Karta Graficzna

Witam nieznam się na informatyce a potrzebuje dobrą kartę graficzną mam nadzieje ,że mi pomożecie.Do dyspozycji mam 500 zł chodzi mi o kartę która uciągnie takie gry jak Risen 2,Diablo 3 Itp.

Procesor AMD athlon64x2 4600+Dual-Core [AM2]

Płyta Główna GigaByte GA-MA770-DSC [AM2+]

Pamięc DDR2 4gb

Z góry dzienkuję

Zdecydowanie: http://allegro.pl/msi-radeon-hd6790-1gb-ddr5-920-4200mhz-256bit-moc-i2197629685.html

Dobra, silna i do gier:)

Diablo 3 nie ma sporych wymagań, natomiast risen musi je mieć :D

Polecam GeForce GT440 lub GT450 (Osobiście polecam ZOTAC'a)

GTX 550 ti poszukaj.

Polecam ci GeForce GTS450 Sam ją mam i jestem zadowolony wszystkie gry na full detalach chodzą ;)

Oj, ten procek będzie Cię hamował (przy GTS450 raczej nie), ale z tym socketem nie za dużo poradzisz.

Oczywiście kartę możesz kupić lepszą z myślą o przyszłości, ale wpierw powiedz jaki masz zasilacz i obecną grafikę, bo kupisz sobie super wypasioną grafikę, której Ci zasiłka nie uciągnie.

Poza tym nie wiem czy się opłaca kupować kartę, która wyróżnia się właściwie tylko obsługą DX11, na którym i tak nie pograsz z tym procem. Raczej bym się skłaniał ku kupnie GTX280/285, najlepiej używki z niereferencyjnym chłodzeniem lub EVGA i zostałoby Ci jeszcze dodatkowe ~100 - 150zł na zasilacz.

Bo jakąkolwiek kartę do gier chcesz kupić, będziesz potrzebował zasiłki dobrej firmy co najmniej 500W. Jakieś Tracery czy Procompy to jest niestety powolna śmierć dla PC'ta.

Widzę, że odezwali się znawcy polecający HD 6790, który jest nie wiele słabszy od HD 6850 (tych kart nie pakuje się do tak słabych procków) GT 440 albo HD 6670 nie ma sensu wkładać więcej pieniędzy w starą platformę.

nie wiem jaką teraz masz kartę graficzną ale ja tobie zaproponuje 4850 bardzo dobra karta i zostanie tobie jeszcze na procek Athlon klik dla znajomego taki zestaw chodzi na modecomie 500W już 3 lata i wszystko gra, co do karty 6790 totalnie nie opłaca się jej kupywać skoro za 50 zł więcej masz 6850 albo 460 ale prawda jest taka że twój obecny procesor będzie ograniczał te karty i nie osągnie ona pełni wydajności

Maksymalnie dla tej karty to GTS 450 lub HD 5770.

Hmmm dziękuje za odpowiedzi a mogli byście jeszcze znaleść procek+karta do 500 zl ? ;)

będe wdzięczny

te gienek, przecież tobie napisałem karta i proc za około 500 zł, ty czytasz odpowiedzi ?

Możesz też napisać jaki masz zasilacz i jaką kartę graficzną ?

Ja mam Radeona HD6850, dałem za niego 650zł, ale kupowałem go kilka miesięcy temu, no i w internecie pewno będzie znacznie tańszy. Świetna karta graficzna, jestem z niej bardzo zadowolony.

Witam nieznam się na informatyce a potrzebuje dobrą kartę graficzną mam nadzieje ,że mi pomożecie.Do dyspozycji mam 500 zł chodzi mi o kartę która uciągnie takie gry jak Risen 2,Diablo 3 Itp.

Procesor AMD athlon64x2 4600+Dual-Core [AM2]

Płyta Główna GigaByte GA-MA770-DSC [AM2+]

Pamięc DDR2 4gb

Z góry dzienkuję