dobra. Ponieważ na Allegro nie znalazłem aukcji z tą kartą. Dziękuję za pomoc ;)

Powiem Ci, ze z tego co myśle (sam oczywiście nie miałem tej karty) Ona nie jest najgorsza. Myślę, że narazie powinno Ci na niej pośmigać kilka nowszych gier, ale wiadomo laptop do gier czasem się nie nadaje, ja akurat trafiłem na takiego, że ciągnie ładnie np. GTA4 albo Assasins Brotherhood czy ostatnio Shift 2.

Sądzę że ten sprzęt nadaje się do gier ;p Lecz ciekawi mnie ciągle ta karta ^^

Witam mam prośbę do kogoś kto ogarnia temat:

Postanowiłem zakupić sobie nowego Laptopa jego parametry :

- Intel Core Inside i5-2410(2,3Ghz,3Mb cache)

-Pamięc Ram 4 Gb ddr

-Dysk 750GB

-Grafika Geforce GT 540 1gb DDr 3 ( czy ta karta jest w czołówce konkretnych maszyn ja sie na tym nie znam ;p )

- Frima Laptopa Asus Matryca 17"

Cena Laptopa to 2899 zl

Proszę o wypowiedzi osób które mają pojęcie o tym ( ja go nie mam ;p) I czy cena laptopa jest warta tego sprzętu oraz najważniejsze czy Karta graficzna jest dobra. Ponieważ na Allegro nie znalazłem aukcji z tą kartą. Dziękuję za pomoc ;)